jak pozbyc sie alarmu

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
arkadius9
teksciarz
teksciarz
województwo: poza granicą Polski

jak pozbyc sie alarmu

Post autor: arkadius9 » wt 04 cze 2013, 14:09

Witam wszystkich..mam nadzieje ze pomozecie wywalic to dziadostwo z moto..bo dostane szalu...po pierwsze rozladowuje mi aku jak postoi tydzien lub dwa..po drugie to juz chyba stary dziad i pilot raz chodzi raz nie co jest mocno denerwujace
A wiec..
Na obudowie pisze ze to Datatool veto system
Ponzej zamieszczam kilka fotek..slyszalem ze mozna zastosowac zworki na ktorys pinach..i wtedy smialo mozna wy iagnac baterie i jakos odlaczyc od akumulatora..bede wdzieczny za rady..zaznaczam ze jestem laikiem wiec prosze o prosty jezyk ludu :-):-):-) elektronika to dla mnie magia..Pozdrawiam.Arek
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

Awatar użytkownika
arkadius9
teksciarz
teksciarz

Re: jak pozbyc sie alarmu

Post autor: arkadius9 » wt 04 cze 2013, 14:10

Krotka uwaga..fotki zapisaly sie do gory nogami:-):-)..jeszcze raz pozdrawiam

Awatar użytkownika
arturroo
Imię: Artur
województwo: śląskie

Post autor: arturroo » wt 04 cze 2013, 18:17

Witam,

Moim zdaniem najlepiej jest wyjęcie całkowice alarmu. Każdy alarm jest podłączony pod jakiś obwód elektryczny by go rozłączał (pompka, rozrusznik itp). Osobiście wyjmowałem alarmy z CBR F4i, GSX-R 750 oraz TDM, za każdym razem szukałem który obwód jest rozłączony (przecięty) i podłączony pod alarm. Jest to czasochłonna praca, przeważnie wszystkie przewody od alarmu mają taki sam kolor :) i trzeba po kabelku szukać :) Przy wyjmowaniu alarmu i łączeniu przewodów należy uważać by nie pomylić przewodów (kolory). Dobrze jest wziąć do ręki serwisówke i sie upewnić, że poprawnie łączymy :)

Jeśli nie chcemy niczego sobie uszkodzić i unieruchomić moto to najlepiej dać moto jakiemuś elektrykowi co się zna i mamy głowe spokojną :) !

Pozdrawiam.
Arturroo

Awatar użytkownika
arkadius9
teksciarz
teksciarz

Post autor: arkadius9 » śr 05 cze 2013, 15:39

Moto juz po operacji..wszystko gra i alarm wywalony..tak jak pisales szukalem po kablach..poltora godziny pracy i po alarmie..nic skomplikowanego. .uffff po problemie..dzieki za podpowiedz

Awatar użytkownika
arturroo
Imię: Artur
województwo: śląskie

Post autor: arturroo » śr 05 cze 2013, 20:51

To dobrze i nie ma za co :)
Pozdrawiam.
Arturroo

ODPOWIEDZ