co to kur.. jest, i do czego słurzy
- szypowski1
- bywalec
- Kontakt:
co to kur.. jest, i do czego słurzy
Witam
Noszę się z myslą zakupu VFR i zauwarzyłem coś, co mnie zdziwiło.
Wiec tak: niektóre mają mormalnie przykręcony zacisk do lagi, a inne zacisk na czyms tak. I od tego czegoś idzie siłownik do lagi.
Co to jest i do czego służy?
Jesli ktoś mnie nie zrozumiał to poslę foto.
Pozdro
Noszę się z myslą zakupu VFR i zauwarzyłem coś, co mnie zdziwiło.
Wiec tak: niektóre mają mormalnie przykręcony zacisk do lagi, a inne zacisk na czyms tak. I od tego czegoś idzie siłownik do lagi.
Co to jest i do czego służy?
Jesli ktoś mnie nie zrozumiał to poslę foto.
Pozdro
Ostatnio zmieniony pn 22 paź 2007, 07:28 przez szypowski1, łącznie zmieniany 1 raz.
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Imię: Przemysław
- Kontakt:
Chyba mało kto CIe zrozumiał

VFR800FI '99 - była ze mną 35tyś km
VFR800FI '02 - obecna kochanka
UBEZPIECZENIA << www.kolczynscy.pl >>>
- szypowski1
- bywalec
- Kontakt:
- ppamula
- stary wyjadacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
To o czym piszesz to siłownik do dodatkowego układu obwodu hamulcowego potocznie nazywanego DUAL.szypowski1 pisze:I od tego czegoś idzie siłownik do lagi.
Od 1998 roku, a więc RC46 i następne mają taki układ w standardzie.
Jak poszukasz w naszych postach to znajdziesz zasadę działania tego systemu hamulcowego.
http://vfr.superhost.pl/vfr-oc-pl/forum ... c&start=15
Ostatnio zmieniony pn 22 paź 2007, 07:51 przez ppamula, łącznie zmieniany 1 raz.
- szypowski1
- bywalec
- Kontakt:
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
to jest bardzo ciekawy motocykl
nie wciskaj na piasku czasem tylnego hamulca na maxa......bo polecisz.....przód nieźle łapie 

- Pepe VFR
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: mazowieckie
Ja moge powiedzieć tyle DUAL juz conajmniej ze dwa razy uratował mi dupe od pożądnego dzwona!!! pozwala naprawde stabilnie i mocno chamowac a w codziennej eksploatacji w żeden sposób (mi bynajmniej) nie przeszkadza przy normalnym chamowaniu moto nie nurkuje tak bardzo ot co
Jak dla mnie zaj@%$^isty system pozdro.

Jak dla mnie zaj@%$^isty system pozdro.
Wypalony papieros skraca życie Srednio o 1min
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
Kieliszek Vodki Srednio o 2min.
ALE to nic, chodzenie do PRACY skraca życie średnio o 8 godzin na dobe!!!
- KolczyK
- stary wyjadacz
- Kontakt:
popieram Pepe
A ja do Duala podchodze mniej entuzjastycznie. Po pierwsze, chcialem wymienic przewody hamulcowe na te w stalowym oplocie i na dzien dobry zaczely sie schody. Uderzylem najpierw do jednego z salonow trojmiejskich handlujacego miedzy innymi przewodami firmy Goodridge i co uslyszalem?? Po wpadce z dualem w Hondzie XX (podobno cuda sie dzialy, tyl mocniej hamowal niz przod) Goodridge sie nie podejmuje wykonania przewodow do duala. W internecie znalazlem ofete angielskiej firmy Hel, niby wszystko jest z nia oki, tylko cena - w zaleznosci od kursu funta wychodzi to jakies 1800 - 1900 PLN. Pozniej zaproponowano mi przewody Lucasa za 1200 PLN, nie wiem na ile one sa dobre, wiec poki co sie nie zdecydowalem. Majac na uwadze koszt przewodow w standardowym ukladzie hamulcowym (200-300 PLN oczywista jest to cena za przedni uklad hamulcowy) to mozna sie wkurzyc... A po drugie bez duala latwiej zrobic stoppie :mrgreen: :mrgreen:
Ogolnie dziala to spoko, tylko ten ewentualny koszt wymiany przewodow jest zalamujacy, no i jak sie uklad zapowietrzy, to wtedy jest dopiero zabawa, zeby go odpowietrzyc, czego sie nie doswiadczy przy ukladzie standardowym... Wg mnie nie wszystko zloto co sie swieci... :eek:
Ogolnie dziala to spoko, tylko ten ewentualny koszt wymiany przewodow jest zalamujacy, no i jak sie uklad zapowietrzy, to wtedy jest dopiero zabawa, zeby go odpowietrzyc, czego sie nie doswiadczy przy ukladzie standardowym... Wg mnie nie wszystko zloto co sie swieci... :eek:
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Hej Mundek... A co z tymi z Allegro? Lookales na to?mund pisze:wychodzi to jakies 1800 - 1900 PLN. Pozniej zaproponowano mi przewody Lucasa za 1200 PLN
http://www.allegro.pl/item255414480_prz ... 0_vfr.html
Do osiemsety nie powinny byc wiele drozsze co? Czy przez DUALa beda? Tez planowalem wymienic po powrocie ze statku i myslalem ze nie bedzie z tym wiekszego problemu. Ale ceny ktore zapodales w twoim poscie mie roz*****
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać
Biorą nas za przestępców bo nie widzą w nas dobra"
- Mundek
- pisarz
- Kontakt:
Arturo, tak jak pisal LUKE przez duala musisz zaplacic za przewody duzo drozej niz normalnie. Link, ktory podajesz dotyczy firmy, o ktorej wspomnialem, ale aukcja odnosi sie do RC36 ze standardowym ukladem hamulcowym. Wymiana tylko przednich przewodow nic Ci nie da, niestety... Musisz u siebie wymienic wszystkie 11 przewodow plus wszystkie laczki itd, zreszta tu masz linka do strony producenta i zestawu, ktory pasi do naszych moto:
https://sws1.eclipse.net.uk/www.h-e-l.c ... EL-CBS.htm
Jak widzisz, w najprostszej wersji kosztuje to razem z VAT 290 £. Nie wiem ile kosztuje terraz funt, ale liczac po 5.50 to wychodzi 1595 PLN plus koszt wysylki...
Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc....
https://sws1.eclipse.net.uk/www.h-e-l.c ... EL-CBS.htm
Jak widzisz, w najprostszej wersji kosztuje to razem z VAT 290 £. Nie wiem ile kosztuje terraz funt, ale liczac po 5.50 to wychodzi 1595 PLN plus koszt wysylki...
Pewnych rzeczy nie da sie przeskoczyc....

Pzdr Mundek!
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
VTEC 2009
GSX-R 750 K8
Uwielbiam VFR, ale Gikser to źródło czystej adrenaliny:))
- Arturo
- klepacz
- województwo: pomorskie
- Kontakt:
Jest pewne tansze rozwiazanie... A myslales nad wymiana tylko najdluzszych przewodow?-w koncu to tam sa najwieksze "straty". Michal z Warszawy (BofA lysy) wymienil tylko najdluzsze przewody. Chcialem sie z nim ostatnio skontaktowac zeby sie zapytac czy kupil od RC36 i po prostu wymienil, czy jak to zrobil. Ale niestety nie odpowiada na eMaile. Napisz co myslisz o wymianie najdluzszych...
Pozdro
Pozdro
"Ludzie kpią z nas zanim nas zdążą poznać