Cykanie z okolic akumulatora - moto nie zapala
-
- bywalec
- Imię: Kamil
- województwo: lubelskie
Cykanie z okolic akumulatora - moto nie zapala
Witam.
Ni z tego ni z owego dzis rano motor nie chcial mi odpalic. Zakrecil ze w razy i zdechl. Po przekreceniu kluczyka slychac tylko cykanie dochodzące z tych bezpiecznikow ktore znajdują sie obok akumulatora, wiec przeczyscilem styki byly tam 2 bezpieczniki i i dopiete dwa kable, poza tym jest jeszcze ta czarna kwadratowa kostka do której nie wiem czy można się dostac, więc przeczyściłem bezpieczniki i styki tych dwóch kabli ale nadal cyka. I nie odpala.
Ktos moze ma pomysl gdzie jest przyczyna? Wyglada to jakby gdzies styku nie bylo.
Ni z tego ni z owego dzis rano motor nie chcial mi odpalic. Zakrecil ze w razy i zdechl. Po przekreceniu kluczyka slychac tylko cykanie dochodzące z tych bezpiecznikow ktore znajdują sie obok akumulatora, wiec przeczyscilem styki byly tam 2 bezpieczniki i i dopiete dwa kable, poza tym jest jeszcze ta czarna kwadratowa kostka do której nie wiem czy można się dostac, więc przeczyściłem bezpieczniki i styki tych dwóch kabli ale nadal cyka. I nie odpala.
Ktos moze ma pomysl gdzie jest przyczyna? Wyglada to jakby gdzies styku nie bylo.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Re: Cykanie z okolic akumulatora - moto nie zapala
Rozładowany akumulator.
- Fakir
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: wielkopolskie
x2Arnold pisze:Rozładowany akumulator.
Yamaha XJ600N
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
Honda VFR750
Yamaha XT600z Ténéré
-
- bywalec
Po części macie racje.
Podłączyłem pod prostownik (na boost) i Hondzia ładnie zapaliła, Akumulator do wymiany? hmm zmierzyłem też prąd ładowania wynosił w granicach 12,3 przy wolnych obrotach do 12,5 na wyższych. Czyli jest niedoładowywany? czyli czekam mnie wymiana regulatora..
Wszystko by się zgadzało przez ostatnie kilka dni zrobiłem jakieś 1200 km w temp rzędu 30-35 stopni, więc skurczybyk musiał się przegrzać.
Podłączyłem pod prostownik (na boost) i Hondzia ładnie zapaliła, Akumulator do wymiany? hmm zmierzyłem też prąd ładowania wynosił w granicach 12,3 przy wolnych obrotach do 12,5 na wyższych. Czyli jest niedoładowywany? czyli czekam mnie wymiana regulatora..
Wszystko by się zgadzało przez ostatnie kilka dni zrobiłem jakieś 1200 km w temp rzędu 30-35 stopni, więc skurczybyk musiał się przegrzać.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Prąd czy chodzi Ci o napięcie?Kristoff pisze:zmierzyłem też prąd ładowania
-
- bywalec
Tak wlasnie o napiecie mi chodzilo, nie znam sie na elektryce stąd ta pomylka.
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
a sprawdź napięcie jak będzie nowy naładowany aku zanim zaczniesz walkę z elektryką, często uszkodzone aku powoduje wariacje z ładowaniem
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- Pawelek_Okrutny
- bywalec
- Imię: Paweł
- województwo: śląskie
popieram aku 100% do wymiany a z regulatorem sie wstrzymaj
Nie wystarczy benzyna we krwi, trzeba mieć też olej w głowie.