VFR 800 Fi STAN LICZNIKA
- motoedekVFR
- Imię: Mateusz
- Kontakt:
VFR 800 Fi STAN LICZNIKA
Witam, mam pytanie dotyczące przebiegu ww modelu vfr-ki czy jest możliwość, że stan licznika nie jest oryginalny tzn. że ktoś go cofnął czy raczej ciężki temat z tym cofaniem licznika? Ponieważ w vfr-ce, która ma 10 lat przebieg około 30 tys. km to raczej podejrzana sprawa.
Born to ride, ride to live... 

- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- Piotrek82
- teksciarz
eee chyba trochę przeszacowałeś....z mojego doświadczenia to jakieś 100tyś da się na tarczach zrobić, no chyba że ktoś tylko w mieście albo na torze jeździ to możliwe. Poza tym zakładanie nieodpowiednich klocków też może wyjechać tarcze.Arnold pisze:Najszybciej chyba poznać po tarczach hamulcowych. Po około 60 k km powinny się zbliżać do minimalnej grubości. Przynajmniej do tej pory moto które widziałem miały taki "współczynnik" zużycia.
- Gregory
- ostry klepacz
- Imię: Grzesiek
- województwo: małopolskie
- Kontakt:
No to przegiąłeś.Arnold pisze:Najszybciej chyba poznać po tarczach hamulcowych. Po około 60 k km powinny się zbliżać do minimalnej grubości. Przynajmniej do tej pory moto które widziałem miały taki "współczynnik" zużycia.
Ja mam 70kkm i tarcze mają po 4,2mm, a min to 3,5mm więc spokojnie 100kkm starczają, a nawet jeszcze więcej - zależy od stylu jazdy.
motoedekVFR, 30, 80, czy 180 nie ma dużego znaczenia dla tej maszyny. Jak na razie czytałem o przebiegu (udokumentowany) 430tyś bez remontu - więc ....

Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.
CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,
- DeVeDe
- pisarz
- Kontakt:
Wracajac do tematu.. nie ma mozliwosci zeby sprawdzic org. stan licznika... jezeli licznik jest cyfrowy to podpinasz lapka z interfejsem i ustawiasz sobie jaki przebieg chcesz... na analogowym liczniku pewnie sprawdzila by sie metoda z samochodow... Rownie dobrze zegary moglby by byc zmienione.... po prostu nie da sie sprawdzic
Dlatego patrzy sie ogolnie na sprzet.