Zgubiona masa

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Peter6969
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr

Re: Zgubiona masa

Post autor: Peter6969 » sob 25 lut 2012, 20:29

To i ja sie podepne do tematu.Aktualnie jestem w trakcie lokalizacji przyczyny dokładnie takiej awarii jak wyżej opisana.Motocykl przywiózł sobie mój znajomy z GB juz jako dokładnie tak uszkodzony i nieodpalający.Narazie wiem tyle że we wtyczce tej dużej niebieskiej po lewej stronie jest przypalony jeden ze złączy dokładnie na kablu zielonym takim samym jaki idzie do reflektoru świateł mijania (masowy) do tej duzej wtyczki szła też mała wtyka na w dwa kable a dalej te kable idą do wentylatora chłodnicy.W tej wtyczce było równiez zwarcie.Teraz motocykl już normalnie odpala (stał tak podobno ponad rok)ale nadal jest to zwarcie na lampach .Kolejnym tropem jest to że jeśli odłącze żarówki od świateł mijania ,ale obydwie to zwarcie znika ,można również podłączyc zarówki a odpiąc taką małą wtyczke która jest koło akumulatora jest tam ten duży 30w bezpiecznik kabel gruby kolor czerwono biały i czerwony.Ot na tyle na dzisiaj udało mi sie zrobic kolega jest już i tak w 7-mym niebie bo moto wcześniej nie paliło.Może porobie zdjecia i wrzuce choc wydaje sie że tam już było coś w instalacji robione i mogą sie nie zgadzac kolory.

Awatar użytkownika
m0rd3rc4
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Oti
województwo: zachodniopomorskie

Re: Zgubiona masa

Post autor: m0rd3rc4 » sob 28 lip 2012, 18:53

Problem rozwiązany - winna: zgubiona masa. Z racji, że nie chciało mi się szukać upalonego/przerwanego przewodu poprowadziłem od aku nowy do głównej kostki masowej i wszystkie objawy cudownie zniknęły.

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ