Problem ze światami

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
saywer
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł
województwo: mazowieckie

Problem ze światami

Post autor: saywer » sob 04 cze 2011, 02:36

Witam wszystkich

Lecę sobie dzisiaj w nocy tak około 00.30 moją VFR'ą aż ku moim zdumieniu w szczerym polu zgasły wszystkie światła. Całe szczęście że nie wylądowałem w rowie. Ale nic to, może ktoś z was może mi pomóc, jestem obecnie na wsi i nie mam dostępu do elektryka a wrócić jakoś trzeba. No więc jest tak :
VFR VTEC ABS rocznik 2002
rozrusznik kręci, moto odpala da się jechać, ale totalnie nie działają wszystkie światła kierunki stop drogowe wszystkie żarówki martwe, nawet klakson jest martwy, co ciekawe również deska rozdzielcza nie wykazuje objawów życia, nawet obrotomierz nie działa, miga za to kontrolka HIS'a no i zegarek pokazuje godzinę.
Ktoś coś podpowie ? gdzie szukać, co wymienić ? niestety jestem zdany na siebie, 200 km od domu więc proszę o jakieś konkretne wskazówki, aha akumulator jest OK. podejrzewam jakiś bezpiecznik albo przekaźnik , jednak muszę wiedzieć gdzie go szukać konkretnie lub może co innego ?

Pozdrawiam i czekam na sugestie.

Awatar użytkownika
PETER
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: PIOTR

Re: Problem ze światami

Post autor: PETER » sob 04 cze 2011, 06:38

zacznij od bezpieczników masz je po prawej stronie licznika trzeba zdjąć taką małą cześć owiewki
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"

Awatar użytkownika
saywer
teksciarz
teksciarz

Post autor: saywer » sob 04 cze 2011, 10:08

eee za dobrze bym miał , niestety wszystkie bezpieczniki , przynajmniej pod tą małą owiewką po lewej stronie są całe, ciekaw jestem co może być odpowiedzialne też za działanie tablicy rozdzielczej bo to też mi nie działa :(

Awatar użytkownika
saywer
teksciarz
teksciarz

Post autor: saywer » sob 04 cze 2011, 13:14

no i znalazłem :D okazało się że żarówka tylnego stopu tak się nieszczęśliwie spaliła że robiła zwarcie. I znowu można latać :lol:

ODPOWIEDZ