No to po nas !!

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

No to po nas !!

Post autor: dragoo » wt 27 kwie 2010, 14:50

http://moto.onet.pl/6575447,29,4,filmy.html?node=29

Potem zaczną się przeróbki... co by tu zrobić zeby nie jechal 40 tylko 140... co by zrobic zeby tatuś nie widział rys, wgnieceń i zadrapań po ewentualnych kolizjach z (nie daj Bóg) połamanymi, zabitymi MOTOCYKLISTAMI... !!! :confused :eek ... a potem co zrobić żeby wszyscy myśleli jacy to super kierowcy....
Ja się boje cokolwiek powiedzieć...

o zgrozo...

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » wt 27 kwie 2010, 15:20

chyba im sie tam j...ie w tych pustych głowach :|
co prawda te miniautka są mniejsze od malucha, 50ccm pojemności i napewno to nie jedzie szybko, ale już można się o to zabić :|
polska.

Awatar użytkownika
możej
pisarz
pisarz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: możej » wt 27 kwie 2010, 15:38

Przerażająca wizja... :neutral: zwłaszcza gdy weźmie się pod uwagę nasze polskie przekręty różnego rodzaju :evil: np. "bmw zarejestrowane na kategorie AM, 50cm w dowodzie, sprzedam tanio!"

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
województwo: śląskie

Post autor: emil » wt 27 kwie 2010, 15:41

możej pisze:"bmw zarejestrowane na kategorie AM, 50cm w dowodzie, sprzedam tanio!"
no chyba że to bedzie bmw 30,05 :D

Awatar użytkownika
elco
klepacz
klepacz
Imię: Tomek
Kontakt:

Post autor: elco » wt 27 kwie 2010, 17:35

Nie wiem kto wpadl na tak absurdalny pomysl, ale mam nadzieje, ze nigdy nie wejdzie on w zycie.

Dotychczas obowiazujace prawo jazdy B1 pozwalalo prowadzic takie pojazdy od 16 lat i mysle, ze bylo to absolutne minimum. W Stanach Zjedoczonych w takim przypadku dodatkowo wprowadza sie nadzor osoby pelnoletniej.
"Wystarczy by dobry człowiek nie robił nic a zło zatriumfuje" E.Burke.

khan
teksciarz
teksciarz

Post autor: khan » wt 27 kwie 2010, 18:35

Ta koncepcja to pereeełka
Na drogach jest taki luzik, że brakowało niedoświadczonych kierowców dla wypełnienia tej wolnej przestrzeni ;-)

Awatar użytkownika
marmot
pisarz
pisarz

Post autor: marmot » wt 27 kwie 2010, 19:31

elco pisze:Nie wiem kto wpadl na tak absurdalny pomysl
No jak to kto ,kasiaści rodzice wszystko zrobią dla swoich pociech

Awatar użytkownika
abook
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Kuba
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: abook » wt 27 kwie 2010, 21:57

To jest jakaś tragedia... zamiast zaostrzać przepisy to będą pozwalać młodocianym jeździć po publicznych drogach... W tej chwili w większych miastach jest ciężko z normalnymi kierowcami a co będzie jak bogaci rodzice zaopatrzą swoje pociechy w kolejne zawalidrogi...
Ciężka praca jeszcze nikomu nie zaszkodziła, ale po co ryzykować?
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa

Awatar użytkownika
adi610
klepacz
klepacz
województwo: podkarpackie
Kontakt:

Post autor: adi610 » wt 27 kwie 2010, 22:31

jak dla mnie to zmienia się tylko oznaczenie uprawnienia z karty motorowerowej na prawo jazdy kategorii AM. Obecnie karta motorowerowa również uprawnia do poruszania się pojazdami tego typu http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=M1844175 (Google: motorower samochód)
Jakiś pismak żerując na emocjach chciał zarobić reklamę tego małego czegoś

Awatar użytkownika
manka
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Agata

Post autor: manka » wt 27 kwie 2010, 22:38

Koniec swiata :shock:
Wyobrażam sobie ta gówniarzerię ze skuterków za sterami samochodów swoich rodziców( bo przecież zacznie sie kombinowanie):/ a i motocykli.. i.. nie no koniec świata. Dla mnie nie do przyjęcia.

To są dzieci... rowerki i hulajnogi niech ujeżdżają.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie

Post autor: ppamula » czw 29 kwie 2010, 02:48

elco pisze:e wiem kto wpadl na tak absurdalny pomysl, ale mam nadzieje, ze nigdy nie wejdzie on w zycie.
emil pisze:polska.
niestety to wymysł UE i dyrektywa która nakazuje nam wprowadzenie tego w nasze prawo.
Ale tak jak powierział adi610. To funkjonowało do tej pory jako karta motorowerowa. Tyle że ta karta to taki mały świstek spod domowej drukarenki (ja przynajmniej taka miałem).
Teraz to będa druki z zabezpieczeniami wydawane przez wydziały do spraw praw jazd.

Cena tej miniaturki jest wystarczająco odstraszająca.

Awatar użytkownika
arczon
teksciarz
teksciarz

Post autor: arczon » czw 29 kwie 2010, 10:38

Ja nie pochwalam, ale mam odmienne zdanie niż pozostali.
Zauważcie, że Oni już są na drodze tylko, że do tej pory ta cała gównażeria jeździ bez żadnych uprawnień! a tak przynajmniej będą musieli elementarnych zasad się nauczyć i zdać jakiś egzamin.
Pozostaje kwestia odpowiedniego programu i egzaminu.

Awatar użytkownika
binio
klepacz
klepacz

Post autor: binio » czw 29 kwie 2010, 10:58

A ja, jako zatwardzialy liberal twierdzacy, ze panstow nie powinno sie wpieprzac w nasze zycie uwazam, ze egzaminow na prawko nie powinno byc wogole :) Tak jak w Meksyku, osiagasz iles tam lat, chyba 16 - idziesz do urzedu, placisz iles tam pesos i dostajesz prawo jazdy. W ostatecznosci system amerykanski, tak jak na Florydzie - dzien dobry, tu 15$ chce zdac egzmain na prawko, 10 pytan dostepnych w necie + egzamin praktyczny (odpalic, ruszyc, zgasic) i prawko w kieszeni. Bez zadnych kursow itp bzdur. I jezdzic powinno sie zaczac jak najwczesniej!!! Jazda samochodem jest jak kazdy inny sport - im wczesniej zaczynasz, tym szybciej i lepiej wyrabiasz sobie pewne nawyki, jestes lepszy. Albo takie kraje azjatyckie, tam nikt nie ma prawka, nie ma znakow, nie ma sygnalizacji, nie ma pasow ruchu i zasad - i nie ma wypadkow :shock: Zreszta u nas w niektorych gminach tez usuwa sie sukcesywnie znaki drogowe...
VTEC? its like a woman running away from a rapist,
makes lots of noise but dont actually get away.

"Whatever you can do or dream you can, begin it. Boldness has genius, power and magic in it!"

Awatar użytkownika
Gregory
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Grzesiek
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Gregory » czw 29 kwie 2010, 11:48

binio pisze:W ostatecznosci system amerykanski, tak jak na Florydzie - dzien dobry, tu 15$ chce zdac egzmain na prawko, 10 pytan dostepnych w necie + egzamin praktyczny (odpalic, ruszyc, zgasic) i prawko w kieszeni. Bez zadnych kursow itp bzdur.
A potem przez telefon: " Panie władzo, co zrobić, bo auto przyśpiesza a nie naciskam gazu" :lol:
binio pisze:Jazda samochodem jest jak kazdy inny sport - im wczesniej zaczynasz, tym szybciej i lepiej wyrabiasz sobie pewne nawyki, jestes lepszy.
Szpanerskie nawyki, powodujące wypadki, w których poszkodowanymi są inni obywatele.

Można wcześniej zaczynać, ale tylko pod kontrolą, rozsądną kontrolą. 8)
Motocykl jest jak media markt -nie dla idiotów

Grewel-Moto - części i akcesoria do moto - 505-078-145 - potrzebujesz coś, dzwoń lub pisz.

CB500, VFR800 Vtec i VFR800 Fi, CBR600RR, K1200S,

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » czw 29 kwie 2010, 12:25

binio dlatego wzięło się powiedzenie '' Co to za Meksek ..''

Przez tą ustawę nie pozbędziemy się łepków bez prawka o Kozackim stylu życia , tylko poprzez dotkliwe kary nie mowa tu o mandatach .

Sami dobrze wiemy ile jeszcze jest zawali dróg na ulicy mam namyśli kulturę w ruchu ulicznym , akcje '' patrz w lusterka motoc..'' można zaobserwować zmiany które idą powoli ku dobrej drodze a przecież to są Dorosłe osoby , a co będzie jak pojawią się młodzi .

ODPOWIEDZ