podnóżka i problem w wrzuceniem biegu

Macie problem z mechaniką VFRy? Piszcie.
bzinks
Imię: Dawid

podnóżka i problem w wrzuceniem biegu

Post autor: bzinks » ndz 22 cze 2008, 14:03

witam serdecznie
ma vfrke pól roku i nie było żadnego broblemu, być moze to jakaś błachostka ale prosze o podpowiedź. Dzisiaj zauważyłem ze motocykl jest dziwnie za duzo przechylony na podnóżce, dojechałem do stacji paliw i okazało sie ze brakuje 1 sruby a podnóżka cała juz "goni". Złożyłem ja jak zawsze wkładam bieg i gaśnie i tak kilkakrotnie, próbowałem z czujnikiem (wyciągałem go i wkładałem) ale nic. Dopchałem motor do znajomego elektromechanika, ten próbował to samo, nawet zaslepił czujnik i nic. Zakręciłem podnóżke na 2 śruby, przepiął mi czujnik od biegów gdzieś do "masy" i tak dojechałem do domu. Mówił mi że nie wie i zebym zapytał gdzies na forum, być moze cos uszkodziło sie w podnóżce bo widziałem że jest tam jakiś czujnik czy coś innego. Może wiecie co mu dolega, prosze o pomoc - pozdrawiam Dawid

Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Post autor: Kornik » śr 25 cze 2008, 09:52

Proste, czujnik złóżonej stópki, jak czujnik w stopce wykrywa że jest rozłozona w momencie wpięcia biegu automatycznie wyłącza silnik
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

bzinks

Post autor: bzinks » śr 25 cze 2008, 16:03

czyli czujnik jest do wymiany? zastanawia mnie tylko dlaczego nie można go po prostu wypiąć ...

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » czw 26 cze 2008, 13:08

jest żle zamontowany, przestawił sie na boczna podstawka byłaluzem
rozebrać i zmontowac poprawnie

ODPOWIEDZ