Dysze do RC36I
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
W tych gaźnikach akurat jest możliwośc regulacji poziomu paliwa (konkretnie poziomu pływaka od dolnej krawędzi korpusu gaźnika, przy NIE wciśniętej spręzynce w zaworku iglicowym, ma byc tylko lekko oparte). Pływak jest plastikowy, ale ma metalowy "jęzuyczek" który można podgiąć.
Pawel
Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Ketchup
- klepacz
- województwo: lubuskie
kiki pisze:zgadza sie- odrwacamy gaźnik, pływak opiera sie o zaworek a my mierzymy odłegłośc od górnej czesci pływaka do korpusu gaźnika. Jesli jest nie taki to gnąc blaszke korygujemy poziom. To jakos tak wygladaczy tam nie ma przypadkiem plastykowych pływaków z tym dynksem co z reguły jest metalowe i przestawiając je zmieniamy poziom paliwa??. Jesli sie myle to niech ktos mnie poprawi
czytaj uważnie, właśnie o to chodzi - RC36II tak ma, nie wiem jak inne, ale RC36 I chyba też - że tam nie ma blaszki

Jak do baku to tylko nitroglicerynometanol
- Pawel
- pisarz
- Kontakt:
W RC 35 II nie ma blaszki (o ile pamiętętam), a w II jest blaszka. Bo to różne gaźniki. II ma nowsze, z płaskimi przepustnicami podciśnieniowumi i plastikowymi pokrywami membran, zmniejszona średnica gardzieli, zupełnie inna bajka.
Pozdro, Pawel
Pozdro, Pawel
Gwiaza rocka, czarny koń wyścigów motocyklowych, kwiat polskiego dziennikarstwa, mistrz obiektywu - ot zwykły skromny chłopak ...
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Pogubiłem sięPawel pisze:W RC 35 II nie ma blaszki (o ile pamiętętam), a w II jest blaszka. Bo to różne gaźniki. II ma nowsze, z płaskimi przepustnicami podciśnieniowumi i plastikowymi pokrywami membran, zmniejszona średnica gardzieli, zupełnie inna bajka.
Pozdro, Pawel

Ja wiem, że u mnie są... (te blaszki) IMHO jeśli trzeba ustawiać poziom paliwa w gaźnikach to znaczy, że ktoś regulował je młotkiem

Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka