zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Posty: 4212
Rejestracja: ndz 21 gru 2008, 22:10
Imię: Łukasz
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SO/SZA

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: emil » pn 18 wrz 2023, 21:30

Ale w serwisówce nic o tym pewnie nie piszą, należało by ją zaktualizować osobiście :biggrin pamiętam w Polańczyku jakąś obcą grupę z Sieradza, gościowi XX jak mój zdechł, nic tylko FI, szukali kogoś kto tym jezdził, akurat trafili choć już miałem FJR. Wsadziłem łapę nad lewy tylny set poruszałem kostką i mówię - pal gnoja. I odpalił. Miał to rozebrać w huj, ciekawe czy to tam na miejscu ogarniał. Było to chyba w 2015 :roll:

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Posty: 552
Rejestracja: sob 31 lip 2021, 14:52
Imię: Adrian
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SZA

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: diimon » wt 19 wrz 2023, 07:14

To się nazywa wiedza tajemna. :) Fajnie, bo każdy powinien napisać co się stało i jak to naprawił wtedy kolejny ma lżej!

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
Posty: 659
Rejestracja: ndz 08 lut 2015, 23:20
województwo: lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siemień

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: Niron » pn 25 mar 2024, 17:29

Czy kontrolka FI może migać jak odpalam moto, ale mam airbox nie podpięty i wszystko co z nim związane, tylko bak paliwo i już? Bo ostatnio mam problem inny, więc odpalałem na tak rozbebeszonym bzyku i miało, teraz nie wiem czy mam się tym martwić bardziej niż było do tej pory, czy może jednak jakoś to będzie, bo jeszcze muszę tam pogrzebać nim zacznę składać go do kupy, chyba że już nie ma, sensu tego składać i trzeba szukać nowego :roll:
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Posty: 552
Rejestracja: sob 31 lip 2021, 14:52
Imię: Adrian
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SZA

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: diimon » pn 25 mar 2024, 18:56

U mnie nic nie miga, gaśnie po skończonej pracy pompy paliwa. Prawdopodobnie u Ciebie nie dostaje sygnału z elektrozaworu albo innego czujnika. Musisz wszystko podpiąć i spróbować.

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
Posty: 659
Rejestracja: ndz 08 lut 2015, 23:20
województwo: lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siemień

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: Niron » pn 25 mar 2024, 20:30

Wydawało mi się że wszystkie kostki podpięte, ale może o czymś zapomniałem, no nic zobaczymy jak to poskładam
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Posty: 552
Rejestracja: sob 31 lip 2021, 14:52
Imię: Adrian
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SZA

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: diimon » pn 25 mar 2024, 20:41

Daj znać, jak coś będziemy myśleć. Sprzęt ma grać :)

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Posty: 4212
Rejestracja: ndz 21 gru 2008, 22:10
Imię: Łukasz
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SO/SZA

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: emil » pn 25 mar 2024, 21:21

A gdzie tam jest kostka masy ta w wiązce? Nie koło baku gdzieś w 800fi? Nią poruszaj i zobaczysz.

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
Posty: 659
Rejestracja: ndz 08 lut 2015, 23:20
województwo: lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siemień

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: Niron » wt 26 mar 2024, 01:19

emil pisze:
pn 25 mar 2024, 21:21
A gdzie tam jest kostka masy ta w wiązce? Nie koło baku gdzieś w 800fi? Nią poruszaj i zobaczysz.
Na ramię, po prawej stronie, zobaczę może się poluzowała
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
Posty: 659
Rejestracja: ndz 08 lut 2015, 23:20
województwo: lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siemień

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: Niron » wt 26 mar 2024, 01:19

diimon pisze:
pn 25 mar 2024, 20:41
Daj znać, jak coś będziemy myśleć. Sprzęt ma grać :)
Na pewno, ewentualnie będę miał filmik z mrugania tego dziadostwa 😅
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
Niron
klepacz
klepacz
Posty: 659
Rejestracja: ndz 08 lut 2015, 23:20
województwo: lubelskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Siemień

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: Niron » pt 29 mar 2024, 16:57

Działa, dziwne bo podłączyłem wszystko oprócz dwóch przewodów do baku, tych na górze co są cienki i grubszy, one są chyba do odpowietrzania, to moto nie chciał palić i po chwili od odpalenia, migała kontrolka 2x i przerwa i znowu 2 mignięcia, podłączyłem te 2 przewodziki i moto pali i kontrolka się nie zapala
„If everything seems under control you’re just not going fast enough”
CB 500 -> CBR 600 F3 -> VFR 800 FI

Awatar użytkownika
diimon
klepacz
klepacz
Posty: 552
Rejestracja: sob 31 lip 2021, 14:52
Imię: Adrian
województwo: śląskie
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SZA

Re: zapala sie Czerwona kontrolka "Fi"

Post autor: diimon » pt 29 mar 2024, 20:49

Pamiętaj że kompjuter mierzy podciśnienia itp szmery bajery. Ważne że wszystko działa jak należy :)

ODPOWIEDZ

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Google [Bot] i 7 gości