Spotkało i mnie - regulator?
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Spotkało i mnie - regulator?
Poczyść kostki połączeniowe albo je wywal i do tego możesz puścić kable bezpośrednio z regla na aku.
- Vermilion
- klepacz
- Imię: Adam
- województwo: wielkopolskie
Ok dzięki, tak też zrobię 

Honda NSR 125 JC22A > Honda CB 500 > Honda VFR 750 RC36I > Yamaha TDM 850 4TX > Honda VFR 800Fi 99' SF > Honda VFR 800Fi 98' !!
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
SPEED UP - CENTRUM MOTOCYKLISTY
https://www.facebook.com/SpeedUP.Pila
- pieszczoch
- teksciarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Załóż dodatkowe kable, pomoże.
VFR 750 RC24 - była
VFR 750 RC36II - była
VFR 800FI - jest
XX - będzie następny
VFR 750 RC36II - była
VFR 800FI - jest
XX - będzie następny

- konrad1f
- pisarz
tak straszycie to zanim się spalił zastosowałem najprostszy patent 
https://www.facebook.com/GoAndFun/photo ... 54/?type=1

https://www.facebook.com/GoAndFun/photo ... 54/?type=1
- KidRackBrawura
- pisarz
- Imię: Tomasz
Po zmianie reglera zauważyłem, że nowy też się grzeje i żeby temu zaradzić zastosowałbym się do rad Arnolda
ale zupełny ze mnie laik mechaniczny, więc proszę o rozwinięcie tematu tych dodatkowych kabli do aku. Wyrzucenie kostek = zlutowanie kabli na stałe?Arnold pisze:Poczyść kostki połączeniowe albo je wywal i do tego możesz puścić kable bezpośrednio z regla na aku.
It`s that old running wide problem again.
If in doubt, flat out.
If in doubt, flat out.
- Rychu
- pisarz
od tego ma radiator aby sie grzac
, jakie masz napiecie ladowania ?

- radomki
- teksciarz
- Imię: Krystian
- województwo: dolnośląskie
Tak zlutowanie kabli na stałe (kable od altka z kablami od reglera). A te kable co wychodzą z reglera na aku, podłącz bezpośrednio do aku ( ale zostaw tam te wszystkie stare odpływy i dodaj tylko te nowe od reglera) , oczywiście zaizoluj te stare kable obok reglera co szły do aku
- damianj
- zadomowiony
- Imię: Damian
- województwo: łódzkie
Po dzisiejszym wyjeździe wróciłem z Hondą na przyczepce. W pewnym momencie kontrolki przygasły i silnik się wyłączył. Po próbie odpalenia słychać było charakterystyczne cykanie w tylnej części motocykla. Regulator napięcia był dość nagrzany ( prawdopodobnie jest on jeszcze oryginalny ). Czy z zamkniętymi oczami mam zamawiać nowy ?? Czy szukać gdzieś indziej ?
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
witaj w klubie vfr-ocdamianj pisze:Po dzisiejszym wyjeździe wróciłem z Hondą na przyczepce. W pewnym momencie kontrolki przygasły i silnik się wyłączył. Po próbie odpalenia słychać było charakterystyczne cykanie w tylnej części motocykla. Regulator napięcia był dość nagrzany ( prawdopodobnie jest on jeszcze oryginalny ). Czy z zamkniętymi oczami mam zamawiać nowy ?? Czy szukać gdzieś indziej ?

- Rychu
- pisarz
nie musi byc regulator uwalony , moj oryginalny przezyl nawet spalenie jednej fazy statora.
- radomki
- teksciarz
Z tego co wiem to motor powinien odpalić na samym akumulatorze przy odłączonym regulatorze. A wtedy pomierz napięcia na wyjściu altka i regulatora
Witam wszystkich
Także mam problem najprawdopodobniej z regulatorem.
Ładowanie na wolnych 13.00, lekkie dodanie gazu i skacze do prawie 14, przy 5 tys obrotów 13,8 V-13,6 V. Podobno nie jest źle, ale jadę w daleką trasę i wolałbym być pewien.
Mam regulator od VFR 800 z 2000 r. Ma on jeden pin więcej niż regulator oryginalny. Są dwa kable zielone, dwa czerwono białe i jeden cienki czarny.
Do czego mam podpiąć ten czarny? Z tego co udało mi się do tej pory dowiedzieć to mam go podpiąć pod pompę paliwa (tak żeby po przekręceniu kluczyka poszło na niego te 12 V)
Także mam problem najprawdopodobniej z regulatorem.
Ładowanie na wolnych 13.00, lekkie dodanie gazu i skacze do prawie 14, przy 5 tys obrotów 13,8 V-13,6 V. Podobno nie jest źle, ale jadę w daleką trasę i wolałbym być pewien.
Mam regulator od VFR 800 z 2000 r. Ma on jeden pin więcej niż regulator oryginalny. Są dwa kable zielone, dwa czerwono białe i jeden cienki czarny.
Do czego mam podpiąć ten czarny? Z tego co udało mi się do tej pory dowiedzieć to mam go podpiąć pod pompę paliwa (tak żeby po przekręceniu kluczyka poszło na niego te 12 V)
Witam.
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się pod ten. Mi również najprawdopodobniej padł regulator napięcia (nie mam miernika, będę miał w sobotę lub w niedzielę). Więc uprzedzając fakty, a może i komuś też się przyda, pytam:
Jaki regulator napięcia warto kupić, co by bubla nie kupić. Nie dzwoniłem jeszcze do serwisu, ale na allegro ceny wachają się od 150 do 330 zł, w sklepach internetowych są Tourmaxy za 430. Któryś ze wspomnianych czy może jeszcze coś innego?
Nie chcę zakładać nowego tematu, więc podepnę się pod ten. Mi również najprawdopodobniej padł regulator napięcia (nie mam miernika, będę miał w sobotę lub w niedzielę). Więc uprzedzając fakty, a może i komuś też się przyda, pytam:
Jaki regulator napięcia warto kupić, co by bubla nie kupić. Nie dzwoniłem jeszcze do serwisu, ale na allegro ceny wachają się od 150 do 330 zł, w sklepach internetowych są Tourmaxy za 430. Któryś ze wspomnianych czy może jeszcze coś innego?
- radomki
- teksciarz
Możesz jeszcze kupić regolator Ducati
-
- zadomowiony
- województwo: śląskie
tez przerabiam ten problem ktorys raz z kolei,znalazlem w koncu wyczerpujace wytlumaczenie http://www.hondavfr.org/faq7_2.html teraz czekam az przyjdzie nowy regler i laduje go pod siedzenie tak jak tu
http://www.vfrdiscussion.com/forum/inde ... oler-spot/