Czujnik paliwa
Czujnik paliwa
Witam szanownych!
Otoz mam problem czujnikiem paliwa. Kupilem swoja VFRke jakis czas temu i czujnik juz nie dzialal. Pomyslalem ze sprawa prosta - wymiana i po sprawie. Zamowilem na allegro i wymienilem. Dalej nie dziala. Ma ktos moze jeszcze pomysl gdzie szukac winowajcy? Jak i co sprawdzic?
Help!
Otoz mam problem czujnikiem paliwa. Kupilem swoja VFRke jakis czas temu i czujnik juz nie dzialal. Pomyslalem ze sprawa prosta - wymiana i po sprawie. Zamowilem na allegro i wymienilem. Dalej nie dziala. Ma ktos moze jeszcze pomysl gdzie szukac winowajcy? Jak i co sprawdzic?
Help!
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
proszę nie wprowadzać forumowiczów w błąd - w RC36I i II bak jest "masowany" przewodem, więc odizolowanie go od ramy nic nie da - albo to był zbieg okoliczności, albo miałeś coś kolego namieszane w instalacji.adrian76 pisze:W mojej poprzedniej VFR RC36 również czujnik nie działał, przyczną był styk zbiornika do ramy (masy) odizolowałem zbiornik od ramy i czujnik działał poprawnie.
a tak btw - to właśnie ten czujnik działa na zasadzie "podania masy dalej"
pozdro
Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
- Chris-Zg
- pisarz
- Imię: Christian
- województwo: lubuskie
- Kontakt:
A, przypomnialem sobie! Ja u siebie tez naprawialem sciezki przewodzace na tablicy przyrządów, tylko ze ja mam analogowy wskaznik paliwa, a Ty z tego co wiem elektroniczny, na wyswietlaczu, ale nie wiem czy jesli chodzi o elektronike to jakas roznica... W kazdym badz razie radze tez sprawdzic te sciezki, u mnie byly poprzerywane...
Czerwone są najszybsze!