Witam. Składam pojazd typu buggy na podzespołach Hondy VFR800Fi 99/00' bez H.I.S.S. Wszystkie części czyli silnik,airbox,wtryski,wiązkę,czujniki itp. kupiłem osobno (wiem bardzo wielki błąd... ale to pierwszy raz

). Niedługo będę się przymierzał do odpalenia tej bestii jednak, troszkę pogubiłem się w elektryce. Całą wiązkę,prawie wszystkie kosteczki itp. rozjaśnił mi manual, bez niego nie dałbym sobie rady... Ale do rzeczy : Pytanie brzmi... Czy potrzebne są czujniki/elektrozawory które zwią się(wszystkie nazwy pochodzą ze schematu el. z manuala) :
Baro sensor
Intake duct control solenoid valve
Exhaust air inject solenoid valve (nie jestem pewny czy go posiadam czy nie ... poprostu nie wiem gdzie go szukać ...
do tego wszystkiego brakuje mi jeszcze czujnika prędkości. Wpisałem na listę Intake duct control solenoid valve, ponieważ nie jestem pewny, ale wydaje mi się że ta nazwa może odnosić się do elektrozaworu Bypass control solenoid valve(a jego posiadam).
Więc bardzo proszę o odpowiedź które czujniki/elektrozawory będą mi potrzebne do odpalenia silnika, oraz jego normalnej pracy. Pozdrawiam