Miga konyrolka FI

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Re: Miga konyrolka FI

Post autor: emil » śr 06 lut 2013, 23:38

wątpie, pewnie styki słabe i na starym aku działy się jaja, teraz nowe aku ma wiecej mocy, to i odp. prąd płynie.. do czasu.. ja bym proponował po kodzie, który się pojawiał, przejrzeć instalację, przeczyścić i zakonserwować złącza.

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » czw 07 lut 2013, 06:18

Ty no ale trzeba rozwiązać problem, bo przecież nikt nie bedzie kupowal nowego aku jak mu sie FI zaświeci :D
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Awatar użytkownika
puzon
klepacz
klepacz
Imię: Piotr
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: puzon » czw 07 lut 2013, 09:34

Miałem podobny problem a miałem podpięte zasilanie do kamery bezpośrednio pod aku wszystko było spoko aż zaczęło mi zapłon odcinać(oczywiście fi się zapalało :twisted: ) po sprawdzeniu okazało się że poluzowały się przewody po odłączeniu problem znikł i już się nie pojawił.

Awatar użytkownika
luki-j1
zadomowiony
zadomowiony
województwo: lubelskie

Post autor: luki-j1 » wt 12 lut 2013, 23:40

emil pisze:wątpie, pewnie styki słabe i na starym aku działy się jaja, teraz nowe aku ma wiecej mocy, to i odp. prąd płynie.. do czasu.. ja bym proponował po kodzie, który się pojawiał, przejrzeć instalację, przeczyścić i zakonserwować złącza.
Jeżeli chodzi o styki przy aku to na pewno były w porządku czyściłem wiele razy.
Co do błędów to tak jak pisałem wcześniej nic się nie dało odczytać bo po zrobieniu zworki kontrolka migała jednostajnie w równych odstępach czasowych.
armen1pl pisze:Ty no ale trzeba rozwiązać problem, bo przecież nikt nie bedzie kupowal nowego aku jak mu sie FI zaświeci :D
Pewnie że nie ale jak ktoś będzie miał podobny problem to może moje przypadkowe rozwiązanie problemu kogoś nakieruje bo ja nie mogłem znaleźć przyczyny ponad dwa tygodnie

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
województwo: śląskie

Post autor: emil » śr 13 lut 2013, 00:36

a czy ja napisałem o klemach?

ODPOWIEDZ