o jednego policyjnego forda z kamerką mniej :)

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Piotr
województwo: mazowieckie
Kontakt:

o jednego policyjnego forda z kamerką mniej :)

Post autor: kiki » pt 01 lut 2008, 16:20

http://gazetaolsztynska.wm.pl/Wypadek-p ... ndeo,39127 Pewnie chłopaki chcieli wystapić w jednym z kolejnych odcinków TVN Turbo "uwaga pirat" :D . :evil :evil .

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » pt 01 lut 2008, 16:41

Pościg wyśmienity. Pajace. Mogli sobie go odpuścić sam gdzieś wyrąbie. na ograniczeniu do 60 policjanci lecieli 164 :lol Stróże prawa za dychę. Ale koleś Betą zaper....alał radarek 180 ponad pokazywał momentem. :shock: A panowie rzeczywiste lub potencjalne zagrożenia w ruchu doskonale przewidzieli i zatrzymali się na barierkach i innej furce. Ale żadne to pocieszenie. Mają nowe "meganki" Wiec trzeba będzie się strzec kolejnego zagrożenia w ruchu.
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 01 lut 2008, 16:58

Mają nowe "meganki" Wiec trzeba będzie się strzec kolejnego zagrożenia w ruchu.
chyba ze ich kolega w BMW znowu podpuści :)

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz
Imię: Jakub

Post autor: Smoku » pt 01 lut 2008, 17:50

Panowie, rozumiem ze w pasji motocyklowej unikamy takich autek z kamerkami, ale dziwię się Waszemu tonowi szydzenia ze stróżów "prawa". Zapewne żaden z Was nie chciałby ten klient z BMW potrącił Wasze dziecko, albo nie zauważył Was jadących na swojej maszynce. A może się mylę?

Rozumiem, że policjanci nie wykazali się wielką roztropnością, ale igranie ze śmiercią dresa z bm'ki zasługuje na dużo większe napiętnowanie.

Ot takie wolne zdanie Smoka...
Smokiem, Smokiem nie jaszczurką!
Ja nie robię językiem tak: ssssssssss...
... pojawiam się i znikam...

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » pt 01 lut 2008, 18:37

Ja bym sie powstrzymał od tekstu typu
Smoku pisze:dresa z bm'ki
Bo tego nie wiesz. To nadinterpretacja.
A może to był samochód rządowy, albo ABW, albo dostawa krwi?
BMW sie nie rozwaliło a policjanci tak, co oznacza że przecenili swoje umiejetności.

Awatar użytkownika
kiki
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: kiki » pt 01 lut 2008, 19:09

ppamula pisze:BMW sie nie rozwaliło a policjanci tak, co oznacza że przecenili swoje umiejetności.
zgadza sie. Po drugie to zauwazyc nalezy jak jechali policjanci- przeciez oni mogli w kilku momentach (wyprzedzanie na zakretach przy zupełnym braku widoczności) po prostu sie zabić. To jest ich praca, powinni łapać piratów ale w tym wypadku chłopakom zupełni odbiło i chyba zatracili resztki instynktu samozachowawczego.
Smoku pisze:Zapewne żaden z Was nie chciałby ten klient z BMW potrącił Wasze dziecko, albo nie zauważył Was jadących na swojej maszynce. A może się mylę?
odbije piłeczke- co by było gdyby to policjanci podczas takiego wyprzedzania na zakrecie uderzyli w inne auto??
Ogólnie wiec moim zdaniem jeśli widzieli ze nie mogą dojść bety to powinni dać sobie spokój z poscigiem.
Pozdrawiam

Awatar użytkownika
rommi
ostry klepacz
ostry klepacz
Kontakt:

Post autor: rommi » pt 01 lut 2008, 19:59

ktoś z BMW nieźle zapinał - musi być:
- albo bardzo dobrym kierowcą (co go nie usprawiedliwia do tak szybkiej jazdy)
- albo .j.b.n.
a panowie Policjanci moim zdaniem w pewnym momencie powinni odpuścić - mondeo nieźle dawał, ale nie dał rady bejcy 8)

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » pt 01 lut 2008, 20:06

pościgi są czasem niezbędne, niestety jest to przykre jeśli giną przy tym ludzie ...
w uk policja do poscgów ma specjalnie wyszkolonych kierowców do szybkiej jazdy w specyficznych warunkach jakim jest poscig . Poscigi przewaznie odbywają się przeciez w tereniie zróznicowanym ,w duzej mierze zabudowanym i trzeba miec nie lada umiejętnosci ,zeby prowadzić w takich warunkach auto z prędkoscią ,którą przeciętny człowiek co najwyzej moze pognac po niemieckim autobahnie i nie popełnic błędu.
ten przypadek w sumie świadczy o braku profesjonalizmu - po co poscig na dłuzszą metę? po co ryzko -w końcu zagrożeni są w tym momencie inni użytkownicy dróg...nie można zrobic blokady, nasłąc inne patrole, rozłozyc kolczatki, wysłac helikoptera ?
no tak to działa kulawo...i na dodatek kierowca bmw czmychnął....
Obrazek

Awatar użytkownika
kecajm69
klepacz
klepacz
Imię: Jacek

Post autor: kecajm69 » pt 01 lut 2008, 20:41

Uważajcie !!!!! na krajowej 8 w Wieluniu i okolicach od dziś buszuje czarny nowy passat z wideo-rejestratorem o nr. EWI V413 :twisted:
A co do tych gliniarzy to mogli odpuścić,są jeszcze inne sposoby na złapanie takich piratów.
Jacek M.

Awatar użytkownika
maciek 800
klepacz
klepacz

Post autor: maciek 800 » pt 01 lut 2008, 21:32

Mój zaprzyjaźniony policjant, powiedziałby że: "takich trzeba zwolnić bo stwarzają zagrożenie".
Może jakby się fama rozniosła w ich środowisku to by się barany nauczyły nie przeceniać umiejętności. Na pomorzu powstała już specjalna grupa policji autostradowej, szkolonej przez kierowców rajdowych. I to będą kompetentni goście do ścigania. Co więcej od takiego przyjął bym mandat z dumą. :mrgreen:

Awatar użytkownika
Fabiq
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Fabiq » pt 01 lut 2008, 23:07

a to wszystko dlatego ze debilom wladza odbija, mieli szczescie ze nikogo nie zabili, idioci, sobie wyscigi urzadzaja na ulicach, rozbili auto mogli kogos zabic i dlaczego? bo jakis baran w BMW przekroczyl predkosc i sie nie zatrzymal?! trzeba wiedziec kiedy spasowac a nie kozaczyc, jakby tak obaj zostali kalekami do konca zycia to by byla najlepsza nauczka dla nich - ale wtedy zrobili by z nich meczennikow, wielki mi pan wladza duma ich roznosi, takich debili w tym ich "klubie" i takich przypadkow jest duzo duzo wiecej tylko wszystko jest bardzo dobrze ukrywane przez system bo przeciez policja nie moze byc zla
potrzeba cos?! dzwon 509 870 769

Awatar użytkownika
Smoku
pisarz
pisarz
Imię: Jakub

Post autor: Smoku » pt 01 lut 2008, 23:55

kiki nie ma co odbijać piłeczki. Ja czasami źle formułuję wypowiedzi. ;)

Zgadzam się z wami, że owi niebiescy dali fatalny popis użytkownika dróg. Debilizmem jest wyprzedzanie na zakrętch i nie ma tutaj dwóch zdań. Dziwi mnie tylko brak krytyki dla osoby prowadzącej BMW ... ale może to faktycznie tylko moje zdanie.

W ubiegłym roku byłem na pogrzebie gliniarza, który zginął w pościgu za jednym takim "super kierowcom" ... szkoda, bo nawet jeżeli potrafił jeździć to nie miał do tego sprzętu...

Odnośnie policji na pomorzu - dzisiaj w TV Turbo był pirat drogowy i był tam pościg za gościem w ML'u który A1 przez niedziałające jeszcze bramki, przy ograniczeniu do 40, przecioł z prędkością chwilową 120 km/h ... za 30 km, kilkakrotnie znikając niebieskim z pola widzenia, zatrzymał się zablokowany przez dwa TIR'y powiedział gościom, że nie widział bo go córka w samochodzie zagadywała.
Panowie z Passata też sie nie popisali umiejętnościami.

Z policją już tak jest - jak nie trzeba to ich pełno, a jak są potrzebni to ich brak ... tak źle i tak niedobrze.

Kończę już i się nie wypowiadam :) Dzięki za wysłuchanie.

PS: przepraszam za "dresa" jeżeli kogoś uraziłem. To takie moje skojarzenie do BMW ;)
Smokiem, Smokiem nie jaszczurką!
Ja nie robię językiem tak: ssssssssss...
... pojawiam się i znikam...

Awatar użytkownika
DIDI
klepacz
klepacz
Imię: Daniel
Kontakt:

Post autor: DIDI » sob 02 lut 2008, 00:27

Smoku pisze:PS: przepraszam za "dresa" jeżeli kogoś uraziłem. To takie moje skojarzenie do BMW
Znam sporo ludzi posiadających BMW i żaden z nich nie jest dresem. Ja też nie jestem, a pomykam Betką :evil: Odnośnie zaistniałej sytuacji, to zauważcie jak oni prowadzili ten pościg?? Kogut włączany na chwilę w momencie wyprzedzania TIRa bądź innych aut. Później bez koguta. CO pomyślał sobie taki koleś w Becie?? No jakiś idiota w Mondeo się z nim bierze, to co pokażę mu co potrafi moja Bunia. I pokazał. Nie znajdą go na bank. Bo poza jego tylnymi światłami nie widzieli nic!!!! Ciekawe po czym poznali, że to Beta?? :lol Gdzie oni mieli oczy widząc znaki zakazu wyprzedzania, ograniczenia prędkości do 60 km/h sunąc w tym momencie 164km/h i znak robót drogowych??? W tym momencie powinni mieć zaciśnięte heble i odpuścić sobie kolesia. Ale nie ujechali jeszcze 200 metrów i skończyli nieciekawie, dobrze, że nikogo nie zabili :???:

[ Dodano: 2008-02-02, 00:33 ]
maciek 800 pisze:I to będą kompetentni goście do ścigania. Co więcej od takiego przyjął bym mandat z dumą.
jacy oni kompetentni bedą? To ściganie w ruchu drogowym a nie po łące albo torze bez innych uczestników ruchu. To żadne kompetencje. Czasami trzeba ruszyć główką i rozsądnie podejść do sprawy i odpuścić. Jak lecieli 160 wystarczyło zęby TIRem koleś przyheblował i kolesie są trupy. Droga to nie pole do popisów dla seryjnych puszek marki ford!!!
Panie władzo jechałem szybko, bo ja kocham zapier...lać :)

DIDI

Awatar użytkownika
MadziX
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Magdalena
Kontakt:

Post autor: MadziX » sob 02 lut 2008, 01:03

Smoku domyślam się co miałeś na myśli..ogólnie rzuciłes...
nie ma sensu tu czepiać się słówek... ;)
( to kieruję nie do Ciebie)
fakt,ze koles w bmw umiał lepiej prowadzić swoje auto moze świadczyc po prostu o tym,że był lepszym kierowcą, po prostu..a kto powiedział,że policjanci to najlepsi kierowcy - najwyraźniej NIE. więc też nie róbcie nadinterpetacji..

moim zdaniem cała akcja poscigu jest bez sensu.po co ryzykowac ( zdrowie zycie swoje ,sciganego, uzytkowników dróg ,którzy mają akurat pecha znaleźc się w tym miejscu ?) ?są inne metody zatrzymania takiego kierowcy.przynajmniej w cywilizowanych krajach.
akcja spieprzona, tylko zachęci do bezkarności.Przykre ale jestesmy jeszcze 'daleko za murzynami'.

[ Dodano: 2008-02-02, 01:10 ]
DIDI pisze: Droga to nie pole do popisów dla seryjnych puszek marki ford!!!
oczywiście.....jakby ktoś nie zauważył napisałam,ze w cywilizowanych krajach mają specjalnie szkolonych ludzi do poscigów . :)
Obrazek

david117
pisarz
pisarz
Imię: Dawid
województwo: zachodniopomorskie
Kontakt:

Post autor: david117 » sob 02 lut 2008, 10:13

Rzeczywiscie kawal kutafona jechalo uciekajacym autem, ale prawde mowiac opowiadam sie za tym, ze Panowie policjanci przesadzili i w polowie poscigu mogli dac sobie spokoj :confused . Pozdrawiam

ODPOWIEDZ