Panowie, aktualnie jestem w Czarnogórze
Od dwóch dni nie działa prędkościomierz, przy 5 tys. obrotów na 6 biegu pokazuje 14 km/h poniżej praktycznie cały czas 0
Abs sprawny, bezpieczniki też
Da się to jakoś ogarnąć na obczyźnie ?
Prędkościomierz
-
- bywalec
- Imię: Bartek
- województwo: zachodniopomorskie
Re: Prędkościomierz
Z lewej strony przy alternatorze jest kostka do prędkościomierza. Może się poluzowała. U mnie tak było.
Jak znam życie, to posypał się czujnik. Czasami wystarczy go zdjąć z zębatki i lekko nim postukać...
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
na pokrywie zębatki zdawczej masz czujnik prędkości jak go odkręcisz i wyciągniesz będzie tam taki plastikowy kapselek spróbuj go trochę zsunąć z oski tak zęby była większa odległość między czujnikiem a tym kapselkiem ok 2-3mm ,wkładając czujnik na miejsce obracaj tylnym kołem tak żeby nie wciskać go na siłę ,powinno pomóc
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- Imię: Marek
- województwo: podlaskie
Dzięki, jutro się tym zajmę
Dam znać czy pomogło
Swoją drogą to polecam Czarnogóre, nie da się opisać tego co tu jest, na pewno jeszcze tu wrócę
Dam znać czy pomogło
Swoją drogą to polecam Czarnogóre, nie da się opisać tego co tu jest, na pewno jeszcze tu wrócę

-
- Imię: Marek
- województwo: podlaskie
Faktycznie problem był z tym kapselkiem, ale wina jest po stronie mechanika, który przed wyjazdem zmieniał mi napęd.
Wcisnął na siłę czujnik i trochę zmieliło ten plastik, na razie śmiga, ale już będę rozglądał się za nowym.
Dzięki PETER za rzeczową podpowiedź.
Wcisnął na siłę czujnik i trochę zmieliło ten plastik, na razie śmiga, ale już będę rozglądał się za nowym.
Dzięki PETER za rzeczową podpowiedź.