ABS MIGA KONTROLKA - VTEC. - POMOCY.
-
- zadomowiony
- Imię: decent
Re: ABS MIGA KONTROLKA - VTEC. - POMOCY.
Ja zacząłbym od sprawdzenia samej kontrolki skoro nic nie ma.
-
- Imię: Janusz
- województwo: mazowieckie
Może jutro znajdę czas żeby zerknąć a z tym kasowanie błędów w abs jak to wygląda ktoś coś wie
Noe VFR800 vtec 2002
- december74
- pisarz
- Imię: Tomek
- województwo: wielkopolskie
Opiszę swój przypadek i może idź tą drogą...
U mnie też nie żyła kontrolka od błędów i od absu. Wszystko sprawdzone i martwe. Licznik na stół, rozebrany, i co się okazuje?? Żabojad pierdolony po chamsku wyciął kontrolki cążkami i zadowolony, bo problem rozwiązał... Ledy wlutowałem, abs przyuczyłem. A dodatkowo musiałem przylutować czujnik chyba temperatury powietrza dolotowego, bo baran też odciął. W myśl zasady, po co naprawiać, wymieniać, jak można wycinać.
U mnie też nie żyła kontrolka od błędów i od absu. Wszystko sprawdzone i martwe. Licznik na stół, rozebrany, i co się okazuje?? Żabojad pierdolony po chamsku wyciął kontrolki cążkami i zadowolony, bo problem rozwiązał... Ledy wlutowałem, abs przyuczyłem. A dodatkowo musiałem przylutować czujnik chyba temperatury powietrza dolotowego, bo baran też odciął. W myśl zasady, po co naprawiać, wymieniać, jak można wycinać.
Był Romet Ogar 205 (zima nie była mi straszna - za gówniarza)
Był chińczyk (złe wspomnienia)
Była ETZ Mz 250 (mieszane uczucia)
Była VFR 750 RC36II (zakochałem się)
Była VFR 800 V-tec (straciłem rozum) - i sprzedałem
Jest Yamaha FJR 1300 (ale nadal mam 18 lat)

Był chińczyk (złe wspomnienia)
Była ETZ Mz 250 (mieszane uczucia)
Była VFR 750 RC36II (zakochałem się)
Była VFR 800 V-tec (straciłem rozum) - i sprzedałem

Jest Yamaha FJR 1300 (ale nadal mam 18 lat)

-
He he ja w czwartek zegary na stół i co się okazało zegary od modelu bez abs czyli nasi tu byli masakra zamówiłem na allegro jutro mają być zobaczę co dalej moto kupiłem za dobre pieniądze założyłem tak 3 tysie na doprowadzenie jej do ładu . Zrobione regulacja zaworów , sprzęgło wymieniony wydech na oryginał bo był całkiem wyskubany niby fajnie ale lep pękał wizualnie też sporo już ogarnie działam dalej
Muszę jeszcze 1 ważny problem rozwiązać po przejażdżce na postoju wolne obroty i nagle czerwony wydech i kat chyba do wtryskiwaczy muszę zajrzeć jak by się paliwo dopalało w wydechach
Muszę jeszcze 1 ważny problem rozwiązać po przejażdżce na postoju wolne obroty i nagle czerwony wydech i kat chyba do wtryskiwaczy muszę zajrzeć jak by się paliwo dopalało w wydechach
Noe VFR800 vtec 2002
- MarcinMMz
- pisarz
- Imię: MARCIN
Mieszanka prawdopodobnie za uboga; sprawdź w wolnej chwili jak wyglądają świece zapłonowe.
W Powitalni pochwal się sprzętem i napisz skąd jesteś
W Powitalni pochwal się sprzętem i napisz skąd jesteś

- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
W jakim stanie są zawory PAIR? Czyściłeś je z nagaru?
-
Znalazłem problem dopalania paliwa w kacie i wydechu okazało się że zawór ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej padł a dokładniej membrana podciśnienia i paliwo przez zawór szło do 2 prawych cylindrów bo z tamtąd jest pobrane podciśnienie to sterowania zaworem powiem tak dużo tego paliwa tam się dostawało teraz jest miodzio nowy zawór z allegro 3.2 bar 260 zł
Noe VFR800 vtec 2002
- diimon
- klepacz
- Imię: Adrian
- województwo: śląskie
I super, że:
1. Problem rozwiązałeś.
2. Napisałeś co było przyczyną.
To się chwali
1. Problem rozwiązałeś.
2. Napisałeś co było przyczyną.
To się chwali

-
- zadomowiony
- Imię: decent
Noe SZACUN za takie działania bo jak widzę po wątkach to ci, którzy tu na forum kiedyś byli już tu się nie udzielają tylko przeglądają forum.
-
Dziś ładna pogoda Wziąłem się za abs zegary ogarnięte kontrolka abs działa błędy się kasują ale wraca nr 12 wprowadzam abs w nauczanie kontrolka świeci na stałe przekraczam 6 km zaczyna mrugać zatrzymuje się świeci na stałe po wyłączeniu zapłonu i włączeniu mruga cały czas aż do ponownego uruchomienia kalibracji abs próbowałem różnych sposobów które opisał kolega powyżej ale lipa mam wrażenie jak by mu się nie zgadzały prędkości kół czujniki sprawdzone działają oba. Po każdym włączeniu zapłonu słychać stuk uruchomienie pomp abs coś podpowiecie
Noe VFR800 vtec 2002