Problem z komputerem
-
- bywalec
- Kontakt:
Problem z komputerem
Witam wszystkich
Moja Vfrka z 98 roku, od pewnego czsu daje za dużo paliwa, zostały sprawdzone i wyczyszczone wtryski, zostal wymieniony czujnik ect, bo byl uszkodzony, ustawnienia wakumetrem, sprawdzony kabel po kablu, sprawdzone i podmienione wszystkie czujniki odpowiedzialne za wysylanie danych do komputera, probowalem tez resetowc komputer nie wiem czy ta metoda odpiecia na 30 min i rozgrzanie motocykla jest skuteczna, ale zrobilem. Komputer wskazywal tylko blad czujnika ect-wymieniony, wymienione swieczki. A Vfrka dalej dostaje za duzo paliwa i niestabilnie chodzi na wolnych obrotach, zalewa swieczki i nie pali. Wydaje mi sie, moge sie mylic, ze komputer daje albo dostaje zle informacje i leje mi paliwo. Ma ktos jakies pomysly co z tym zrobic? myslalem moze o podmianie komputera z vfrki z tego samego rocznika?
Moja Vfrka z 98 roku, od pewnego czsu daje za dużo paliwa, zostały sprawdzone i wyczyszczone wtryski, zostal wymieniony czujnik ect, bo byl uszkodzony, ustawnienia wakumetrem, sprawdzony kabel po kablu, sprawdzone i podmienione wszystkie czujniki odpowiedzialne za wysylanie danych do komputera, probowalem tez resetowc komputer nie wiem czy ta metoda odpiecia na 30 min i rozgrzanie motocykla jest skuteczna, ale zrobilem. Komputer wskazywal tylko blad czujnika ect-wymieniony, wymienione swieczki. A Vfrka dalej dostaje za duzo paliwa i niestabilnie chodzi na wolnych obrotach, zalewa swieczki i nie pali. Wydaje mi sie, moge sie mylic, ze komputer daje albo dostaje zle informacje i leje mi paliwo. Ma ktos jakies pomysly co z tym zrobic? myslalem moze o podmianie komputera z vfrki z tego samego rocznika?
Maciek
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
Ciężko coś wymyslec jak brak "okazu" do badania moze {jeśli masz ręczne ssanie} nie odpuszcza do końca ,może źle ustawiony potencjometr przepustnicy morze zaśniedziałe jakieś połączenie od czujników do kompa i dostaje komputer błędne informacje ,informacja jest bledną ale jest więc nie wyskakuje błąd bo czujnik działa ale sprawdziłbym potencjometr, ale to są moje takie domysły bo na odległość ???????????

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
-
- bywalec
- Kontakt:
Kabe do mojej Vfr były wcześniej sztukowane przez poprzedniego użytkownika, pojawiał się po wymianie czujnika ECT dalej błąd, ale udało mi się zdobyć wszystkie kable od VFR-ki, po podmianie przez mechanika wszystko wróciło do normy. Mogło być gdzieś przebicie, zwarcie. Dzięki wszystkie za rady i za pomoc.
Maciek