zgineły kierunki w 800fi 2000r

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
Michał
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: pomorskie
Kontakt:

zgineły kierunki w 800fi 2000r

Post autor: Michał » ndz 11 kwie 2010, 09:32

w trakcie jazdy chciałem włączyć kierunkowskaz patrze nic się nie dzieje zjechałem na pobocze sprawdziłem bezpieczniki bez uwag ale jak odpaliłem moto włączyłem kierunkowskazy usłyszałem parę kliknięć czy to może wysypał się jakiś przekaźnik ??czy miał ktoś podobny problem pomocy!!
Michał i Anusia

Awatar użytkownika
marmot
pisarz
pisarz

Post autor: marmot » ndz 11 kwie 2010, 10:50

Michał , weź schemat instalacji elektr. i posprawdzaj wszystkie styki po kolei odpowiedzialne za działanie kierunków. Luźne złączki podociskaj i nasmaruj wazeliną.

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » ndz 11 kwie 2010, 11:01

Tak zacznij od sprawdzania stykow. Jednak zamiast wazeliny osobiscie radze psiknac tam "kontaktem" do zlaczy. Jezeli nie pomoze to sprawdz miernikiem czy przez obwod przy przekazniku tj. przerywaczu przeplywa prad. Jezeli nie to odpowiedz bedzie jasna.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

Awatar użytkownika
Michał
pisarz
pisarz
Imię: Michał
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Michał » wt 13 kwie 2010, 22:10

robota zrobiona wymiana przekaźnika pomogła dzięki za pomoc :motolove :motolove :motolove
Michał i Anusia

Diobeu
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Diobeu » sob 08 maja 2010, 21:20

A możesz powiedzieć w jakich okolicznościach ci się zdarzył brak kierunków i czy padły i już nigdy nie zadziałały czy wróciło do normalności? U mnie jest podobnie, z tym że brakuje mi kierunków przy niskich temperaturach i wilgotności, np. zero stopni i duża mgła. Dziś rozebrałem włącznik kierunków, wygląda wszystko dobrze, odpowiednie styki są zwierane, nie są one jakoś specjalnie wypracowane, w najbliższym czasie zerknę na przerywacz.
Pisząc przekaźnik masz na myśli kostkę pod czachą?
Obawiam się, że u mnie może być ten sam problem, a jak się przekaźnikowi robi zimno to przestaje działać, ciężko stwierdzić, czy to sam włącznik czy przekaźnik, czy może wtyczki/złączki.
pzdr
Diobeu

Awatar użytkownika
wolkan
teksciarz
teksciarz
Imię: Krzysztof
województwo: mazowieckie

Post autor: wolkan » pn 31 maja 2010, 19:09

To chyba epidemia, dziś podczas jazdy padły mi kierunkowskazy. Ciekaw jestem czy u mnie także przekaźnik zdechł :(
wieczny włóczęga…

Diobeu
Imię: Marcin
Kontakt:

Post autor: Diobeu » wt 01 cze 2010, 19:02

ja mam spokój od rozbiórki, wyczyściłem wszystko kompletnie (poprzednik napsikał do środka masę WD-40), nasmarowałem wyłącznie części trące, jak na razie chodzi bardzo lekko i nigdy się nawet nie zająknęły ale też nie jechałem w okolicach zera stopni, kiedy to przestały mi działać.
pzdr
Diobeu

ODPOWIEDZ