Pomocy!!! Padł moto!
-
- bywalec
- Imię: Łukasz
- województwo: mazowieckie
Pomocy!!! Padł moto!
Długo nie nacieszyłem się naprawionm korkiem(moja poprzednia usterka).
Dzisiaj wyjechałem daleko do rodziny. WyjeżdAjąc spowrotem motocykl zaczął się wyłączać. Poszukałem problemu. Okazało się, że jeden z kabli od stacyjki się przerwał i ledwo stykał.
Przeciąłem wadliwy kabel i zlutowałem. Niestety teraz moto kompletnie nie reaguje. Przekręcam kluczyk i nic sie nie dzieje. Sprawdziłem bezpiecziki i raczej wyglądają na nie spalone. Akumulator jest nowy, chyba nie padł tak nagle?
Dodam, że przecinając kabel, była włączona stacyjka(zapomnailem wylaczyc), więc może zeobiłem jakieś spięcie, ale wtedy chyba by padł bezpiecznik. Chyba, że nie sprawdziłem wszystkich?
Proszę o pomoc, bo jestem uziemiony a nie chce wracać do domu i zostawiać motocykla:/
Dzisiaj wyjechałem daleko do rodziny. WyjeżdAjąc spowrotem motocykl zaczął się wyłączać. Poszukałem problemu. Okazało się, że jeden z kabli od stacyjki się przerwał i ledwo stykał.
Przeciąłem wadliwy kabel i zlutowałem. Niestety teraz moto kompletnie nie reaguje. Przekręcam kluczyk i nic sie nie dzieje. Sprawdziłem bezpiecziki i raczej wyglądają na nie spalone. Akumulator jest nowy, chyba nie padł tak nagle?
Dodam, że przecinając kabel, była włączona stacyjka(zapomnailem wylaczyc), więc może zeobiłem jakieś spięcie, ale wtedy chyba by padł bezpiecznik. Chyba, że nie sprawdziłem wszystkich?
Proszę o pomoc, bo jestem uziemiony a nie chce wracać do domu i zostawiać motocykla:/
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Re: Pomocy!!! Padł moto!
sprawdz główny bezpiecznik przy przekażniku rozrusznka przekażnik jest na końcu grubego kabla od +
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- bywalec
Ale pod siedzeniem czy pod czaszą? Noe kojarze takiego bezpiecznika
Główny jest pod siedzeniem.
- magik
- klepacz
- Imię: Mathias
- województwo: śląskie
A dobrze zlutiwales? Nie zrobiłeś "zimnego lutu" nie przeciąłeś czegoś więcej? Dobrze zaizolowales miejsce lutowania? Na pewno wszystkie bezpieczniki sprawdziłeś?
Sprawdź jeszcze czy przy obróbce kabla pod lutowanie nie wysunął się drut z którejś kostki na końcu kabla....
Sprawdź jeszcze czy przy obróbce kabla pod lutowanie nie wysunął się drut z którejś kostki na końcu kabla....
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
tak jak napisałem znajdziesz go na grubym kablu plusowym jeden koniec jest przykręcony do aku a drugi do włącznika rozrusznika i tam jest schowany bezpiecznik
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- mictom
- klepacz
- Imię: Tomek
- województwo: podkarpackie
Lutując ( lutownicą transformatorową) na zamkniętym obwodzie mogło coś spalić, taj jak Piotr pisze sprawdź wszystkie bezpieczniki
-
- bywalec
Dzięki za pomoc!
Faktycznie był to główny bezpiecznik, ale bez wasze pomocy i wskazania miejsca pewnie bym szukał powodu w innym miejscu. WIdocznie spalił się przy naprawie.
Teraz już chyba wszystko mam w swoim moto zrobione na cacy i raczej nic mnie już nie zaskoczy:D
Faktycznie był to główny bezpiecznik, ale bez wasze pomocy i wskazania miejsca pewnie bym szukał powodu w innym miejscu. WIdocznie spalił się przy naprawie.
Teraz już chyba wszystko mam w swoim moto zrobione na cacy i raczej nic mnie już nie zaskoczy:D
- emil
- stary wyjadacz
- województwo: śląskie
No, tu sie mozesz zdziwic