wymiana tasmy w zegarach 800fi pomózcie

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
mardok1980
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Hubert
województwo: mazowieckie

wymiana tasmy w zegarach 800fi pomózcie

Post autor: mardok1980 » wt 16 lip 2013, 19:25

sprawa ma sie tak ze mam uszkodzone sciezki w tej tasme z tylu zegarow i mam do kupienia zagary z vfr po dzwonie z uszkodzonym wyswietlaczem ale chce wymienic tą tasme i niewiem czy bedzie to pasowalo bo ja mam model z HISS-em a te co mam do kupienia są bez HISS i niewiem czy to bedzie dzialac i czy jest wogole wykonalne,musze to zrobic bo przez te sciezki w zegarach caly czas mi sie palą kontrolki od kierunków i wogóle podswietlenie nie działa.Wiem ze chłopaki z forum juz kiedys sie nią zajmowali kupiłem ją od forumowicza z Gdanska:)

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Re: wymiana tasmy w zegarach 800fi pomózcie

Post autor: ppamula » śr 17 lip 2013, 10:51

Kontrolki kierunków są równolegle podłączone z normalnymi żarówkami kierunkowskazów. Jeżeli palą się kontrolki a Kierunki zostają sprawne to pytanie mam czy coś nie jest z napięciem ładowania. Na pierwszy rzut okaz wygląda że jest za duże. Jednak trzeba pomanewrować miernikiem.

Awatar użytkownika
mardok1980
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Hubert

Post autor: mardok1980 » śr 17 lip 2013, 22:12

ppamula pisze:Kontrolki kierunków są równolegle podłączone z normalnymi żarówkami kierunkowskazów. Jeżeli palą się kontrolki a Kierunki zostają sprawne to pytanie mam czy coż nie jest z napięciem ładowania. Na pierwszy rzut okaz wygląda że jest za duże. Jednak trzeba pomanewrować miernikiem.
ja na elektryce nieznam sie wogóle dlatego zlecilem to serwisowi ktory jest w poblizu i ów mechanik stwierdzil ze tasma w zegarach jest cała zchrzaniona ( co potwierdzam bo wogole niedziala podswietlenie i obejscie jednej sciezki jest robione zeby elektroniczny wyswietlacz dzialał) i zebym kupil nowe zegary tzn uzywane bo nowe kosztują 6 tys!!! a nadodatek wertując rózne aukcje znalazłem tylko jedne równiez z Angola:( podjade w sobote albo poniedzialek na ten miernik i ogólnie do chlopakow którzy siedza w elektryce i zobacze co oni stwierdzą bo narazie niema mocarza na moją vfr:/

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr

Post autor: ppamula » czw 18 lip 2013, 08:21

Zadzwoń do mnie to coś zaproponuję.

Awatar użytkownika
mardok1980
zadomowiony