Włączający się HISS

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Włączający się HISS

Post autor: adjar » pt 28 sty 2011, 15:05

Czasami zdarza się że silnik zgaśnie, wiadomo (za szybko puszczone sprzęgło, za mało gazu itd). Odpala się i jedzie dalej. Natomiast dziś (i jakieś pojedyncze razy wcześniej) zdarzyło mi się, że zgasł, chcę odpalić - a tu się okazuje, że HISS się włączył i muszę znowu go znowu wyłączyć. Normalne toto jest?

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » pt 28 sty 2011, 22:36

A jak się wyłącza HISSa??? Bo według mojej wiedzy to HISS wyłącza się sam po uruchomieniu stacyjki. Jeśli u Ciebie coś nie tak działa to właśnie poszukiwania rozpocząłbym od sprawdzenia stacyjki i kluczyka. Sprawdź zapasowym kluczykiem czy też będzie się układ załączał w czasie jazdy.

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » sob 29 sty 2011, 02:04

U mnie był dorabiany kluczyk - sam wkład, bez Chipa, na jednym kółku wożę ten (którym odpalam) i oryginalny, który jest popękany, ale ma chip - po prostu przysuwam go do stacyjki przed uruchomieniem :) Stąd jak HISS się uaktywni, to sam się nie wyłączy, tylko znowu muszę kluczyk z chipem przystawić :)

ODPOWIEDZ