KSENONY VFR 800 Fi

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Re: KSENONY VFR 800 Fi

Post autor: Lukaszny » czw 08 mar 2012, 09:19

Zając pisze: Niestety, nie policjant interpretuje prawo, jest coś takiego jak wykładnia prawa, jest dość szeroko opisany każdy artykuł dość jasno wyjaśniony, tam interpretacja jest jedna, nie ma możliwości by ktoś interpretował go inaczej.
Fakt - policjant nie interpretuje, policjant stosuje prawo (często według własnego rozumowania). A jeśli Ci jego stosowanie nie będzie odpowiadało to możesz nie przyjąć mandatu i wówczas sąd orzeknie kto ma rację. A, że 95% wykroczeniówek w pierwszej kolejności jest załatwianych wyrokami nakazowymi (bez udziału stron) to może być trudno przedstawić odmienny pogląd.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » czw 08 mar 2012, 12:34

polecam przeczytac http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=74878
wprawdzie chodzi o samochodowe, ale ma to wiele wspolnego.
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
GrzesiekBstok
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Grzegorz
województwo: podlaskie

Post autor: GrzesiekBstok » pt 09 mar 2012, 10:12

Wojtek86 pisze:Każda niehomologowana ingerencja w pojazd może być podstawą do niewypłacenia odszkodowania z tytułu OC.

Mój "szwagier" jako rzeczoznawca współpracuje z kilkoma TU. Sporo słyszałem o ich szkolenio/dyrektywach jak znaleźć powód do niewypłacenia odszkodowania. Modyfikacja oświetlenia jest bardzo przez TU pożądane. (tak jak modyfikacja zawieszenia, hamulców itp.)

chciałem to napisać jak zacząłęm czytać wątek od początku, ale widzę że byłeś pierwszy :)

miałem wypadek w 2009 roku
sprawdzanie było m.in. oświetlenie pojazdu, miałem założone jakieś osram +50% na szczęscie z homologacją

tydzien po mnie wypadek miał kolega- śmiertlenie potrącił autem pieszego- prokuratura również sprawdzała oświetlenie
VFR 800 FI, 2001
Astra G Caravan Z16XE, 2002

Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr
województwo: małopolskie

Post autor: Piotr_Pan76 » pt 09 mar 2012, 10:16

GrzesiekBstok, czyli w moim poście powinien być jeszcze pk. 4 Problemy z prokuratorem w przypadku zdarzenia drogowego. Zapomniałem o tym, faktycznie, i wtedy mamy już przechlapane ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » pt 09 mar 2012, 11:48

Ja miałem założone xenony na mijania i drogowych. Obecnie zostały mi tylko na mijania, ale pewnie już nie długo.
Powiem tylko tyle, że oprócz tego, że moto fajnie wygląda, to żadnego innego plusa nie zauważyłem, a minusów dość sporo.
M.in bardzo widoczne odcięcie światła i cienia w nocy, co jest niebezpieczne dla kierującego ( sprawdziłem)
Niestety w nocy trochę oślepiają innych,
Trzeba trochę pokombinować, aby je zamontować.

Drugi raz bym ich nie założył - wolałbym porządne H7 - mądry polak po szkodzie :twisted:
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Fankas
pisarz
pisarz
Imię: Fankas
województwo: śląskie

Post autor: Fankas » pt 09 mar 2012, 19:51

Gregory pisze:Ja miałem założone xenony na mijania i drogowych. Obecnie zostały mi tylko na mijania, ale pewnie już nie długo.
Powiem tylko tyle, że oprócz tego, że moto fajnie wygląda, to żadnego innego plusa nie zauważyłem, a minusów dość sporo.
M.in bardzo widoczne odcięcie światła i cienia w nocy, co jest niebezpieczne dla kierującego ( sprawdziłem)

Drugi raz bym ich nie założył - wolałbym porządne H7 - mądry polak po szkodzie :twisted:
jak dla mnie nic dodac nic ujać... sam myslalem czy nie zakladac... jedank po nauce u gregorego dalem sobie spokoj
Like a true nature's child
We were born, born to be wild
We can climb so high
I never wanna die

Born to be wild

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pt 09 mar 2012, 20:01

Sprawdzone w wielu moich moto i samochodach OSRAM NIGHT BREAKER......dają cudowne światło...jasne jak cholera,po podniesieniu słupa światła zasięg zmienia się nie do porównania ze standardowymi żarówkami.

Awatar użytkownika
dixon
klepacz
klepacz
Imię: rafał
województwo: mazowieckie

Post autor: dixon » sob 10 mar 2012, 13:43

podzielam opinie posciga, sam mam w moto te żarówki osrama i różnica jest naprawdę nieporównywalna do zwykłych żarówek. Zastanawiałem się widząc w paru moto xenony, nad ich montażem, ale jak się okazuje więcej z nimi problemu jest niż pożytku.
Poscig, czy sam regulowałeś ten słup światła? Zastanawiam się czy samemu to wyregulować bądź czy będą mi to potrafili odpowiednio wyregulować, tak by zwiększyć zasięg słupa światła, "specjaliści" na badaniu technicznym, które to mam za niedługo zrobić.
Jest: Honda VFR RC46 '01
Yamaha WR250F '08
Yamaha FZR 600 '93
Yamaha XS400 Special '81
Honda Lead 125 '83
Vespa ET4 125 '98
Wfm 125 '61
Ex: VFR RC46 '01, Suzuki DR-Z 400 SM '04, Honda Transalp 650 '04, Awo Simson Tourist '51, MZ ES250 '61, Jawa Perak 250 '52

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » pn 12 mar 2012, 09:40

ja też popieram opinię pościga , sprawdziłem to na samochodzie
zamontowałem Xenony i poza tym , że świeciły jasno to nic więcej widać nie było bo jak je trochę podniosłem to oślepiałem wszystkich i oczywiście sam dostawałem "długimi" po oczach ( zresztą ja też tak robię ) a jak opuściłem to to widoczność zbyt bliska , poza tym w ciągu miesiąca spaliły się dwa żarniki więc oddałem to i kupiłem OSRAMY i jest dużo lepiej i na pewno bezpieczniej
Adam

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » pn 12 mar 2012, 11:20

chemicalboy pisze:Poscig, czy sam regulowałeś ten słup światła?
Oczywiście ,że sam.Ja we wszystkich swoich pojazdach podnosze odrobinę światła mijania,bo ustawienie ich według instrumentów diagnosty powoduje to,że światła świecą przed samym autem...w moto zawsze ustawiałem tak ,aby światła mijania świaciły na tyle deleko,żebym nie widział odcięcia światła na asfalcie przed moto,żeby wszelkie znaki drogowe po prawej stronie jezdni odbijały światło,żeby z pasażerem na długich nie oświetlać sobie koron drzew.

Awatar użytkownika
KolczyK
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Przemysław
Kontakt:

Post autor: KolczyK » pn 12 mar 2012, 16:08

Fankas pisze:
Gregory pisze:Ja miałem założone xenony na mijania i drogowych. Obecnie zostały mi tylko na mijania, ale pewnie już nie długo.

jak dla mnie nic dodac nic ujać... sam myslalem czy nie zakladac... jedank po nauce u gregorego dalem sobie spokoj
tylko spróbuj to Ja tam wpadnę :P

Xenon musi być w soczewce. Nie bawcie się w wieś. nie ma sensu...... Arturo miał dziwny przypadek...ciągle paliły mu się jak nie żarniki to przetwornice...czy jak to tam się nazywa. w HGT mam xenony w soczewce firmy Valeo, nie mam poziomowania, ale są ustawione tak, że długich naprawdę nie muszę używać i w autku jestem zadowolony. Ale w soczewce...
VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka

UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>

adam.ada
pisarz
pisarz
Imię: Adam

Post autor: adam.ada » wt 13 mar 2012, 08:03

dokładnie tak jak pisze Kolczyk tylko w soczewce i nie za 99 pln
Adam

Awatar użytkownika
WiktorVFR
klepacz
klepacz
Imię: Wiktor
Kontakt:

Post autor: WiktorVFR » wt 13 mar 2012, 09:03

A ja powiem tak, nie jest istotne czy to xenon czy zwykla zarowka, źle ustawione raża tak samo i niestety na chwile obecna wiecej spotykam osob ktore maja zle ustawione zwykle swiatla i raza niz tych zbrodnialcow xenoniarzy:)

ODPOWIEDZ