Pozwolę sobie na podłączenie się do tematu. Problem mojej fajferki to pompa. Za nim dojdę do niej może pytanie z serii cewek zaplonowych. Czy przewody do nich są prawidłowo podłączone?? Fota załącznik 1 i 2
Czy przewody mają być podłączone w ten sposób że czarny pin przewody czarno/białe (Bl/W) i niebieski pin - przewody kolorowe. Pytam o ten szczegół ponieważ może mieć to związek z brakiem podawania bajury. ??? To że angielskiego nie znam to raz, dwa ze na podstawie diagramu elektryki ciężko jest trafić w sedno.
Idąc dalej mam przekaźnik pompy i tutaj też potrzebuje pomocy z kolorem przewodów względem obrócenia przekaźnika. Schemat też nie rozwiązuje pytania. Jest tam tylko kwadrat i kolory kabli. Bankowo żółto/czerwony w środku, ponieważ i tak nie zmienia on miejsca względem podlaczenia przewodu zasilania-kolor czarny(Bl) i przewodu niebiesko/czarnego który podaje prąd podczas wytwarzania go przez cewkę. Chyba że przekaźnik działa w dwie strony. Problem z bani. Zał3.
Po zwarciu trzech przewodów zaplonu(przekręcenie kluczyka) prąd jest na przewodzie zasilania pompy i przewodzie żółto/czerwonym (Y/R) Wciskam Starter i przewód zasil pompę ledwo pierdzi, próbówka slabo świeci. Kiedy kończę to całe chechlanie, na kablu tym występuje niewielka oznaka prądu.
Pompę sprawdzałem i pyka. No Za Nic w Świecie nie mogę odpalić. Iskra jest, za to powinienem poczuć benzynę a nie czuję. Z przwodu paliwowego leje się jak z Wisly. Może się tak zapowietrzyć???
Czy komuś nasuwa się co jest nie tak?? Pomóżcie proszę

Aha zapomniałem dodać ze przewód czarny odlaczony byl od małego zegara. Podłączyłem go do tego obwodu co w książce. Może mieć to związek??? Chyba nie. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów.