jak to z tym spalaniem ?
- Kriston
- zadomowiony
- Imię: Krzysztof
Zazwyczaj u mnie spalanie nie schodziło poniżej 7l. w mieście, do ostatniego czasu kiedy byłem na stacji i wyszło mi że miałem spalanie 5,9l (300km przejechane na 17,5 litra) przy średnio dynamicznej jeździe.Albo licznik kłamie,albo benzyna ze wzbogaconego uranu, ale mam nadzieje że ten "defekt"już taki zostanie:)
"Najgorszą rzeczą w życiu jest zmarnowany talent i potencjał"
- bialy-murzyn
- klepacz
- gotoch
- zadomowiony
- Imię: staszek
- Kontakt:
U mnie spalanie w warunkach mieszanych czyli dokoła tzw. komina wychodziło ok 6,3-6,8l/100km a jak ostatnio byłem na dłuższej wycieczce jazda dość ekonomiczna bez szarpania itd. z prędkościami głównie 90-120km/h, sporadycznie 140-160km/h i krótko 210km/h. Jazda w dwie osoby z kufrem i torbą na bak wyszło 5,2l/100km. Byli lepsi, ale ja jestem bardzo zadowolony z takiego wyniku. Pozdrawiam
Da się da - zależy jak i z kim się jeździ na jedynym tankowaniu do 360 km "męczącej" trasy robięsu4beusz pisze:to mi się wydaje kwestia sposoby jazdy. bardzo żadko mi wskazóweczka wkracza powyżej 9 tysi. raczej średnio jeżdżę na 5-6 tysiach sporadycznie i na chwilę słysząć wskakiwanie vteca.Szozdul pisze:No to ja nie wiem jak Ty jezdzisz! Ja jak schodze na 7,5 to jest supera takto ósemka opierdziela
i wogole nie moge zmniejszyć tego spalania! Caly czas krece tą manetą i kręce a spalania caly czas na poziomie ósemki!
jak się zbiorę to może i zdjęcie zapodam licznika przy baku na wyczerpaniu. około 285 - 290 km robię na baku co, jeśli mnie kalkulator nie oszukuje, daje:
285 km : 19 litrów w baku = 1 litr na 15 km
a więc
100 km : 15 km = 6,6 litra/km
no chyba, że mój sposób liczenia jest do ^%$#

Dużo daje technika jazdy (nawet z takimi samymi prędkościami jazdy) w różny sposób można manetkę odkręcać

No ale moto nie kupuje się po to żeby liczyć tylko po to żeby jeździć... dużo jeździć...
pozdroffionka..
- bialy-murzyn
- klepacz
-
- pisarz
ja napisze też choć zielony jestem jeszcze , wokół miasta sobie pyrkam do 150 max i tak do 8-9 tyś obrotów i wyszło 5,9
a za pierwszą traską jaką za miasto zrobiłem to całą 60km jechałem na 3-4 biegu to wyszło około 8 l
no a ma 6 biegów
A teraz pytanie czy jest jak w autach że jak hamujesz silnikiem to odcina paliwo ?? w 800Fi??
a za pierwszą traską jaką za miasto zrobiłem to całą 60km jechałem na 3-4 biegu to wyszło około 8 l

A teraz pytanie czy jest jak w autach że jak hamujesz silnikiem to odcina paliwo ?? w 800Fi??
- dragoo
- klepacz
- Imię: Jarek
Hmmmm.... vitki chyba mimo wszystko wiecej pala... Co by tu mozna jeszcze wymyslec w kwestii spalania ? Z reguly jezdze z plecaczkiem, to spalanie nie schodzi ponizej 6,5l. Mysle nad synchro i regulacją i sie łudze ze pomoze... zwlaszcza ze na wolnych obrotach widac ze wskazowka od minimalnie sobie faluje... Pomoze ?
- bialy-murzyn
- klepacz