Światło postojowe nie świeci.

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
klosiewi
klepacz
klepacz
Imię: Grzegorz
województwo: mazowieckie

Re: Światło postojowe nie świeci.

Post autor: klosiewi » wt 06 mar 2012, 08:23

8Bodzio8 pisze:Rozumiem że przy postojówkach powinny się świecić obie lampy z tyłu ??
Tak dokładnie! Honda zrobiła to bardzo sprytnie ponieważ jak jesteś w trasie i skończy Ci się pozycja (tak jak mi w drodze na Mikołaje na Motocyklach w 2009, dzięki ppamula za radę) zamieniasz jedną żarówkę z kierunkiem i masz znowu pozycję sprawną a kierunek działa na włuknie od stopu. W wersjach USA kierunki się świecą cały czas a insalacja jest do tego przystosowana. :wink:

Awatar użytkownika
8Bodzio8
pisarz
pisarz
Imię: Tomek

Post autor: 8Bodzio8 » wt 06 mar 2012, 15:27

klosiewi pisze:
8Bodzio8 pisze:Rozumiem że przy postojówkach powinny się świecić obie lampy z tyłu ??
Tak dokładnie! Honda zrobiła to bardzo sprytnie ponieważ jak jesteś w trasie i skończy Ci się pozycja (tak jak mi w drodze na Mikołaje na Motocyklach w 2009, dzięki ppamula za radę) zamieniasz jedną żarówkę z kierunkiem i masz znowu pozycję sprawną a kierunek działa na włuknie od stopu. W wersjach USA kierunki się świecą cały czas a insalacja jest do tego przystosowana. :wink:
Nie mam pytań do tego który wpadł na ten pomysł. Niby nic a o zapasowe żaróweczki nie trzeba się martwić ;-)))))
Prędkość w kilometrach/h widniejąca na znakach drogowych jest jedynie wielkością sugerowaną i w żadnym wypadku nie należy jej sztywno stosować. ;-)

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » wt 06 mar 2012, 16:03

Wniosek jest taki że nie wolno odkręcać setów... :mrgreen:

Bodzio, daj znaka jak będziesz teraz na dniach grzebał przy Vitku bo żeśmy się stali sąsiadami nawet nie wiem kiedy hehe

ODPOWIEDZ