Problem vfr 1986 po puszczeniu sprzęgła albo wrzuceniu biegu

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
K_A_W_A_98
Imię: Jakub
województwo: śląskie

Problem vfr 1986 po puszczeniu sprzęgła albo wrzuceniu biegu

Post autor: K_A_W_A_98 » pt 18 lip 2014, 02:12

Witam
tak jak w temacie, po rozwiązaniu problemu z brakiem iskry honda odpalała normalnie, aż do czasu gdy zacząłem ją składać i przez przypadek podłączyłem na odwrót kostke do przekaźnika i po podpięciu do aku bezpiecznik który był zaraz obok zrobił sobie tylko pss i mały dymek. Więdz szybko odłączyłem aku i zacząłem szukać czemu sie spalił ... Przechodząc do sedna sprawy po jego wymianie i popodpinaniu wszystkiego jak należy, hańka normalnie odpaliła, lecz na biegu neutralnym po puszczeniu sprzęgła od razu gaśnie, tak samo jak trzyma sie ją na sprzęgle i wrzuci bieg tez od razu gaśnie :( Może ktoś z was miał już podobną sytułacje,nie mówie o podpięciu kostki na odwrót (jest stopiona z jednej strony nwm co poprzedni właściciel robił z nią) tylko o tym że motocykl gaśnie, mam nadzieje że to nie jakiś czujnik padł bo coś mi sie zdaje że dostanie go nie będzie łatą kwestią :(

Jak bym mógł to prosze o szybką odpowiedz ponieważ sezon w pełni a motocykl miał być skończony ma marcu hah lecz same z nim kłopoty ;(

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Re: Problem vfr 1986 po puszczeniu sprzęgła albo wrzuceniu b

Post autor: brylek22 » pt 18 lip 2014, 04:19

Może czujnik stopki bocznej, kosy?

K_A_W_A_98

Post autor: K_A_W_A_98 » pt 18 lip 2014, 13:30

A czy vfr z 86 ma czujnik stopki bocznej bo ja tam nic nie widziałem jak kiedys już pisałem. Jest po prostu stopka sprężyna i śruba :(

Awatar użytkownika
Tomek Grudziądz
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Tomek Grudziądz » pt 18 lip 2014, 17:33

W roczniku 89' na pewno taki czujnik był myślę że w twoim roczniku także jest (objawy w 99% pasują do awarii czujnika - no chyba że się mylę).
"niepuszczone bąki unoszą się do góry,stąd się biorą posrane pomysły"

K_A_W_A_98

Post autor: K_A_W_A_98 » sob 19 lip 2014, 01:41

Sprawdzałęm dwa razy w marcu i nie widziałem tam nic takiego ale jurto jako pierwsze sprawdzę i jak nie zobacze to zrobie zdjęcie bo może po prostu nwm jak on dokładnie wygląda. A opbjawy nie koniecznie do czujnika wyciągniętej stopki ponieważ gdy stopka jest rozłożona to na biegu neutralnym można spokojnie puścić sprzęgło a aj wgl nie moge sprzęgła puścić :( Może być to związane z bezpiecznikiem głównym ?? Ponieważ po całym zdarzeniu troszke od niego capi spaloną elektryka ale jak go sprawdzałem na mostku oporowym to działa i prad normalnie przepływa

ODPOWIEDZ