regulator a pompa paliwa

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
jocker01
bywalec
bywalec
Imię: Mariusz

regulator a pompa paliwa

Post autor: jocker01 » czw 30 lip 2015, 11:45

Witam,
Moto jeździło przez 4 lata bez usterek aż do ostatniego wtorku, kiedy to zdechł mi aku.
Po odpaleniu z pomoca innego aku, gasł jak tylko odłączałem dodatkowe zasilanie.
Podłączyłem aku do ładowania i pojechałem do pracy.
Aku słabo sie naładowało wciąż podpiete do moto, nie odpalał bez pomocy, ale chodził przez chwilę.
Wsiadłęm, wyjechałem z garażu i zdechła.
Wyjąłem aku z moto i się ładnie naładował. Jednak nie gaśnie mi kontrolka FI i pomomo ze kręci ale nie odpala.
Oczywiście, że nie odali skoro FI sie pali, ale dlaczego się pali? Nie słychać aby pompa paliwa pracowała po przekręceniu kluczyka.
Sprawdziłem przewody dochodzące do pompy i nie ma w nich napiecia.
Poszedłem do ragulatora i.... spalony jeden pin we wtyczce 3-pinowej.
Czy uszkodzenie regulatora powoduje odciecie napiecia do pompy paliwa czy może regulator jest do wymiany ale jest jeszcze gdzieś problem z imo. Bezpieczniki sprawdzilem chyba wszystkie, przekaźniki tykaja ale gdzie jest przekaźnik do pompy?
Pozdrawiam
Jocker01

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Re: regulator a pompa paliwa

Post autor: brylek22 » czw 30 lip 2015, 14:23

przekaźnik jeżeli dobrze pamiętam jest z prawej strony pod zadupkiem, jak przekaźnik będzie OK, a pewnie będzie, a dalej nie "pykał" to zobacz jeszcze czujnik przechyłu motocykla znajdujący się pod czacha, u mnie to ten czujnik był problemem w podobnej sytuacji, regulator nie ma nic do tego, ale jak coś masz problemy z ładowaniem to i tak musisz tam grzebnąć

jocker01
bywalec
bywalec

Post autor: jocker01 » pt 31 lip 2015, 09:29

@brylek22 dzięki za odpowiedź. Jutro będę szukał, narazie nie będę zamawiał nowego regulatora puki nie rozwiąże problemu z pompą. Masz może jakieś fotki czego mam szukać? Muszę i tam zdejmować owiewki żeby wyjąć uszkodzone przetwornice bi-xenonow! To od nich się wszystko zaczęło :( Pozdrawiam. Jocker01

jocker01
bywalec
bywalec

Post autor: jocker01 » ndz 02 sie 2015, 23:03

Witam, znalazłem dziś usterkę, przegnił jeden przewód z przekaźnika zatrzymania silnika. Jak tylko włożyłem go spowrotem, pompa się odezwała i odpaliła. Jutro będę musiał naprawić ten przewód.
Pozdrawiam.
Jocker01

ODPOWIEDZ