Filmy i Seriale

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Imię: Jacek
województwo: mazowieckie
Kontakt:

Filmy i Seriale

Post autor: muchaok » wt 09 lut 2010, 16:00

Postanowiłem założyć wątek, odnośnie ciekawych pozycji, które mogą nam umilić zimowy czas - tak ciężki dla motocyklistów.
Chciałbym znaleźć tutaj propozycje konkretne odnośnie ciekawych filmów, seriali z krótkim opisem, dla potencjalnych widzów.
Sam jako olbrzymi fan seriali - ale nie typu " M jak Masakra", czy " szcze na barwy" tudzież " samo picie " czy " Na Wspólnej "
Jestem fanem seriali, z których jak dotąd poza dr House`m, żaden inny nie został wyemitowany w naszej kochanej TV, za to pasą nas wymienionymi wcześniej przeze mnie ciagnącymi się jakąś niewyobrażalną liczbę odcinków bezsensowną liczbą seriali o niczym.
Pomysł na założenie takiego tematu, przyszedł mi do głowy kilka dni temu, gdy klikając pomiędzy siedmioma kanałami TV jakie mam dostępne, trafiłem na jeden z rozpoczynających się w/w przeze mnie seriali i szczena mi opadła, gdy zobaczyłem że będzie to odcinek 1200...któryśtam..... Na moje usta cisnęło się " no żesz k..wa ja pi...ole "
To nie ma pieniedzy na seriale typu odwróceni, pittbull, glina.... itd. Moim zdaniem, seriale emitowane w naszej TV nie wnoszą nic ciekawego. Żeby nie było, że nic na ten temat nie wiem, przez pewien czas - dość długi, ogladałem " M jak Miłość " Robiłem to, aby zyskać wiedzę i móc dość konkretnie wypowiadać się na temat naszych seriali. I wiecie co wam powiem ? Gówno jakich mało !!!!!! Jestem w stanie zrozumieć panie w okolicy 50-tki lub po które tą szmire łykają, ale kurde nasze społeczeństwo nie składa się z tylko takich ludzi. Ale ci pozostali, nie biorą udziału w głosowaniu na telekamery i innych ciekawych notowaniach, bo mają co innego do roboty. Jeżdżą motocyklem, grają siate, kosza itp, chodzą na basen, na dyskoteki. Natomiast to co jest wyświetlane w TV, niestety jest sterowane przez przeciętną Panią w wieku 48+.

Reasumując, dla wszystkich, którzy czasem chcieliby obejrzeć coś innego - nie mówię że lepszego, bo Pani 48+ nie będzie ciekawiła większość zamieszczanych tutaj propozycji, dla tych wszystkich jest ten właśnie temat.

Na dzień dzisiejszy, pragnę zaproponować w tematyce motocyklowej, właśnie zassałem i obejrzałem 2 pierwsze odcinki serialu "Sons of Anarchy "
Zawsze zasysam dwa pierwsze odcinki, bo nie wszystko mnie zainteresuje, ale to wydaje się być ciekawe i polecam zwłaszcza motocyklistom. Serial jest o gangu motocyklowym, działającym w małym miasteczku w Calliforni - ci to maja dobrze :D cały rok sezon :D
Gang zajmuje się jak do przewidzenia działalnością przestępczą - handel bronią, ale nie chca na swoim terenie narkotykowych dealeroow i walczą z nimi. Poza tym dzięki V-ce Presidentovi clubu, cos isę zaczyna zmieniać.........
Mi sie nawet podoba serialik i polecam na zimowe wieczory. Jak by co, mogę wrzucać na FTP po odcinku ;)

Druga moja propozycja, wypływa z faktu iż czasem kobiety nakarmią, pozmywają, posprzątają i się pchaja na kanape obok ;) W takim przypadku szczerze polecam doskonały serial, przy którym i ja się świetnie bawię razem z moją Panią:
" Cougar Town " Świetna rola Countrey Cox - znanej z " FRIEND`s " z roli Moniki.
Laksa w wieku 40 lat, tuz po rozwodzie wraz z sąsiadami, małoletnią puszczalską koleżanką z pracy, dorastającym synem, innym sąsiadem z naprzeciwka też tuz po rozwodzie oraz byłym mężem no i często zmienianymi chłopakami w sypialni, na prawdę umilają każdy z króciutkich - bo ok 20 min odcinków. Szczerze polecam - i ostrzegam - mnie ten serial nawet śmieszy - zreszta spróbujcie sami ;) hasło " MONSTER !!!!! " obejrzyjcie kilka odcinków i jak dojdziecie do " MONSTER " ocenicie - dla mnie akcja kozak :D
Każdego dnia powiększa się lista ludzi, którzy mogą pocałować mnie w dupę.

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » wt 09 lut 2010, 21:20

Nie wiem skąd u mnie się to bierze ale wszystkie filmy o tematyce II Wojny Światowej mnie najbardziej kręcą.Wiadomo "Szeregowiec Ryan" albo "Komandosi z Nawarony" itd a jedyny serial jaki jest dla mnie debeściacki to "Kompania braci" Obejżałem wszystkie 10 odcinków i byłem wściekły,że tak mało.Jest jeszcze Quentin Tarantino z jego "specyficznym" poczuciem humoru,którego filmy są ..........świetne.
No i oczywiście filmy o motocyklistach oprócz "biker boyz",chyba że miałbym 10 lat. :lol:
"Sons of Anarchy "-pierwsze słysze,zarobiony jestem.Filmik z napisami? bo z langłydża jestem cienki.

Awatar użytkownika
rinas
klepacz
klepacz
Imię: Paweł

Post autor: rinas » wt 09 lut 2010, 21:23

Lubisz wojenne :?:

Looknij koniecznie The Hurt Locker. W pułapce wojny.

Aktualnie film bije się może nie na froncie, ale w walce o Oscary.

MARCO
klepacz
klepacz

Post autor: MARCO » wt 09 lut 2010, 23:09

...z tematyki szpitalnej - Chirurdzy, chociaż House-a nikt, ani nic nie przebije...

... z zabawnych rzeczy 2 i pół, z C. Shinem, reszta słaba...

Awatar użytkownika
Jashczur
pisarz
pisarz
Imię: Chrystian
województwo: małopolskie
Kontakt:

Post autor: Jashczur » wt 09 lut 2010, 23:44

Jeśli chodzi o serial to dla mnie tylko Californication z Davidem Duchovnym - główny bohater to bratnia dusza konkretnego faceta 8)
Ognia!

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: muchaok » śr 10 lut 2010, 15:26

Diego, oczywiście że sa napisy. Jak będziesz miał smaka, to podrzuce Ci napisy do poszczególnych odcinków na @.
Z filmów wojennych, a raczej seriali, no może nie do końca wojennych, ale ciekawych i opowiadających nie tylko o walce polecam serial " The Unit " Pochłonałem go w oka mgnieniu. Jest fajnie zrobiony, jednakże uczulonym na Amerykańską propagandę, może przeszkadzać to i owo, że USA to potęga itd... bla bla bla... generalnie jest kilka odcinków do kitu, ale zdecydowana większość spoko kręci. Przestrzegam tylko przed podtekstami które niesie niemalże każdy odcinek. Niestety po czwartej serii wstrzymano produkcje tego serialu :( a szkoda i to na maxa :(

Natomiast jeśli ktos lubi kino kryminalne, a przy okazji odrobinę " psychologii " polecam bardzo ciekawie nakręcony serial " Mentalist " Co prawda obecnie jest w trakcie emisji dopiero 2 seria, ale serial, fajny, przyjemny z nutka ironi oraz humoru. Bardzo fajny i subtelny serialik. Ja jestem cały czas na bieżąco ;)

Odnośnie kina ostrzejszego - kryminalnego, bardzo polecam " DEXTER "
Głównym bohaterem, jest seryjny morderca - socjopata, który musi zabijać, ale jego ojczym - policjant ukierunkował jego rządzę zabijania na dobre tory i tytułowy Dexter, wyłapuje oprychów, zwyrodnialców, morderców i w bardzo wykwintny sposób ich morduje - a co dalej, zachęcam do serialu. Mam już cały 3 sezon, ale muszę się zebrac i pokończyć to co obecnie oglądam aby obejrzeć w 2 - 3 dni cały sezon.
Świetnie przedstawiony główny bohater, któremu kibicujemy w mordowaniu ;) boimy sie aby nie ozstał złapany - a bywa blisko :D zdecydowanie polecam, jednakże tego typu kino, zaspokoi gusta tylko nielicznych amatorów mocnych wrażeń ;)

Oczywiście nie mogę tu pominąć jednego z ciekawszych seriali ostatniego czasu czyli " RZYM " Serial zrealizowany z nizłym rozmachem. Oczywiście spora część tego co widzimy to dzieło komputera, ale poza tym scenografia, kostiumy, realizm - tak mi sie wydaje ;) są na wysokim poziomie :D Jeśli ktoś nie słyszął i nie widział to zdecydowanie polecam. Są tylko dwie serie, więc obejrzenie całości nie powinno być kłopotliwe czasowo ;)

Na chwilę obecną to tyle z moich propozycji. Popatrzę jeszcze po swoich dyskach, co moge zaproponować i zarekomendować :D

Awatar użytkownika
Diego
klepacz
klepacz
Imię: Mirek

Post autor: Diego » śr 10 lut 2010, 21:14

Ha, znalazłem "Sons of Anarchy " i obejrzałem pilota z napisami.Całkiem,całkiem fajny filmik.Rzeczywiście jest jakieś podobieństwo do "Rodziny Soprano",zobaczymy jak dalej się rozkręci fabułka. :mrgreen: To ,że faceci to brutale to norma ale mamuśka w szpitalu dała popalić..... :biggrin Dzięki Mucha.

ok oglądam

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: muchaok » czw 11 lut 2010, 16:09

Nono, nie za maco ;)
Ciesze się, że się spodobał. Przede wszystkim w tematyce moto ;)
Zazdroszczę tym *..............* z Calliforni i innych ciepłych miejsc na ziemi, gdzie mozna brykać cały rok - ehhhhhhh.

*w miejsce pomiędzy gwiazdkami wstaw dowolną obelgę typu:
fiu..om, kut..om, dziw..om, sku...synom itp.

Awatar użytkownika
Kriston
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Krzysztof

Post autor: Kriston » czw 11 lut 2010, 21:36

Ja już od jakiegoś czasu chciałem założyć podobny temat,ale jakoś czasu nie miałem :razz:
Co do serali na pierwszym,2,3 miejscu SONS OF ANARCHY poprostu pełen wypas,
na pierwszy rzut oka czopery , crusiery czyli troche nie to...,ale klimat motocyklowy pełną gębą,obejrzałem 2 pełne sezony i moge powiedzieć że pierwsze odcinki są niczym ulica sezamkowa ,ale potem są na bardzo wysokim poziomi.
Btw. najlepszy serial od czasu lost i prison breake
"Najgorszą rzeczą w życiu jest zmarnowany talent i potencjał"

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » czw 11 lut 2010, 21:41

muchaok pisze:Panią w wieku 48+
muchaok pisze:nie mówię że lepszego, bo Pani 48+ nie będzie ciekawiła większość zamieszczanych tutaj propozycji

Mucha czep się pana 50+ bo Ci facjatkę pokiereszuję w Toronto :lol

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
Ruda i Piotr
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Kasia
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: Ruda i Piotr » czw 11 lut 2010, 21:48

A żeby było śmieszniej oba polecane seriale znam :P

A Dextera oglądam regularnie :razz:

:wiewiora
Mamy dwie miłości- :rodzina i :motolove
VFR Viking SeXszyn North Roads

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » czw 11 lut 2010, 21:53

ja tam lubie Włatców móch, choć z początku nie mogłem się do nich przekonać :) :D w tv to oglądam czasem coś na discovery o ile nie ma powtórek :|
Ostatnio zmieniony pt 12 lut 2010, 15:15 przez emil, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
muchaok
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: muchaok » pt 12 lut 2010, 15:06

Co wy z tymi dublami ??
A ciekawy byłem, czy Ruda zwęszy temat 48+ ;)
Juz sie martwilem, ze nie dotrzesz tutaj ;)

Specjalnie z myslą o Tobie Rudzielcu wstawka z 48+

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt 12 lut 2010, 17:43 przez muchaok, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Kriston
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Krzysztof

Post autor: Kriston » sob 13 lut 2010, 09:57

sory za duble ale jakiś error mi wyskoczył,i przeglądarka się zawiesiła
To nie było naumyślnie :roll:
"Najgorszą rzeczą w życiu jest zmarnowany talent i potencjał"

Kolega_PL
pisarz
pisarz
Imię: Adam
województwo: kujawsko-pomorskie

Post autor: Kolega_PL » czw 18 lut 2010, 17:24

Kriston pisze:Ja już od jakiegoś czasu chciałem założyć podobny temat,ale jakoś czasu nie miałem :razz:
Co do serali na pierwszym,2,3 miejscu SONS OF ANARCHY poprostu pełen wypas,

Ja też muszę przyznać że pełen wypas. Właśnie kończę drugą serie oglądać. Szkoda, że nie ma więcej odcinków. Polecam
Adam

ODPOWIEDZ