Regulator napiecia honda vfr rc 24
- klyz
- bywalec
- województwo: wielkopolskie
Regulator napiecia honda vfr rc 24
Mam panowie do was pytanie ,czy regulator napięcia od hondy xl 600 translap 91-99 podejdzie do mojej hondy,pytam ponieważ ma 7 kabli tak samo jak moja a cena jest o połowę tańsza ,gdzieś na zagranicznych stronkach wszedłem podałem swój numer regulatora i podało mi zamienniki od innych motocykli np.KAWASAKI ZX6R,HONDA NTV 600 650,cene mają około 200/250 zł a do hondy 400 więc różnica jest wielka
- klyz
- bywalec
Re: Regulator napiecia honda vfr rc 24
Widzę że nie za bardzo doczekam się odpowiedzi.Myślałem że na tym forum są starzy wyjadacze i nic ich nie zaskoczy ,a tu proszę.Zakupie i dam znać czy i jak pasuje.Pewno jest tu paru kolegów co jeżdzi starymi vfr i będą zainteresowani.
- kiki
- ostry klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
- Kontakt:
Pasować będzie pasował tylko wtyczkę dorób. Już nie jedna osoba jeździła z innymi reglerami niż seryjne i nic się nie działo (co najwyżej może się bardziej lub mniej grzać). Podobno powinno się dobierać reglerki z innych moto pod względem mocy alternatora- jak moc w miarę podobna to śmiało można montować 

- klyz
- bywalec
Dzięki za odpowiedz ,Kiki na ciebie zawsze można liczyć.Wtyczki chyba nie trzeba zmieniać bo porównywałem ze swoją i są podobne ale dopiero się dowiem jak kupie.Na razie jeszcze jeżdże z miernikiem i robię pomiary ale wydaje mi się że jest walnięty bo niekiedy wali ponad 15 v,nawet powyżej 14 na światłach.Ma po prostu takie odbicia.Myślałem że mnie to nie trafi bo wentylatorek założyłem od razu po kupnie a jednak.Dzięki ,pozdrawiam i jak kupie to dam znać czy pasuje czy nie.