VFR 1200F 2011r - dziwny dźwięk z okolicy silnika
- decent
- pisarz

- Imię: Decent
Re: VFR 1200F 2011r - dziwny dźwięk z okolicy silnika
A tak przy okazji: masz może oryginalne kufry przy tym moto ?
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
-
bomber.ktmg
- zadomowiony

- Imię: Marcin
- województwo: mazowieckie
- decent
- pisarz

- Imię: Decent
To priv.
Odpowiednio pielęgnowane słabości malutkich ludzików są potężną bronią przeciwko wiedzy, ludziom ...
-
bomber.ktmg
- zadomowiony

Hmmm. Kupiłem całą przepustnicę używaną, podłączyłem bez skręcania, piszczy, klapki drżą. Odesłałem. Kupiłem kolejną i tak samo
No dwie przypadek, ale trzecia też to samo??? Zaczynam już wątpić czy to przepustnica. A jak nie ona, to co?
Poskładałem, założyłem swoją starą bo najładniejsza, zrobiłem kalibrację - według neta, czyli odpalić i nie ruszać dopóki się wentylatory nie włączą, ale nic to nie zmieniło. Jakieś pomysły? Czy mogły wypowiedzieć się ktoś kto ma VFR 1200 czy też ma takie piski słyszalne na włączonym zapłonie, po lewej stronie baku? Niektóre informacje w necie, mówią że przy przepustnicach sterowanych elektronicznie, to normalne. Trochę zgłupiałem, może i bym się nie czepiał tego pisku, ale w jego rytm drżą klapy przepustnic, więc to chyba tak nie może być.
Poskładałem, założyłem swoją starą bo najładniejsza, zrobiłem kalibrację - według neta, czyli odpalić i nie ruszać dopóki się wentylatory nie włączą, ale nic to nie zmieniło. Jakieś pomysły? Czy mogły wypowiedzieć się ktoś kto ma VFR 1200 czy też ma takie piski słyszalne na włączonym zapłonie, po lewej stronie baku? Niektóre informacje w necie, mówią że przy przepustnicach sterowanych elektronicznie, to normalne. Trochę zgłupiałem, może i bym się nie czepiał tego pisku, ale w jego rytm drżą klapy przepustnic, więc to chyba tak nie może być.
- Melon68
- bywalec

- Imię: Sławek
- województwo: lubelskie
Te silniki od przepustnic chodzą na 400hz i takie rzeczy mogą się dziać, posmaruj frez silnika gęstym smarem ja mam to samo w Crosstourer z przebiegiem 102kkm i nie zwracam uwagi.
-
bomber.ktmg
- zadomowiony

No chyba walczyłem z wiatrakami.
Obejrzałem parę filmików, wszystkie 1200 piszczą, a do tego delikatnie falują. Tak samo mi napisali na grupie VFR. Ja uważałem to za usterkę, a po prostu ona tak ma. Dzięki za pomoc.
Obejrzałem parę filmików, wszystkie 1200 piszczą, a do tego delikatnie falują. Tak samo mi napisali na grupie VFR. Ja uważałem to za usterkę, a po prostu ona tak ma. Dzięki za pomoc.