Padł...
Padł...
Wracałem z pracy padła elektryka. Przywiozłem nowe aku. Okazało się że wywaliło bezpiecznik 30 A (koło akumulatora) .Przyjechał mechanik po moto wsadził nowy i mówi że tez poszedł . Sugeruje zwarcie. Może to regulator ? Ze względów oczywistych (finans.) chciałbym ograniczyć postój i godziny mechanika bo samo sprowadzenie kosztuje mnie sporo.Miał ktoś już (na pewno) taki problem ? Ponieważ dealer Honda zaśpiewał mi SKANDALICZNĄ cene (jak sam przyznał ) za regulator myślę o zakupie w w Polsce na wakacjach z drugiej ręki. pozdrawiam i czekam na opinię.
- figaro
- ostry klepacz
- Imię: Tomasz
- województwo: pomorskie
Re: Padł...
Ten bezpiecznik zabezpiecza przekaźnik rozrusznika.
Najpewniej będzie to zwarcie gdzieś na trasie od przycisku startera do rozrusznika.
Poszukaj, może się coś obluzowało.
Napisz coś więcej na temat padnięcia elektryki, jakieś objawy, itp...
P.S.
Service manual posiadasz?
Najpewniej będzie to zwarcie gdzieś na trasie od przycisku startera do rozrusznika.
Poszukaj, może się coś obluzowało.
Napisz coś więcej na temat padnięcia elektryki, jakieś objawy, itp...
P.S.
Service manual posiadasz?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Objawy: trzy dni temu zgasł na światłach. Stał w ciepłym miejscu dzisiaj ( chociaż pod daszkiem ) przejechałem może 500 m i kiedy przyspieszałem ...koniec. Nie ma zegarka ,zegarów i reszty. Dobrze ze gość za mą nie zrobił mi z d..y garażu.Moto stoi u dealera yamahy bo honda nie miała transportu a miejsce było wyjątkowo nie ciekawe i dalekie od domku. Manual posiadam ( nie haynesa) . Przeczytałem ( miałem podobny pomysł) żeby spróbować z nowym bezp. i porozłączać kable od regulatora. Ponoć komuś tu na forum pomogło..
- Chris-Zg
- pisarz
- Imię: Christian
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
Sprawdz mase. Ja mialem bardzo podobne objawy jak kabel masowy nie byl dobrze przykrecony do silnika. Tez palilo mi ten bezpiecznik duzy.
Czerwone są najszybsze!
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
to na prawdę nie wiele roboty odłączyć kostki regulatora włożyć bezpiecznik i odpalić jeżeli bezpiecznik cały to masz winowajce
"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- skoch84
- pisarz
- Imię: Staszek
- województwo: wielkopolskie
ja miałem taką sytuację. Co prawda nie w VFR, ale w VT750. Uwalony regler palił główny bezpiecznik.
Zrób tak, jak radzi Peter. Odepnij kostkę regulatora, zmień bezpiecznik i spróbuj odpalić
Zrób tak, jak radzi Peter. Odepnij kostkę regulatora, zmień bezpiecznik i spróbuj odpalić
Almera N15 GA14DE '98
Honda VFR 750 RC36I '91
Honda VFR 750 RC36I '91
Odebrałem moto od mech. Winowajca był akumulator..Innego problemu nie znaleźli. Dzięki za porady i opinie.Jednak kupię nowy reg.Tak dla pewności.Temat do usunięcia.