Jaki akumulator ?
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Re: Jaki akumulator ?
Dwa lata bedzie kazdy. Bierz Ten na ktory masz kase
-
- teksciarz
- Imię: KAMIL
- województwo: śląskie
Tak jak pisze mictom, nie zastanawiaj się bo nie ma nad czym:) wszystko...a przynajmniej większość klepana jest w tych samych fabrykach tylko zmieniają naklejki i opakowania pod zamawiającego. (takie czasy) Najważniejszy jest prąd rozruchowy powyżej tych 200A bo vfr-ka jest pod tym względem prądożerna . No i oczywista sprawa (+) i (-) aku aby był w tym miejscu co ma być bo inaczej są cyrki z podłączeniem instalacji:) A występują wersje z odwrotnie umiejscowioną polaryzacją.
- kaamien
- teksciarz
- Imię: Mateusz
- województwo: małopolskie
Dzisiaj wyciągam z Vitka akumulator a tam Novelbat YTX7A-BS 6Ah 85A. Poprzedni właściciel na takim jeździł. WTF? Pojemność 6Ah, prąd rozruchowy: 85A. To miało prawo działać? Trochę pojeździłem nieświadomy, nic się z nim złego nie działo.
Stary jest sprawny, ale chcę kupić coś nowego. Żelowy Yuasa YTZ12S - takie jest oznaczenie aku pasującego do Vitka? Drogi ale w końcu to Yuasa.
Poza tym czy muszę oddawać stary akumulator przy zakupie nowego? W każdym sklepie (przejrzałem kilka) jest takie info. Może ktoś potwierdzić?
Stary jest sprawny, ale chcę kupić coś nowego. Żelowy Yuasa YTZ12S - takie jest oznaczenie aku pasującego do Vitka? Drogi ale w końcu to Yuasa.
Poza tym czy muszę oddawać stary akumulator przy zakupie nowego? W każdym sklepie (przejrzałem kilka) jest takie info. Może ktoś potwierdzić?
-
- pisarz
- Imię: Jarosław
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
Moim zdaniem tylko Yuasa -ze względu na długowieczność. Przy zakupie internetowym nigdy nikt nie żadał ode mnie zwrotu starego aku.
- Gekkou
- zadomowiony
- Imię: Paweł
Witam,
Jakie macie zdanie na temat akumulatora exide, konkretnie etz14-bs?? Nadal się to do v-teca?
Jakie macie zdanie na temat akumulatora exide, konkretnie etz14-bs?? Nadal się to do v-teca?
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Mam Yuasa 11 rok mu idzie, pomijając fakt że maszynę już z nim kupiłem
Exide jak najbardziej w porządku
- Gekkou
- zadomowiony
- Imię: Paweł
Dzięki mictom, ostatnio miałem 4ride za którego przepłaciłem... Teraz jestem zmuszony do wymiany przez alternator