Motovlog w Polsce.

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz
województwo: lubelskie

Motovlog w Polsce.

Post autor: dzi-es » wt 15 kwie 2014, 15:30

Witam. Jakiś czas temu wraz z chłopakami ruszyliśmy z inicjatywą popularyzacji Motovlogingu w Polsce. Jest nas już kilku którzy nagrywają komentarz podczas jazdy i kilku którzy niedługo dołączą. Zapraszam z zapoznaniem sie z filmami na fanpaegu https://www.facebook.com/MotoVlogPolska oraz forum http://www.forum.motovlog.pl

Od siebie podsyłam link do swojego ostatniego vloga.

Awatar użytkownika
kubatron2
klepacz
klepacz
Imię: jakub
województwo: małopolskie

Re: Motovlog w Polsce.

Post autor: kubatron2 » wt 15 kwie 2014, 16:39

straszne pitolenie troche o niczym w reszte filmików nie wnikam juz pierwszy nie zachęca

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » wt 15 kwie 2014, 17:16

Walcz dalej kolego,tylko staraj się wybierać traski,które zachęcą do oglądania bo miasto nudne jak serdelek dla reksia.Powodzenia w dalszym nagrywaniu.

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » wt 15 kwie 2014, 20:29

Póki co wszystko robione na próbe,zeby zorientować się jakie są na ten temat zdania. I sam nie wiem co myśleć. Tak zamierzałem właśnie w trasie nagrać coś następnego bo ile mozna po moim mieście jeździc hehe :) Nie wiem jakie tematy by kogo interesowały niestety. Jedni chwytają to co jest,a innym zupełnie to nie podchodzi. Pewnie starszej części użytkowników to zupełnie nie przypadnie do gustu. Natomiast młodzi co mają dużo czasu na siedzenie w internecie może i będą zaglądać na kanał. Sam nie wiem co z tego wyjdzie !

Awatar użytkownika
poscig
klepacz
klepacz
Imię: Marek
województwo: pomorskie
Kontakt:

Post autor: poscig » śr 16 kwie 2014, 00:29

Działaj pod kontem młodej widowni,uświadamiaj im jakie istnieją zagorzenia w ruchu codziennym i jaki wpływ maja warunki na drodze itd,jak sie przygotować do dalszej podróży ,pomysłow masa.

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » śr 16 kwie 2014, 01:35

Okej ;) A jak ktoś szuka tras to polecam kanał https://www.youtube.com/user/TrasyMotocyklowe/videos tam znajomy też zamierza niedługo wrzucac filmiki z komentarzem. Myśle,że u niego już byście coś znaleźli niedługo fajnego :) póki co głównie przejazdy z tras. Ja póki co latałem głównie po mieście bo były to dojazdy szkoła -> dom -> trening itd. Teraz szkołe kończe to bede miał więcej czasu na wycieczki. Jeszcze jak znajde robote to wkońcu bede miał troche kasy zeby polatać gdzieś dalej niż wkoło komina. Chce się też zakręcić za jakąś VFR do reanimacji i robic przy okazji filmy z reanimacji tak dla siebie i innych majsterkowiczów. Póki co dłubie ZZR'a :)

Awatar użytkownika
Pablopbs
teksciarz
teksciarz
Imię: Paweł

Post autor: Pablopbs » śr 16 kwie 2014, 06:25

Pierwsze co zobaczyłem to skrzyżowanie na Kalinę, oczywiście Lublin :bye
Póki nie rozumiesz spróbuj zapamiętać.

Gracek_01
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Gracjan
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: Gracek_01 » śr 16 kwie 2014, 12:37

"Panowie... za mało kurde, KURDE!!!" :d

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » śr 16 kwie 2014, 16:00

To co jest na tym filmie to jest i tak już w miare ocenzurowane. Pierwszy czy drugi to masakra... na moto często bluzgam i z przyzwyczajenia co chwile jakas "kobieta lekkich obyczajów" sie wkradała w zdania. Dlatego jak ktos uczulony na bluzgi to nie sprawdzać na kanale filmu #01 i #02 :D

Awatar użytkownika
vicctor
zadomowiony
zadomowiony
województwo: wielkopolskie

Post autor: vicctor » śr 16 kwie 2014, 21:57

Inicjatywa spoko.
Kilka sugestii od mojej żony:
Następnym razem spróbuj nagrać komentarz z playbacku, będzie lepsza dykcja bez kasu i możesz poprawiać teksty w nagraniu (wyciąć k..rde i takie tam wkręty).
Dodaj jakąś skoczną melodyjkę w tle. Muzyką możesz sporo zdziałać i z gładkiej drogi zrobić szutra ;-)
Potnij film i dodaj trochę scen z innych perspektyw (kumpel niech Cie nagra na moto z boku).

Magia kina sprawia, że z najnudniejszej wiochy można zrobić przygodę ;-)
Brak mi koncepcji na fajną stopkę. Ale pracuję nad tym zagadnieniem.

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » czw 17 kwie 2014, 10:20

eeeeeeeeeeeeeeee ale o co chodzi????
innymi słowy WTF?
Ja tego nie rozumiem nie ogarniam i zastanawiam się po co??

Lepszy był by typowo motocyklowy przewodnik po np PL z miejscami noclegowymi czy restauracjami przyjaznymi z atrakcjami okolicy (zamek, wodospad, dobry asfalt z winklami)

Gracek_01
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Gracjan
województwo: zachodniopomorskie

Post autor: Gracek_01 » czw 17 kwie 2014, 14:05

Mnie sie pomysl podoba i trzymam kciuki w dalszym "pitoleniu" :p wczesniejsze uwagi kolegi byly dobre, moze faktycznie jakis mjuzik dodaj, kamerke z innej perspektywy. Zobacz to np.LwG! dla moto - CODA MotoVlog: http://youtu.be/lk0uunfOzfo

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » czw 17 kwie 2014, 17:16

Właśnie chodzi o komentarz podczas jazdy , nie z playbacku. Wszystko ma być żywe i na luzie bez spiny na idealne nagrywki. Nie chodzi o klipy filmowe i inne takie. Chodzi o to co widać i słychać, o pitolenie. Pitolenie takie w UK i USA jest bardzo popularne. A co do CODY to też zaczyna nagrywać typowe motovlogi "gadane" zresztą wszyscy mamy kontakt i jest to wspólna inicjatywa. Ja jestem tylko częścią inicjatywy tzn jednym z motovlogerów. Postanowiliśmy sprawdzić czy w Polsce uda się z tego typu filmami.

Dopiero zaczynamy także "publika" nas wszystkich ukształtuje pewnie za jakiś czas na jakieś konkrety. Tym co ogarniają angielski polecam sprawdzić np Baron'a Von Grumble lub Ariderslife na youtubie.

A po co? Dla siebie, dla widzów. A po co na youtubie jest kupa filmów typu np stunt ,albo dzidowanie bezsensowne, albo winklowanie.. jednym sie podoba to innym tamto... Na każdym kroku moznaby zapytać kogos "a po co TO robisz?". Zaspokoi Cię odpowiedź " Bo mogę?" :D

Awatar użytkownika
magik
klepacz
klepacz
Imię: Mathias
województwo: śląskie

Post autor: magik » czw 17 kwie 2014, 19:03

dzi-es pisze:Na każdym kroku moznaby zapytać kogos "a po co TO robisz?". Zaspokoi Cię odpowiedź " Bo mogę?"
można też się zabić/popełnić samobujstwo i dlaczego ludzie tego nie robią?

Dzielenie się przemyśleniami/spostrzeżeniami podczasjazdy..... można pójść do baru posiedzieć pogadać, do psychologa, terapełty, a jak nie masz kolegów i kasy to możesz iść do konfesjonału się wygadać. Ale wolnemu wola.... tylko gdie tu sens? logika?

Na moto nie myślę nawet o tym, ze pić mi się chce.... Pełne skupienie i rura, a nie ze rozkojarzony, zamyślony i rozgadany. A potem dzwon i pretensje do wszystkich na około.... "jestem gwiazdą internetu"

sorry ale takie moje zdanie i nie podoba mi się to....

Awatar użytkownika
dzi-es
pisarz
pisarz

Post autor: dzi-es » czw 17 kwie 2014, 19:58

magik pisze: można też się zabić/popełnić samobujstwo i dlaczego ludzie tego nie robią?.

Nie robią? Pierwsze słysze :)
dzi-es pisze: Na moto nie myślę nawet o tym, ze pić mi się chce.... Pełne skupienie i rura, a nie ze rozkojarzony, zamyślony i rozgadany. A potem dzwon i pretensje do wszystkich na około.... "jestem gwiazdą internetu"

sorry ale takie moje zdanie i nie podoba mi się to...
Masz ze sobą jakiś problem? Wymyślasz jakieś scenariusze dzwona... zupełnie nie wiem dlaczego. " Pełne skupienie i rura" i co, i myślisz,że dżwona nie zaliczysz jak będziesz skupiony? Chyba nie tylko od nas w 100% zależy owy dzwon?
Nie podoba Ci się to, wypisujesz tutaj swoje zdanie, ale sprawiasz wrażenie jakbyś dodatkowo chciał jeszcze kogoś obrazić. Nie podoba Ci się to nie ogladaj, wyłącz, zamknij okno przeglądarki i nie bierz udziału w dyskusji. Twoje zdanie już znam, dzięki. Należałoby także zapytać po co ludzie jeżdzą motocyklami skoro większa część społeczeństwa porusza się samochodami. Po co użytkować forum skoro możesz pójsc pogadać z lokalnym mechanikiem o motocyklach?...

PS. samobójstwo*

ODPOWIEDZ