Witam
Po 80 tyś km bezawaryjnej jazdy dopadło i mnie:) Otoż w vfrce (rc46, rok 2001) został wymieniony regulator i nowy akumulator. ładowanie ksiązkowe, wszystko ok. Po tygodniu jazdy motocykl postał 2 dni i już nie odpalil. Napięcie aku spadło do 10,5 V. Pytanie zatem co zżera prąd? Miernik ustawiony na amperomierz i podpiety szeregowo pokazuje praktycznie caly czas 0,00, czasem tylko pojawi sie 0,01 więc nic pradu nie kradnie. Ktos ma jakis pomysl?
nowy aku i brak prądu
-
- Imię: Andrzej
- województwo: świętokrzyskie
Re: nowy aku i brak prądu
Miałem dokładnie to samo - winny okazał się (nowy) akumulator - był wadliwy .Wymieniono mi w ramach gwarancji.Teraz jest OK 

- Kajzer
- teksciarz
- Imię: Jarek
Miałem podobny przypadek. Okazało się że w nowym akumulatorze powstało zwarcie w jednej z cel między płytami dodatnią i ujemną.
Akumulator poszedł do wymiany.

Wyglada na to, ze pech do kwadratu. Najpierw padl regulator i wypalil aku a teraz nowe aku rowniez niesprawne. Dzis oddalem je na gwarancje. Po naladowaniu do pelna tj. 13,8 V przez kilka godzin stania na meblach napiecie spadlo do 12,6V. Dla pewnosci stary aku wsadzony na noc do moto nie spadl nawet o 0,1 V. Mam nadzieje, ze wkoncu uda sie zazegnac temat pradu.