Kontrolka neutrala

Macie problem z elektryką VFR? Zapraszam tutaj
Awatar użytkownika
wolek1100
Imię: Ernest
Kontakt:

Kontrolka neutrala

Post autor: wolek1100 » pn 27 kwie 2009, 23:34

Witam
Po zimowym postoju w mojej VFRce pojawił się malutki problem...
Gdy moto stoi zgaszone kontolka od neutrala sygnalizuje wszystko jak powinna włączam bieg ona gaśnie i tak ma być, jednak schody zaczynają się po uruchomieniu moto.
Wbijam bieg(obojętnie który) i kontrolka dalej świeci, popuszczam sprzęgło 3mm, (słysze pykający czujnik przy klamce) i kontrolka gaśnie...przy każdym wciśnięciu klamki sprzęgła kontrolka świeci.
Oczywiście po odłączeniu czujnika klamki wszystko wraca do normy, ale czujnik po coś tam jest i chciałbym żeby spełniał swoje zadanie jak robił to do tej pory więc zwracam się do was koledzy co robic z tym fantem :sad:
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Sylwio
klepacz
klepacz
Imię: Sylwester
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Sylwio » pn 27 kwie 2009, 23:44

Poczytaj ten temat, co prawda dotyczy rc46 ale może coś Ci się przyda viewtopic.php?t=3880
"A ty siej. A nuż coś wyrośnie. A ty - to, co wyrośnie - zbieraj. A ty czcij - co żyje radośnie, A ty szanuj to, co umiera..."

Awatar użytkownika
szatan
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: szatan » wt 28 kwie 2009, 09:56

moze sie czujnik zasyfił od smaru z linki sprzegła, ja tak miałem z przyciskiem od rozrusznika , rozrusznik przestał działac , juz sie martwiłem ze padł , a tu błahostka bo troche smaru sie tam dostało na styki i tylko przycisk nie laczył.

Rozbierz czujnik i zobacz czy nie zasniedziały albo zasyfiony
Życie bez motocykla powoduje raka i choroby serca
Manual Honda VFR800 98-2001
http://rapidshare.com/files/236685669/Manual98-01.pdf

Miernik ładowania http://www.youtube.com/watch?v=IYjGraAk4es

Awatar użytkownika
jw
pisarz
pisarz
Imię: Jarek

Post autor: jw » wt 28 kwie 2009, 16:43

wolek1100, moze cie to pocieszy, ale mam identyczne objawy u siebie. chyba najwyzsza pora sie za to zabrac :)

ODPOWIEDZ