Bomber na sejm

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Bomber na sejm

Post autor: Groszek » śr 21 lis 2012, 21:02

Witajcie,
Nie wiem jak Was, ale mnie zatrważa to, co się obecnie wokół dzieje. Chodzi o "bombowca".
Dzisiejsze nagłówki gazet i portali internetowych po prostu zawalają z nóg. W ciagu chwili "dziennikarze" są w stanie obdzwonić szkołę w jakiej się uczył, uczelnię, którą ukończył i ludzi, z którymi współpracował, a nawet przeczesać wszystkie fora i strony internetowe, na których się udzielał i pomimo tego, że nic konkretnego na niego nie udało się znaleźc (przynajmniej podanego do oficjalnych informacji) są w stanie wysmarować "artykuł", w którym przytaczając fragmenty jego wypowiedzi na siłę robi się z człowieka terrorystę.
A może raczej chodziło o to
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ ... e__To.html

niemniej jednak, teraz strach się odzywać, pisać cokolwiek na tym forum, czy na innym. Nigdy nie wiesz czy nagle do Twojego domu nie wkroczy ABW i nie znajdzie tam kilograma amfetaminy i nielegalnej broni, a na Twoim komputerze planów budynku sejmu. A potem dopadnie Cię więzienny samobójca.

Awatar użytkownika
PozytywnieZakreconyWariat
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Re: Bomber na sejm

Post autor: PozytywnieZakreconyWariat » śr 21 lis 2012, 21:08

Nakręcili propagandową aferę,zaraz się okaże że był fanem PISu itd.
Za chwile powiedza,ze to on na samolocie trotyl podkladal.
Może myśleli debile z sejmu,że ktoś by po nich płakał? :evil :evil :mrgreen:
"Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci"

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » śr 21 lis 2012, 21:46

Brunon sam sobie winien nawołując na otwartym forum do "akcji". Myślę że bardziej miał zrytą banię niż cokolwiek by zrobił... Zastanawiające jest jednak to jak łatwo można zostać inwigilowanym po wpisie na forum...
Ja już dawno nauczyłem się tego że to co podawane jest w mediach trzeba mocno przefiltrować bo dziennikarze z każdego kmiota potrafią zrobić najważniejszy news dnia (za to im w końcu płacą). Najlepiej jest słuchać kilka stacji, czytać kilka portali (najlepiej nie tych main streamowych) i wtedy samemu wyrobić sobie pogląd na dany temat a nie łykać wszystko co dziennikarze mówią.
Słuchając konferencji ABW dowiedziałem się tyle że koleś miał zainteresowania pirotechniczne, miał z tym powiązane wykształcenie, robił jakieś kontrolowane wybuchy i miał pomysł aby "przebudować" sejm :). Tworzył jakieś kółko wybuchowych chłopców ale zatrzymano tylko 1 osobę za posiadanie broni itp.
Myślę że wariatów gotowych rozj.b. sejmowe towarzystwo jest więcej, on miał pecha bo mial ku temu możliwości... Dopóki nie zakończą śledztwa i nie wyjawią więcej szczegółów to ciężko cokolwiek powiedzieć na jego temat.

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » śr 21 lis 2012, 22:03

Pic na wodę, fotomontaż.
4t trotylu.... jasne...
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » śr 21 lis 2012, 22:55

Proszę, typowy przekrój obywateli RP. Forum motocyklowe a rzucony temat i od razu masa pseudoekspertów w stylu nie przymierzając gen. Polko czy mjr. Dziewulski. Wysprzęglijcie Panowie i zajmijcie się tym do czego to forum było stworzone czyli do łączenia motocyklistów.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » śr 21 lis 2012, 23:45

Ale co chcesz Stary?

Przecież to jest normalne, że w obecnej sytuacji, która nas otacza, ktoś w końcu nie wytrzyma i rozpierdoli całą tą szopkę z Wiejskiej, prędzej czy później. Jakby cała akcja miała miejsce 70 lat temu, to dawno nie było by czego tam już zbierać. I sami się o to proszą swoimi poczynaniami, żadne wybory i zmiany nic tu nie dadzą, bo to wciąż te same ryje.

Żeby było jasne, ja gościa nie znam i nie popieram, ale wydaje mi się, że sporo osób dość ma naszych władz, a nie każdy jest zdrowy na umyśle, więc należy się spodziewać coraz częstszych takich akcji.

Co do tego ma motocyklizm?

Nic.

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » śr 21 lis 2012, 23:55

Emil 70 lat temu większości z nas nie było na świecie. Nikt nikomu nie każe tu żyć i egzystować.Zawsze można spakować tobolek i wyjechać po to,aby wrócić z nowym bagażem doświadczeń i na ich bazie budować wyważone opinie. Co do tego ma motocyklizm? Nic i o to chodzi,aby tak zostało.

Awatar użytkownika
emil
stary wyjadacz
stary wyjadacz
Imię: Łukasz
województwo: śląskie

Post autor: emil » śr 21 lis 2012, 23:59

No i nic nie ma, a każdy na temat polityki ma swoje zdanie i tyle. Ja swoje wyraziłem.

Co z tego, że nas nie było? Inne czasy były, ludzie nie byli takimi konformistami jak teraz, a jak się im działa krzywda, to potrafili walczyć o swoje. A dziś? Każdy biadoli, że kryzysy i inne, albo jak sam napisałeś - wyjeżdża stąd.

Ale taki stan rzeczy nie będzie trwał wiecznie, w końcu ktoś nie wytrzyma, ktoś pęknie..

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » czw 22 lis 2012, 00:04

Emil apeluję o rozwagę. :D . Tą polemiką ani nie zawojujemy świata, ani nic nie zbudujemy. Jedyną szansą jest wiara,że każdy głos oddany podczas wyborów ma znaczenie i tylko wówczas jesteśmy w stanie coś zmienić lub utrzymać status quo. Najważniejsze to nie głosować na partie tylko konkretnych ludzi,a wybory zaczyna się od samorządów lokalnych,poprzez parlament krajowy a na europejskim kończąc.

Awatar użytkownika
Groszek
klepacz
klepacz
Kontakt:

Post autor: Groszek » czw 22 lis 2012, 00:17

Nie próbuję bronić człowieka, nie wiem nic na temat jego życia, zwyczajów, upodobań, poglądów ani zamiarów. Chodzi mi jednak o to, że mam wrażenie, że gdyby prześwietlić posty niejednego z nas, choćby tu na forum, to też można by stworzyć niejedną naciąganą teorię. Nie mogę uwierzyć, że tak nagięta sprawa została tak rozdmuchana, i to w takim kierunku. A umieszczone w gazetach i na portalach komentarze i oskarżenia w oparciu o posty i wypowiedzi zamieszczone przez gościa w necie w ogóle uważam za absurd.

St@ry, nie gniewaj się, posłużysz za przykład ;)
St@ry pisze:JW uniknął mandatu lub wyroku wydanego przez Sąd Rejonowy, bo Parlament Europejski nie wyraził zgody na uchylenie immunitetu. Co do tego, że są równi i równiejsi, to ktoś w tej kwestii jest jeszcze zdziwiony?
St@ry pisze:Antyterroryści ogarnięci. Jeszcze czekamy na drogówkę.
hmm.. i co my tu mamy... niezadowolony z prawa, chce się policzyć z antyterrorystami i Policją, najbardziej aktywny w dziale PLANOWANE SPOTKANIA, IMPREZY I TRASY a większość jego postów jest w powitalni, więc wyraźnie szuka kontaktów i chce się spotkać z ludźmi, zapewne aby nawiązać współpracę i przekonać ich do swoich niecnych celów obalenia rządu :D

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » czw 22 lis 2012, 00:41

emil pisze:[...] żadne wybory i zmiany nic tu nie dadzą, bo to wciąż te same ryje.
Ot co. Przy korycie wciąż ta sama ekipa od kilkunastu lat. Na ostatnich wyborach do parlamentu byłem, głos oddałem. Myślałem, że partia którą wybrałem coś wniesie po podobały mi się ich przekonania. Ale po wyborach zawiodłem się bo pokazali się od najgorszej strony. Zamiast działać w konkretnej sprawie z korzyścią dla ludzi to wolą zajmować się bzdurami, absurdami. Boli mnie to że nie mam w kim wybierać. Jestem młody, swoich przekonań politycznych jeszcze nie mam wyrobionych, tylko jak ja mam je sobie wyrobić z takim przykładem?
Boli mnie też to, że moja dziewczyna pojechała w ciemno do pracy w Holandii i zarabia 4 - 5 razy tyle ile moja mama w Polsce.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » czw 22 lis 2012, 00:57

Groszek i o to właśnie mi chodzi! Skończmy z pseudoekspertami!Ta pseudipsychoanaliza też nie bardzo Ci poszła.Niech mechanik będzie mechanikiem,piłkarz kopie piłkę a polityk zajmie się polityką,najlepiej jak potrafią.

Awatar użytkownika
kifer
pisarz
pisarz

Post autor: kifer » czw 22 lis 2012, 08:31

Precz z pseudo!
Stary Ty uważaj, bo Cię zdejmą
:phear :phear :phear
"Pracując ciężko po osiem godzin dziennie możesz w końcu zostać szefem i zacząć pracować po dwanaście." - Robert Frost

Awatar użytkownika
armen1pl
pisarz
pisarz
Imię: Arek
województwo: mazowieckie

Post autor: armen1pl » czw 22 lis 2012, 08:42

Ja jestem ZA.
Trzeba wysadzić to koryto, to może wkońcu zaczną poważnie traktować obywateli.
Nie znają życia przeciętnego Kowalskiego bo każdy z nich zarabia wielokrotność przeciętnej krajowej.
Przypomnijcie sobię sytuację podczas budowy infrastruktury na euro
Ilu przedsiębiorców wtedy zbankrutowało z powodu niedopracowanego prawa.
Różne przyczyny, system podatkowy to totalna porażka.

Mam ogromny żal do narodu a i tu podam przykład.
Mój ojciec prowadzi działalnosc w zakresie przewozu osób.
Firma ma już około 20 lat i całkiem dobrze prosperowała dopóki gdy urząd skarbowy zaczął kontrolować faktur za ON.
Ojciec rzetelnie się rozliczał z fiskusem, ale firma sprzedająca paliwo ktora tez byla kontolowana zeznała ze ten gosc nie sprzedawał paliwa tylko wydawał lewe faktury na zyczenie mojego ojca. Ojciec nawet nie został przesłuchany a US z góry nałożył kare za to ze ukradł VAT od faktur.

Skutek? 180 tys.zł kary, rygor natychmiastowej spłaty. Firma chyli się ku bankructwu, ojciec załamuje ręce i jest przedewszystkim bezradny.

Huj ci w dupe polsko
Najpiękniejsza muzyka to ryk silnika.

Fred
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: .

Post autor: Fred » czw 22 lis 2012, 09:02

Wszystko jest szopką w TV teraz. Jak lądował Dreamliner to wyszła sensacja jakby papież był na pokładzie. Teraz możliwe że gościu stał się ofiarą ABW, która miała być reformowana a tu nagle taki sukces.

Jesteśmy oblepiany tematami zastępczymi. Zamiast oglądać TV lepiej pooglądać moto w garażu :aww

ODPOWIEDZ