znowu regulator napięcia :/
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
i tu Cię Fazer nie roruzmiem.... z masą zadupka ??? czyli danie masy chłodzi ? do ramy może jaki kabelek dać czy co ? wytłumaczcie mi to po ludzku ....
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Kolczyk, a ja zamontowalem wentylator na regulator napiecia, ktory kosztowal mnie cale 8 PLN. Wszystkie polaczenia wyczyscilem (szczegolnie mase) i ladowanie jest oki. Nie wiem, czy tem wentylator pomaga, ale raz, ze to zadna kasa, a dwa jesli przyczyna uszkodzenia regultora jest jego przegrzewanie sie, to po wstawieniu wentylatora jest on zdecydowanie chlodniejszy...
Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
kupiłem z obrotami 1500 RPM i chodzi jakby chciał a nie mógł za 20zł, ale juz mam nagrany szybszy
ps. już myślałem o tym, zeby pod śrubę do reglera dać.....kabelek.....i końcówkę z druugiej strony do ramy.....ale czy to coś da ? heh wyczyściłem kostki....od reglera....ale jak stała do zagrzania.....to był gorący skyrczysyn
[ Dodano: 2008-02-06, 18:40 ]
Ahah jeszcze jedno, mam zainstalowaną płytkę aluminiową pomiędzy stelażem a reglerem, oddaje w ten sposób lepiej ciepło na płytkę, czy to ma właściwości chłodzące ?

ps. już myślałem o tym, zeby pod śrubę do reglera dać.....kabelek.....i końcówkę z druugiej strony do ramy.....ale czy to coś da ? heh wyczyściłem kostki....od reglera....ale jak stała do zagrzania.....to był gorący skyrczysyn
[ Dodano: 2008-02-06, 18:40 ]
Ahah jeszcze jedno, mam zainstalowaną płytkę aluminiową pomiędzy stelażem a reglerem, oddaje w ten sposób lepiej ciepło na płytkę, czy to ma właściwości chłodzące ?
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
się kurna wysiliłeś 

-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Daniel napisał
Tak jakby wraz ze wzrostem temperatury reglera, bo kiedy skończyłem mierzyć to nie było szans utrzymać regulator w ręce (choć był wyciągnięty na zewnątrz spod plastików i wisiał na kablach) a miernik wskazywał już coś 11.9 i ciągle spadało.
i tak skojarzyłem , że nie bardzo powinno się jakikolwiek urządzenie elektryczne na kablach wieszać , tylko powinno być do masy pojazdu przykręcone , bo masa bardzo ważna jest i cuda czyni czasem . Ja w swojej miałem kłopot z ładowaniem , przyszedł do mnie koleś , co mu pokazać problem chciałem , on odkręcił go , przetarł styk regulatora z zadupkiem skręcił spowrotem i jest dobrze do dziś
tzn ładowanie książkowe i nie przegrzewa się
Tak jakby wraz ze wzrostem temperatury reglera, bo kiedy skończyłem mierzyć to nie było szans utrzymać regulator w ręce (choć był wyciągnięty na zewnątrz spod plastików i wisiał na kablach) a miernik wskazywał już coś 11.9 i ciągle spadało.
i tak skojarzyłem , że nie bardzo powinno się jakikolwiek urządzenie elektryczne na kablach wieszać , tylko powinno być do masy pojazdu przykręcone , bo masa bardzo ważna jest i cuda czyni czasem . Ja w swojej miałem kłopot z ładowaniem , przyszedł do mnie koleś , co mu pokazać problem chciałem , on odkręcił go , przetarł styk regulatora z zadupkiem skręcił spowrotem i jest dobrze do dziś
tzn ładowanie książkowe i nie przegrzewa się
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Kolczyk, to nie zart, ludzie naprawde tak robia!! Widzisz lepiej bylo zyc w nieswiadomosci i sie takimi pierdolami nie stresowac tylko smigacLuke pisze:kolczyk kup drugi i trzymaj pod siodlem....

A moj cooler dmucha porzadnie, jak przyloze reke do owiewki to czuje dosc mocny przeplyw powietrza - jest to cooler od procesora Intela

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
VTEC 2009
GSX-R 750 K8