Wydarzenia z 9/11 - Warto obejrzeć

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Wydarzenia z 9/11 - Warto obejrzeć

Post autor: dragoo » śr 24 lut 2010, 00:05

Szczerze powiedziawszy widziałem już sporo filmów na temat WTC. Ten stawia sprawie dużo rzeczowych dowodów przez co nie można mieć złudzeń kto tak naprawdę stał za zamachem. Jest jeszcze ktoś kto wierzy, że to terroryści zaatakowali ?

http://www.dailymotion.pl/video/xcbm08_ ... -coup_news

Dla mnie to temat do szerokiej polemiki, bo to co się dzieje na świecie sięga już jakieś globalnej patologii...

Awatar użytkownika
Łysolek
Shrek
Shrek
Imię: Adam
województwo: mazowieckie

Post autor: Łysolek » śr 24 lut 2010, 07:29

nie obejrzałem jeszcze tego filmiku co wrzuciłęś Dragoo , ale ja jak tylko był zamach zwróciłem uwagę na jeden bardzo istotny fakt :)
na WTC pracowało ok. 10 000 ludzi pochodzenia izraelskiego , dziwnym trafem zamach zorganizowano w dniu w którym Żydzi mieli swoje jakies tam święto i żaden tego dnia nie pojawił sie na WTC , OT tyle w gwoli zamachów

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Imię: Łukasz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » śr 24 lut 2010, 09:02

jesli to film o tym, ze niby amerykanie sami zorganizowali zamach a samoloty byly puste to nawet nie skomentuje

Awatar użytkownika
dragoo
klepacz
klepacz
Imię: Jarek

Post autor: dragoo » śr 24 lut 2010, 10:45

Twardy161 pisze:jesli to film o tym, ze niby amerykanie sami zorganizowali zamach a samoloty byly puste to nawet nie skomentuje
Bynajmniej samoloty nie były puste !

I może jednak warto obejrzeć, bo dowody pokazane w dokumencie dają do myślenia, a oficjalne komunikaty rządu amerykańskiego ewidentnie zaprzeczają faktom...

Zresztą, wszystko jest na filmie. Ja tylko poglądowo załączyłem film. Jesli ktoś nie chce oglądać i wierzyć w rzeczywistość ok. Niech nie ogląda i wierzy w to co mu powiedzą w TV...

BTW:
Swoją drogą nie było opcji żeby budynki się zawaliły od uderzenia samolotu. Były tak projektowane żeby wytrzymać właśnie takie sytuacje. Rząd amerykański ogłosił w oficjalnym komunikacie że to przez pożary zawaliły się budynki. G*wno prawda. Była masa o wiele gorszych pożarów w historii ameryki gdzie płonęło na raz po kilka pięter nawet przez kilkanaście godzin. I co ? Wszystkie budynki nieruszone stoją do dziś. Po za tym gdyby jakiś czynnik zewnętrzny miał wpływ na zawalenie sie WTC to z pewnością nie runęły by one jak podczas profesjojnalnego wyburzania (pewnie nie raz widzieliście program na discovery) Po za tym analizy drobin z kurzu wykryły spore ilości materiałów wybuchowych w gruzach WTC - o tym też się nie mówiło. Nie mówiło się też o tym, że rząd zaraz po ustaniu kurzu i rozbiorce ruin wszystkie metalowe konstrukcje wywoził daleko, nie dając dostępu badaczom na sprawdzenie rzeczywistej przyczyny zawalenia. Wszystkie elementy konstrukcji zostały wywiezione i zutylizowane.
Po za tym jest jeszcze sprawa wypadków w Pentagonie i Pensylwanii. Pentagon - juz wiele razy poruszany. Uderzył tam - oficjalnie - Boeing amerykańskich lini lotniczych. Tylko gdzie szczątki tego samolotu. Gdzie szczątki ludzi, płonące paliwo itp ? Otwór w pentagonie miał średnice 6m a średnica boeinga wynosi ok 13m. Do tego dochodzi rozpiętość skrzydeł i kilkutonowe silniki. Do dziś nie ujawniono kilku nagrań z okolicznych kamer które w chwile po wypadku zabrało FBI. W pensylwani za to znaleziono jedynie dziure w ziemii i kilka połamanych drzew. Żadnego kawałka saomolotu. A w historii wypadków lotniczych n ei było przypadku aby samolot przy zderzeniu z ziemią roztrzaskał się w drobny mak nie pozostawiając po sobie śladu.
Jest jeszcze setka innych faktów jak chociażby kwestia zawalenia się pobliskich budynków - w otoczeniu WTC. Z zeznania świadka który był w jednym z nich, podczas katastrofy wynika że dochodziło do wielokrotnych wybuchów w dolnej części budynku - Oficjalny komunikat mówił że okoliczne budynki zawaliły się z powodu pożarów. Na dodatek wywiad ze świadkiem nagrywany był dużo wcześniej niż wypuszczono oficjalny komunikat. 16 sierpnia 2008 ogłoszono w komunikacie, że nie ma żadnych świadków na to że dochodziło do wybuchów. Nie dodano jedynie że jedyny świadek zmarł w niewyjaśnionych okolicznościach kilka dni wcześniej... przypadek ?

Polecam obejrzeć dokument !

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » śr 24 lut 2010, 18:28

daj spokoj, i tak nigdy nie dojdziesz prawdy w 100proc i dla mnie to historia podobna do podwazania ladowania na ksiezycu czy innych glupot z faktora x,

wszystko mozna podwazyc i wszedzie wokol moga toczyc sie rzeczy, o ktorych nie mamy pojecia, czy o ktorych prawdy nie dojdziemy wiec dla mnie takie rozwazania sa bez sensu pzynajmniej dopoki nie staja sie glosne i wiarygodne na wieksza skale
ale jesli kots ma przyjemnosc w wietrzeniu teorii spiskowej to nie mam nic przeciwko i wcale nie twierdze, ze moja ignorancja jest lepsza, poprostu radze zachowac rezerwe

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Jacek
Kontakt:

Post autor: mors » czw 25 lut 2010, 13:57

jedni mówią, ze Hitler nie żyje, inni że żyje... a ja tam ani w jedno, ani drugie nie wierzę :biggrin

co do podanych przyczyn zawalenia się WTC.

Nie można porównywać pożarów innych wysokich budynków do WTC, gdyż albowiem w WTC paliło się głównie paliwo lotnicze. którego było w każdym samolocie pełno bo dopiero wystartowały.
Temperatura spalania się paliwa będzie znacząco wyższa od spalania sie elementów budynku, które z założenia nie są paliwem.

Konstrukcja WTC to szkielet ze stali.

Stal w wysokiej temperaturze:
1. ulega rozszerzaniu - wydłuża się
2. własności wytrzymałościowe gwałtownie się pogarszają z każdą setką stopni więcej

Konstrukcja stalowa w obiektach pokrywana jest specjalną farbą, która do 30 minut chroni stal (chłodzi - poprzez reakcje chemiczne pod wpływem ognia) w celu umożliwienia ewakuacji ludzi.

Wskutek temperatury, której konstruktor nie mógł przewidzieć (kto mógł przewidzieć, że będzie się tam spalać kilkanaście ton paliwa lotniczego w kilkusetmetrowym szybie, gdzie ciąg powietrza podsyca palenie jak w piecu martenowskim) pod wpływem tak wysokiej temperatury belki wsporcze wydłużyły się, rozsunęły i konstrukcja którą miały wspierać spadła piętro niżej co spowodowało reakcję łańcuchową. Stal była już mocno osłabiona tak wysoką temperaturą.
Dlaczego kowal jest w stanie uderzeniem młota kilkukilogramowego wykuć miecz, podkowę, widły czy gwóźdź? Bo nagrzewa ją do temperatury gdzie stal jest już plastyczna.
On pali w piecu węglem i dodaje powietrza miechem.
W WTC był zaje.bisty piec kowalski opalany paliwem lotniczym i podsycany największym miechem kowalskim świata.
A obciążenia większe niż wszystkie młoty kowalskie razem wzięte.

Budynki zapadały się nie od explozji w podziemiach tylko wyraźnie od połowy tam gdzie były osłabione pożarem.
Osobiście widziałem jak wali się budynek od materiału wybuchowego zakładanego w fundamentach i jest wyraźna różnica.
Te ładunki musiałyby być założone na piętrach, w które uderzyły samoloty - co jest absurdem

Tyle wiem, ale ja tylko przez kilka lat byłem komendantem Stoczniowej Straży Pożarnej i pewnie nie znam się na pożarach.

A co do Titanica - to podobno nie było tam żadnej góry lodowej tylko żydzi ukradli stal na kadłub i zastąpili ją tekturą i gumą arabską, kapitan kupił dyplom na stadionie dziesięciolecia od ruskich, a wszystkich pasażerów porwało UFO na badania i wszczepianie czipów w mózg, albo zostali sprzedani do arabskich burdeli - tu zdania badaczy są podzielone :evil
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » czw 25 lut 2010, 14:28

Hitler nie rozpoczął inwazji na sąsiednie kraje od Polski - ale najspampierw zremilitaryzował Nadrenię (1936), potem przyłączył Austrię - Anschluss (1938), zajął Sudety czeskie (1938) - Protektorat Czech i Moraw, a dopiero w 1939 zaatakował Polskę.

Jak ktoś robi taki materiał to powinien unikać na samym początku kardynalnych błędów chyba, że ma jakąś tezę do udowodnienia i naciąga do niej fakty.

ale oglądamy dalej :biggrin
alkohol - nawet pity bez umiaru, nie przyćmi bólu po stracie przyjaciela... 16.10.2007 ROADS

Awatar użytkownika
Twardy161
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Twardy161 » czw 25 lut 2010, 15:35

chyba, ze chce przyciagnac ludzi pseudoafera:]

piekny wyklad Morsie, koncu ktos potwierdzil wyznawana przeze mnie teorie tytanika i juz moge sie do niej przyznac i nie wyjsc na debila:]

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » czw 25 lut 2010, 16:38

MORS ja twoją Teorie w kwestii żydowskiej obalę poprzez dwa Załączniki :

Proszę zwrócić uwagę na ostatnie zdjęcie , Nie ma na naszej Dumnej Fladze gwiazdy dawida ! ( W tle NBP )

Obrazek
Obrazek

.

Będąc na bieżąco z takimi faktami , Proszę wytłumacz mi Wyparowanie Całego samolotu po uderzeniu w Pentagon . Między innymi Potężne Turbiny .

Rozumiem że jest to temat dosyć obszerny lecz proszę choć w małym stopniu o twoje spostrzeżenia / Wyjaśnienia

Wojnę z Terroryzmem Można prowadzić wiecznie co daje wieczną kontrole i Władzę .

Przedstawiony post jest rozjaśnieniem mylnie stawianych Faktów .

Pozdrawiam :bye

Awatar użytkownika
grzegrzol
pisarz
pisarz
Imię: grzegorz

Post autor: grzegrzol » czw 25 lut 2010, 17:37

Jakby kto jeszcze nie widział to polecam to:

http://video.google.pl/videoplay?docid= ... =firefox-a#
RZEŹNIK ZE SHROPSHIRE

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 26 lut 2010, 01:44

nie chciałbym, aby ktos pomyślał, że WIEM WSZYSTKO o 11 września i potrafię wyjaśnić wszystkie zagadki i niedopowiedzenia, które powstały w wyniku śledztwa po tamtych zdarzeniach - TAK NIE JEST.

Moja krytyczna opinia co do filmu, który obejrzałem wynika z mnóstwa błędów, nieścisłości, sprzeczności i naginania faktów do ZAŁOŻONEJ TEZY.
Nie znaczy to, że niektóre przedstawione fakty MOGĄ być prawdziwe. Mogą, ale nie znaczy, ze są na pewno.

Film jest skonstruowany bardzo prosto.

ZAŁOŻONO PEWNĄ TEZĘ i przedstawiono wyłącznie te fakty, które tę tezę uprawdopodabniają. Tak się nie robi. To jest zwyczajna MANIPULACJA i krew mnie zalewa gdy coś takiego oglądam bo ten kto to robi w tak prymitywny sposób bierze mnie za kretyna, a tego nie lubię :biggrin

W taki sposób można udowodnić, ze ziemia jest płaska, a Kopernik była kobietą.

Wystarczy włączyć LOGIKĘ i cała ta misterna teza o spisku HGW KOGO - wali się w gruzy.

Mogę podać kilka ewidentnych przykładów manipulacji i naciągania faktów do założonej tezy.
Nie wiem czy to zauważyliście, ale logika tego filmowego wywodu jest taka:
Odrzucamy to co jest sprzeczne z postawioną tezą, przyjmujemy za prawdę to co mówią lub piszą ci którzy potwierdzają nasze założenia. Wszelkie sprawy NIEWYJAŚNIONE są dowodem na to, że mamy rację.

nie wiem czy w Pentagon uderzył samolot lot 77, ale brak na ścianie śladów od uderzenia silników czy skrzydeł NIE JEST DOWODEM NA TO, ŻE ZAMACH ZORGANIZOWAŁ IZRAEL CZY ADMINISTRACJA BUSHA. To nie jest żaden dowód

W filmie nie zaprzecza się, że porwano 4 samoloty. Zarzuca się, że te które uderzyły w WTC nie zostały przechwycone celowo przez myśliwce (spisek), ale udowadnia się, że pozostałe dwa nie uderzyły w Pentagon i nie spadły w Pennsylvanii tylko zostały prawdopodobnie zestrzelone bo nie ma ich szczątków.
Czyli nie zestrzelili dwóch celowo nie wysyłając myśliwców, ale dwa zestrzelili celowo wysyłając myśliwce - TO JEST SPRZECZNOŚĆ.

WTC - obie wieże podobno zostały wysadzone (kontrolowane wyburzenie). Podobno, aby to zrobić trzeba jednocześnie wysadzić pięć kolumn konstrukcyjnych. Bzdura - czy aby wywrócić krzesło trzeba jednocześnie obciąć 4 nogi?
Podobno wysadzono je u podstawy, ale pokazane filmy wyraźnie pokazują, że zaczynają zapadać się od miejsca pożaru. BZDURA
Pokazują podobno wybuchy tuż pod zawalającymi się piętrami, które spowodowały zawalenie. Od kiedy detonuje się ładunki w momencie kiedy budynek się zawala o kilka pieter poniżej miejsca gdzie już sie rozpada - przecież podobno wysadzono go u fundamentów. BZDURA
Te tzw. wybuchy wyglądają jak kupa pyłu, która leci w dół trafiając na płaszczyznę poziomą zmienia kierunek i wypada przez okna - jest doskonale zsynchronizowana z zapadającym się budynkiem. Żaden znany mi sposób odpalenia ładunków nie może być i nie ma najmniejszego sensu, aby był zsynchronizowany z juz zapadającym sie budynkiem - to jest kompletna BZDURA.
Podobno w próbkach pyłu znaleziono cząsteczki tzw. nano termitu (oprócz wysokiej temperatury palenia jeszcze dodatkowo wybucha) - i ten żenujący doktor inż., który to wykrył.
Ten budynek to miliony ton stali, betonu, szkła i aluminium. Jezeli w kilku pobranych próbkach pyłu znaleziono znaczące "wióry" termitu to statystycznie musiano by użyć go w ilości 5 może 10 a moze nawet 15% objętości WTC - kompletna bzdura
Facet znalazł następujące pierwiastki - żelazo, krzem, aluminium, tlen, siarka. I wysnuł ciekawy wniosek, że to termit i to jeszcze zajebi.cie tajny i niebezpieczny bo oprócz palenia się w ogromnej temp. jeszcze wybucha.
No to po kolei.
Termit to mieszanina glinu (aluminium i tlenków żelaza) temperatura spalania około 3000C może osiągać nawet 3800C.
Jeżeli ktoś widział co termit robi ze stalą - to gwarantuję że WTC zapadłoby się w 5 do 10 minut, a jakiś nono termit pewnie w 3 minuty.
A wieże stały prawie godzinę - to gdzie tu logika?
Ale przecież wg teorii spiskowej nie zapadły się od pożaru tylko od wybuchów - no to termit czy nie termit? Raz termit, a raz nie termit zależy co akurat chcemy udowodnić.
A dlaczego w tym filmie nie powiedziano, ze w zastosowaniach cywilnych termit wykorzystuje się do SPAWANIA? A może konstrukcja wież była właśnie spawana termitem i stąd ślady termitu?
Może była, może nie, ale dlaczego to stwierdzenie nie padło w filmie?
Do inicjowania zapłonu termitu stosuje się magnez potas - ale nie wspomina się, ze takie pierwiastki pan dr inż. odnalazł w próbkach pyłu.
Jeszcze raz - glin to aluminium z tego robi się elewacje i ościeżnice okien - było tego setki ton w WTC, żelazo i jego tlenki oraz węgiel to przecież zwykła stal - w zbrojeniach i konstrukcji budynku - setki ton, krzem? to przecież szyby okienne.
Czyli - zgromadzili setki ton termitu na piętrach w które potem precyzyjnie uderzyły samoloty, a w momencie jak sie już budynek zapadał odpalali kolejno ladunki wybuchowe?
Albo to ja jestem debil, albo ja już nie wiem.

Budynek WTC 7 podobno został zdetonowany do 8 piętra bo zapadał się bez oporów z przyspieszeniem g= 9.8m/s2. Dobre - bo Ci faceci byli tam uwięzieni przez 2 godziny po wybuchach przez które nie mogli opuścić budynku.
Czyli przez ponad 2 godziny budynek wisiał w powietrzu do 8 pietra gdzie był całkowicie zdetonowany a potem po uwolnieniu gości nagle runął? To chyba David Copperfield im to załatwił. To jest bredzenie kretyna.
Nie wiem CO SPOWODOWAŁO ZAWALENIE SIĘ TEGO BUDYNKU, ale to nie znaczy, ze jest to dowód na spisek UFO, Busha czy wściekłych pomidorów z kosmosu.

itd. itp.

Można tak długo, ale to nie ma sensu. Dlatego NIE KUPUJĘ TEJ TEZY bo "dowody" nie trzymają się kupy.

Władza ogłupia, niektórych prowadzi do zbrodni, czasem wykorzystuje prowokacje, aby przedłużyć swoją egzystencję, albo dodać sobie uprawnień - ale to nie znaczy, ze jeśli spotkamy się z czymś czego nie rozumiemy od razu należy włączać SPISKOWĄ TEORIĘ.
PRAWDY TRZEBA DOCIEKAĆ, ale z rozsądkiem :biggrin

czego sobie i wam życzę :evil

Awatar użytkownika
Damo 88
klepacz
klepacz

Post autor: Damo 88 » pt 26 lut 2010, 08:01

Na pewno Znajdzie się ziarenko prawdy w twoim Poście , jak i filmie . To prawda Że filmiki Mącą I na pewno zostały wypuszczone po wcześniejszym obejrzeniu przez , ujmę to tak
( Nadzór ) .

Wypowiedz Swoją zakończę Urywkiem z Naszego Hymnu POLSKIEGO !

Obrazek
..Niemiec, Moskal nie osiędzie,
gdy jąwszy pałasza,
hasłem wszystkich zgoda będzie
i ojczyzna nasza.

...

Awatar użytkownika
mors
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Kontakt:

Post autor: mors » pt 26 lut 2010, 10:09

może ujmę to prościej:

NIE WIERZCIE W PRAWDY OBJAWIONE - ZAWSZE UŻYWAJCIE TEGO NA CO NASADZACIE KASK - TO NIE SŁUŻY DO TEGO, ŻEBY DESZCZ SIĘ DO ŚRODKA NIE LAŁ.

Bądźcie krytyczni i MYŚLCIE. MYŚLCIE I JESZCZE RAZ MYSLCIE.

LOGIKA TO POTĘŻNA BROŃ

To nie jest - ZIARENKO PRAWDY - to cała prawda, pół prawda, albo g.ó.w.n.o prawda :biggrin WYBÓR NALEŻY DO CIEBIE :evil

ODPOWIEDZ