Witam
Przymierzam się do wymiany łożyska główki ramy w RC46. I dlatego chciałbym żebyście mi polecili jakieś naprawdę dobre łożyska. Bo na allegro widzę praktycznie same jakieś za 99 zł ... Ale czy to "coś" jest warte zachodu ? Ewentualnie gdzie o takie łożysko pytac ? Tzn wiadomo, że nie chciałbym wydac fortuny na to łożysko ale też nie chciałbym jakiegoś badziewia. Pozdrawiam i czekam na porady.
Łożysko główki ramy - jakie ??
- Piotrek82
- teksciarz
Re: Łożysko główki ramy - jakie ??
QMP stożkowe jest ok i kosztuje coś około 100-120 zł.
- Arnold
- ostry klepacz
- Imię: Arnold
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ja kupiłem All Balls stożkowe za 107 zł ale ja mam już zniżki w sklepie gdzie kupuję. Zrobiłem już około 2000 km i nic się nie dzieje złego.
-
- pisarz
- Imię: Jarosław
- województwo: dolnośląskie
- Kontakt:
TourMax koszt w Larsonie 160 zł +przesyłka, chyba najlepsze łozysko, ale QMP tez nie jest złe ja na takie wymieniłem koszt na allegro od 90zł. Jest tu temat o łożyskach wystarczy poszukac. Ale jesli masz jescze oryginalne kulkowe w koszyczku plastikowym to QMP stozkowe będzie optymalnym wyborerm. Gdybys miał dostep do podkładki przeciwkurzowej w dolnym łożysku to najlepsze byłyby polskie łozyska- są dobre i tanie. Górna podkładka przeciwkurzowa nadaje sie do ponownego uzycia. Zniszczeniu przy demontazu ulega tylko dolna podkładka. Kup QMP i będziesz zadowolony.