POLICJA - przygody z psami
-
- pisarz
- Imię: Piotr
POLICJA - przygody z psami
Dziś latałem sobie z kolegą po okolicach Elbląga i pod koniec jazdy stanęliśmy sobie na światłach na pasie skrętu w prawo. Ruch zerowy, pogoda piękna, z lewej strony jechały sobie pały i zatrzymały się za skrzyżowaniem na chodniku.
My z kolegą postanowiliśmy nie skręcać w prawo i jechać prosto.
Zmieniliśmy więc pas ruchu (przekraczając linię ciągłą)
Zatrzymaliśmy się po paru metrach pod moją firmą, gdzie do nas podjechali i się zaczęło.
Pan pies zaproponował nam po 250 zł mandatu za jazdę na wprost z niedozwolonego pasa.
Oczywiście wyśmiałem go mówiąc że chyba ślepy jest, bo jechaliśmy z pasa środkowego, więc jeżeli zrobiliśmy wykroczenie to tylko przejazd przez linię.
pogadaliśmy sobie z pół godziny w wielkich nerwach i oczywiście gliniarz nie chciał odpuścić.
Odmówiliśmy przyjęcia mandatu, więc stwierdził że spotkamy się w sądzie.
Spotkaliście się z takim psiarstwem?
maksymalna kara za linię, to chyba 100 zł.
Myślę że pies nie będzie się ośmieszał, ale jak nie to co zrobić?
My z kolegą postanowiliśmy nie skręcać w prawo i jechać prosto.
Zmieniliśmy więc pas ruchu (przekraczając linię ciągłą)
Zatrzymaliśmy się po paru metrach pod moją firmą, gdzie do nas podjechali i się zaczęło.
Pan pies zaproponował nam po 250 zł mandatu za jazdę na wprost z niedozwolonego pasa.
Oczywiście wyśmiałem go mówiąc że chyba ślepy jest, bo jechaliśmy z pasa środkowego, więc jeżeli zrobiliśmy wykroczenie to tylko przejazd przez linię.
pogadaliśmy sobie z pół godziny w wielkich nerwach i oczywiście gliniarz nie chciał odpuścić.
Odmówiliśmy przyjęcia mandatu, więc stwierdził że spotkamy się w sądzie.
Spotkaliście się z takim psiarstwem?
maksymalna kara za linię, to chyba 100 zł.
Myślę że pies nie będzie się ośmieszał, ale jak nie to co zrobić?
BYLE DO PRZODU!
- Yaco
- klepacz
- Imię: Jacek
- Kontakt:
Stanęliście na światłach - czyli pole position? Zmieniając pas na ten do jazdy prosto przejechaliście poza sygnalizator? Tak naprawdę wszystko zależy od psa. Myśle, że w tym przypadku jak się uprze to wygra bez większego problemu. Tym bardziej, że teraz akcja warzywka... Kolega miał grodzki za peta 

Leję na rzędówki, single i śmierdzące cwajtakty...
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
Od dzisiaj jeżdżę jak rzodkiewka
-
- teksciarz
- Kontakt:
W piątek w drodze mnie też zatrzymali, na suszarce 107 km/h w terenie zabudowanym, pan policjant zaproponowal 500zl i 10 pkt., po dłuższej rozmowie i pełnej kulturze skończyło się na 200 zł zostawionych w drzwiach radiowozu
mimo wszystko i tak jestem zadowolony bo byloby juz 18 pkt., a i 500 zl drogą nie chodzi.

Ostatnio zmieniony pn 27 kwie 2009, 18:13 przez Bor0, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- pisarz
Dokładnie, tak było.Przemo pisze:Nie przejechaliśmy sygnalizatora, a pies stwierdził z którego pasa ruszyliśmy nie wysiadając z auta (bo puścili się za nami, bez bomb przez 2 pasy i podwójną ciągłą), sprawa idzie do sądu zobaczymy co będzie...
poza nami na jezdni nawet nie było innych pojazdów - pusto, aż miło.
Jedynie pas zmieniliśmy przed sygnalizatorem.
BYLE DO PRZODU!
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
przyznajesz się do wykroczenia karanego MK 100zł z art. 97KW, zaznacz to więc w swoich wnioskach podczas przesłuchania do ww. wykroczenia prosząc jednocześnie o odstąpienie od ukarania z uwagi na brak innych pojazdów na pasie a co za tym idzie żadnej możliwości stworzenia zagrożenia w ruchu, manewr wykonany celem poprawy płynności ruchu (aby nie nadrabiać drogi próbując po jeździe w lewo szukać właściwej trasy)Miping pisze:...przekraczając linię ciągłą...
tutaj zaś kolega przyznaje się do przestępstwa karanego z art. 229 KK a, żeBor0 pisze:...200 zł zostawionych w drzwiach radiowozu...
się zgadzam ale pod zupełnie innym kątem, smutne toBolek101 pisze:Myślę że nie ma się czym chwalić.
- ppamula
- stary wyjadacz
- województwo: mazowieckie
Jeżeli było was dwóch albo trzech to pały mają przerąbane. Bez włączonych sygnalizatorów nie wolno im łamać przepisłów pojazdem oznakowanym. W sądzie zaproponuj że przyznasz się, ale za 26 punktów karnych dla policjantów. Przejazd na czerwonych światłach i wielokrotne przekroczenie podwójnej ciągłej oraz stworzenie zagrożenia na drodze publicznej.Miping pisze:Przekroczyli kilka pasów w tym podwójną ciągłą bez kogutów
To ich uziemi.
Ostatnio zmieniony pn 27 kwie 2009, 20:54 przez ppamula, łącznie zmieniany 2 razy.
-
- pisarz
Myślę że psy powinny odpuścić, ale koledze mandat wypisał. co prawda Przemek odmówił przyjęcia w ostatniej chwili, ale z tego co wiem druki mandatów są zarachowane i muszą się z nich rozliczyć.
Więc sprawa pójdzie do sądu, a tam psy mają Prze....ne
P.S. Ta pała jest znana w Elblągu z gnębienia cyklistów. Mamy szansę zgnębić jego

P.S. Ta pała jest znana w Elblągu z gnębienia cyklistów. Mamy szansę zgnębić jego

BYLE DO PRZODU!
- moskittiero
- teksciarz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
no żartujesz, policjant w takim przypadku piszę kilka zdań notatki i druk zostaje unieważnionyMiping pisze:Myślę że psy powinny odpuścić, ale koledze mandat wypisał. co prawda Przemek odmówił przyjęcia w ostatniej chwili, ale z tego co wiem druki mandatów są zarachowane i muszą się z nich rozliczyć.