Czy są tu jacyś specjaliści od UML'a

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Kornik
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Marcin
województwo: mazowieckie

Czy są tu jacyś specjaliści od UML'a

Post autor: Kornik » sob 24 sty 2009, 17:38

Jak w temacie :) Potrzebuje po prostu kogoś kto mi rozwieje moje wątpliwości przy tworzeniu projektu do pracy inżynierskiej, a w dodatku wie co mówi i o czym mówi :)
Na szczęście pracujesz całe życie, a na nieszczęście sekundę.

Honda VFR800 (1999) - Sprzedana (Poszukiwana)
Honda CRF1000L Africa Twin Adventure Sports DCT
Toyota CHR Hybrid

Awatar użytkownika
mitny
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Michał
województwo: pomorskie

Post autor: mitny » wt 27 sty 2009, 23:59

Specjalistą to nie jestem ale kiedyś tam się UMLa uczyło. Powiedz o co chodzi to będę mógł powiedzieć czy dam radę pomóc.

Awatar użytkownika
kruhy
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: kruhy » śr 28 sty 2009, 00:18

jeszcze napisz czego dotyczy problem, bo od tego z jakiej strony chcesz przedstawić problem, wybierasz jeden lub kilka z chyba kilkunastu rodzajów diagramów, w zależności od wersji UML.
Generalnie problem z UML-em jest taki, że nie jest to bardzo precyzyjny/jednoznaczny język modelowania. Kiedyś przy okazji jakiegoś projektu, tylko dla jednego rodzaju diagramu przekserowałem kilkadziesiąt stron opisu z różnych książek, i w zależnosci od Autora, były rózne podejścia do problemu, a moje było pewnie kolejne.
Jak chcesz żeby to było zrobione na super git, to pytaj doświadczonych analityków stosujących uml, a jesli nie to jak zarzucisz temat, postaram sie pomóc w miarę możliwości.
Honda jest lepsza od wielbłąda bo wielbłąd to turysta i nie lata 300 ;]

ODPOWIEDZ