zgineły kierunki w 800fi 2000r
- Michał
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
zgineły kierunki w 800fi 2000r
w trakcie jazdy chciałem włączyć kierunkowskaz patrze nic się nie dzieje zjechałem na pobocze sprawdziłem bezpieczniki bez uwag ale jak odpaliłem moto włączyłem kierunkowskazy usłyszałem parę kliknięć czy to może wysypał się jakiś przekaźnik ??czy miał ktoś podobny problem pomocy!!
Michał i Anusia
- elco
- klepacz
- Imię: Tomek
- Kontakt:
Tak zacznij od sprawdzania stykow. Jednak zamiast wazeliny osobiscie radze psiknac tam "kontaktem" do zlaczy. Jezeli nie pomoze to sprawdz miernikiem czy przez obwod przy przekazniku tj. przerywaczu przeplywa prad. Jezeli nie to odpowiedz bedzie jasna.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.
-
- Imię: Marcin
- Kontakt:
A możesz powiedzieć w jakich okolicznościach ci się zdarzył brak kierunków i czy padły i już nigdy nie zadziałały czy wróciło do normalności? U mnie jest podobnie, z tym że brakuje mi kierunków przy niskich temperaturach i wilgotności, np. zero stopni i duża mgła. Dziś rozebrałem włącznik kierunków, wygląda wszystko dobrze, odpowiednie styki są zwierane, nie są one jakoś specjalnie wypracowane, w najbliższym czasie zerknę na przerywacz.
Pisząc przekaźnik masz na myśli kostkę pod czachą?
Obawiam się, że u mnie może być ten sam problem, a jak się przekaźnikowi robi zimno to przestaje działać, ciężko stwierdzić, czy to sam włącznik czy przekaźnik, czy może wtyczki/złączki.
Pisząc przekaźnik masz na myśli kostkę pod czachą?
Obawiam się, że u mnie może być ten sam problem, a jak się przekaźnikowi robi zimno to przestaje działać, ciężko stwierdzić, czy to sam włącznik czy przekaźnik, czy może wtyczki/złączki.
pzdr
Diobeu
Diobeu