jak to z tym spalaniem ?
- scibor
- pisarz
- Imię: Patryk
- województwo: warmińsko-mazurskie
Wczoraj jak wracalem z Wawy, zaczelo mi migac, przy 338km, zjechalem na tankowanie przy 373km i weszlo mi do zbiornika 19,18 ltr, czyli teoretycznie na rezerwie mozna przejechac 120-130km (RC46 '98 98KM). Fakt, ze jak zaczelo migac zwolnilem i jechalem 80-90km/h. No i przy ostrzejszej (jak dla mnie) jezdzie (140-160) w trasie zuzycie paliwa nadal jest na rozsadnym poziomie - w granicach 5,2l/100km:). Acha, no i tankuje 98, odczuwam wyrazna roznice w spalaniu co przeklada sie na zasieg. A poza tym pasuje do mocy i rocznikabrii pisze:I z tego co zauważyłem to zostaje jeszcze ~7l od momentu pierwszego mignięcia

- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
Potwierdzam mi również na 98 pali mniej i moto jest odrobinę żywsze. A spalanie cały czas w normie tak jak przed modyfikacjami, czyli od 4-5.5 l/100 od razu mówię żeby zejść do tych 4 litrów to już jazda typowo spacerowa do stówki jazda soloscibor pisze:Acha, no i tankuje 98, odczuwam wyrazna roznice w spalaniu co przeklada sie na zasieg.

Czerwone najszybsze !
- bialy-murzyn
- klepacz
to strasznie emerycko jezdzicie
i pomyslec, ze ludzie vfry sprzedaja
ze niby to turystyk i wolna jazda mu nie obca
wolna jazda nudzi oraz meczy organizm
wiec trzeba wydac na te 8l/100 jak chce sie
wykrzesac z motura naturalna dla niego energie
nie ma opcji
mowie stanowcze nie dla emerytow na moturach pokroju vfr! :>
i pomyslec, ze ludzie vfry sprzedaja
ze niby to turystyk i wolna jazda mu nie obca
wolna jazda nudzi oraz meczy organizm
wiec trzeba wydac na te 8l/100 jak chce sie
wykrzesac z motura naturalna dla niego energie
nie ma opcji
mowie stanowcze nie dla emerytow na moturach pokroju vfr! :>
- michał RC 46
- pisarz
- Imię: Michał
- województwo: lubelskie
- wolkan
- teksciarz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
Nie jest prawdą przynajmniej w moim motocyklu, że męczenia go na niskich obrotach daje niskie spalanie. U mnie najmniej pali, jeśli obroty na szóstym biegu oscylują około 6 tyś, wtedy spalanie na trasie wynosi koło 5 litrów. Zejście poniżej tych obrotów skutkuje zwiększonym spalaniem.
wieczny włóczęga…
- Wojtek86
- klepacz
- Imię: Wojtek
- Kontakt:
U mnie obserwuje podobną sytuacje. Stała prędkość, obroty ok 5k = najniższe spalanie.Nie jest prawdą przynajmniej w moim motocyklu, że męczenia go na niskich obrotach daje niskie spalanie. U mnie najmniej pali, jeśli obroty na szóstym biegu oscylują około 6 tyś, wtedy spalanie na trasie wynosi koło 5 litrów. Zejście poniżej tych obrotów skutkuje zwiększonym spalaniem.