Regulator napięcia - regeneracja
- malina666
- Imię: Łukasz
- województwo: mazowieckie
Re: Regulator napięcia - regeneracja
Hej, szukałem w necie na szybko ale nie znalazłem. Gdzie moge kupic regler od VFR 1200? Lepiej ten od 1200 czy Tourmax?
- bintom
- zadomowiony
- Imię: Tom
- województwo: wielkopolskie
Nawet nie poświęciłeś 30 sekund żeby się przywitać. A jeszcze na dodatek zadajesz pytanie na które masz odpowiedź przez kilka postów wałkowane wyżej. Też mi się nie chce odpisać Ci na temat leniu
- baliosia
- zadomowiony
- Imię: Michał
Kurde mam nadzieje że to nie do Mnie bintom... : )
- baliosia
- zadomowiony
Witam! Regler od VFR 1200 założony poniżej małe fotostory, przymocowałem go w możliwie najprostszy sposób: nagwintowałem 2 otworu M5 w ramie i przykręciłem regulator z małym dystansem żeby nie dolegał do ramy.
Sorry że nie po kolei obrazki ale dopiero się uczę...
Po zamontowaniu sprawdziłem ładowanie:
-) 1000rpm bez świateł: 14,2V
-) 5000rpm bez świateł: 14,8V
-) 1000rpm ze światłami (długie,stop, kierunek): 12,8V
-) 5000rpm ze światłami (długie,stop, kierunek): 13,6V
Wiem że mogłoby być trochę więcej ale nie podłączałem kabli bezpośrednio do aku tylko do kostki. Kabelki profesjonalnie polutowane i pozakładane podwójne koszulki termokurczliwe.
Najlepsze to że maszyna trochę pochodziła a regulator chłodny
Pozdrawiam.
P.S.Czarnego kabelka nigdzie nie podłączałem, nikt mi nie chce odpisać czy tak ma być
Sorry że nie po kolei obrazki ale dopiero się uczę...
Po zamontowaniu sprawdziłem ładowanie:
-) 1000rpm bez świateł: 14,2V
-) 5000rpm bez świateł: 14,8V
-) 1000rpm ze światłami (długie,stop, kierunek): 12,8V
-) 5000rpm ze światłami (długie,stop, kierunek): 13,6V
Wiem że mogłoby być trochę więcej ale nie podłączałem kabli bezpośrednio do aku tylko do kostki. Kabelki profesjonalnie polutowane i pozakładane podwójne koszulki termokurczliwe.
Najlepsze to że maszyna trochę pochodziła a regulator chłodny

Pozdrawiam.
P.S.Czarnego kabelka nigdzie nie podłączałem, nikt mi nie chce odpisać czy tak ma być

Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- bintom
- zadomowiony
Nie, nie. Do gościa malina666baliosia pisze:Kurde mam nadzieje że to nie do Mnie bintom... : )
- bintom
- zadomowiony
Czarny kabelek w reglerze od vfr1200 nie jest potrzebny. Ja też mam 13.6-13.8 przy włączonych światłach. Za to jest bardzo stabilne te 13.7 i daje radę
. Jeżdżę tak od początku sezonu i jest ok

- malina666
Jesli ktoś miałby na sprzedaż regler do fvr 1200 to z checia kupie, moj jest oryginalny i założony Voltomierz pokazuje mi na obciązeniu pełnym od 12.1 do 13.8 wiec zakladam ze to za mało. Szukalem na allegro i olx ale nikt w tym momencie nie sprzedaje. Bede obserwował giełdę. Pozdrawiam
- sajter
- bywalec
- Imię: Rafał
- Kontakt:
Panowie jak sądzicie czy regulator SH532-12 podejdzie do VFR800 98 rok po małej przeróbce okablowania ??
- G#R
- teksciarz
- Imię: Piotr
- województwo: lubelskie
@Sajter
Najlepiej szukaj od VFRy 1200.
Trzeba dorobić trochę wiązki do reglera + zmajstrować adapter (może być zwykła blacha) do przykręcenia reglera. Jest spory, ale się mieści. Gdzieś na forum wrzucałem foty jak to wyszło w mojej VFRce.
Ja dodatkowo doprowadziłem bezpośrednio z reglera (+) i (-) pod klemy i zlikwidowałem fabryczne kostki podłączeniowe do reglera. Teraz jak jadę na włączonych światłach to mam cały czas napięcie 14,2 V, bez świateł 14,3-4V. Oczywiście przeczyściłem wszystkie kostki, miejsca zbiorcze masy, po dociskałem konektory we wtyczkach i zakonserwowałem.
Przed tym zabiegiem miałem włożony regler od jakiegoś chyba Horneta. Napięcie było 13,7-8 V i przysmolona jedna kostka. Standardowo nieźle się grzał.
Najlepiej szukaj od VFRy 1200.
Trzeba dorobić trochę wiązki do reglera + zmajstrować adapter (może być zwykła blacha) do przykręcenia reglera. Jest spory, ale się mieści. Gdzieś na forum wrzucałem foty jak to wyszło w mojej VFRce.
Ja dodatkowo doprowadziłem bezpośrednio z reglera (+) i (-) pod klemy i zlikwidowałem fabryczne kostki podłączeniowe do reglera. Teraz jak jadę na włączonych światłach to mam cały czas napięcie 14,2 V, bez świateł 14,3-4V. Oczywiście przeczyściłem wszystkie kostki, miejsca zbiorcze masy, po dociskałem konektory we wtyczkach i zakonserwowałem.
Przed tym zabiegiem miałem włożony regler od jakiegoś chyba Horneta. Napięcie było 13,7-8 V i przysmolona jedna kostka. Standardowo nieźle się grzał.
- baliosia
- zadomowiony
Witam! Na chwilę obecną w naszym pięknym kraju idzie kupić regler od VFR 1200 u jednego gościa... http://allegro.pl/show_item.php?item=6414840373. Cena 450zł, tylko uprzedzam kontakt chu...y.
Pozdro.
Pozdro.
-
- Imię: Dominik
- województwo: małopolskie
Osobiście polecam sprawdzenie na ebay'u, sam kupiłem u Niemców za 380 z przesyłką - 7 dni i regler u mnie. U nas powalilo ludzi z cenami tych używek.
Jakich fi przewodów użyć do połączenia reglera? Czy to że regler większy czyli od 1200 obliguje mnie do założenia grubszych? Wystarczą 1,5 mm czy lepej 2 mm większe to juz chyba od traktora by były:)
Jakich fi przewodów użyć do połączenia reglera? Czy to że regler większy czyli od 1200 obliguje mnie do założenia grubszych? Wystarczą 1,5 mm czy lepej 2 mm większe to juz chyba od traktora by były:)
- kubatron2
- klepacz
- Imię: jakub
- województwo: małopolskie
1,5 wystarczy ...banzik pisze:Osobiście polecam sprawdzenie na ebay'u, sam kupiłem u Niemców za 380 z przesyłką - 7 dni i regler u mnie. U nas powalilo ludzi z cenami tych używek.
- malina666
dzięki za infobaliosia pisze:Witam! Na chwilę obecną w naszym pięknym kraju idzie kupić regler od VFR 1200 u jednego gościa... http://allegro.pl/show_item.php?item=6414840373. Cena 450zł, tylko uprzedzam kontakt chu...y.
Pozdro.
- baliosia
- zadomowiony
http://olx.pl/oferta/honda-vfr-1200-cze ... dWImp.html
...i jeszcze tu, też za 450zł (z wysyłką).
...i jeszcze tu, też za 450zł (z wysyłką).
- malina666
dzieki, na ebaju znalazłem pare w dobrej cenie z vfr 1200 tez wiec dzieki za odzew.