Co wy na to aby stworzyć osobny nowy dział na forum ?

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz
Imię: Piotr
województwo: małopolskie

Co wy na to aby stworzyć osobny nowy dział na forum ?

Post autor: Piotr_Pan76 » śr 25 sty 2012, 13:01

Witam, tak sobie siedzę i myślę, (czasami ;) ) proponuję aby na forum stworzyć nowy dział na podobnych zasadach jak na forum mitsumaniaków http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=8 . Dzięki temu żeby umówić się na jazdę weekendową nie trzeba będzie zaśmiecać forum oraz łatwiej będzie można śledzić wątki na forum. Jak myślicie, dobry pomysł ?

Piotrek
Obrazek

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Re: Co wy na to aby stworzyć osobny nowy dział na forum ?

Post autor: adjar » śr 25 sty 2012, 13:27

Ale konkretnie co postulujesz? Jesli to, aby byly watki dla lokalnych "grup" - to przeciez juz sa. A jesli jeden watek z propozycjami wyjazdow - to nic sie tam nie znajdzie, jak wszyscy zaczna pisac swoje propozycje:)

Awatar użytkownika
St@ry
pisarz
pisarz

Post autor: St@ry » śr 25 sty 2012, 13:52

bravo adjar jak zwykle błyskotliwie, krótko i rzeczowo. Podpisuję się pod Twoją opinią w temacie, ale może Piotr ma inną koncepcję? :D
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe

Awatar użytkownika
śliniak290
klepacz
klepacz
Imię: Wojciech
województwo: mazowieckie

Post autor: śliniak290 » śr 25 sty 2012, 15:11

Piotr_pan pisze:Dzięki temu żeby umówić się na jazdę weekendową nie trzeba będzie zaśmiecać forum
tylko że nie którzy umawiają się na wypady z różnych stron kraju , i pod taką wycieczkę każdy może się podpiąć , nawet ty :D
Najpierw naucz śmiać się z siebie , a potem śmiej się z innych !!!

Awatar użytkownika
orzyl
klepacz
klepacz
Imię: Piotrek
Kontakt:

Post autor: orzyl » śr 25 sty 2012, 19:13

Piotr_pan pisze:Witam, tak sobie siedzę i myślę, (czasami ;) ) proponuję aby na forum stworzyć nowy dział na podobnych zasadach jak na forum mitsumaniaków http://forum.mitsumaniaki.pl/index.php?c=8 . Dzięki temu żeby umówić się na jazdę weekendową nie trzeba będzie zaśmiecać forum oraz łatwiej będzie można śledzić wątki na forum. Jak myślicie, dobry pomysł ?

Piotrek
Ja to proponuję poczekać na sezon. Wtedy poczytać, popisać. Nie sądzę, abyś miał problem z odnalezieniem się. Jak będziesz chciał się spotkać to napewno dasz radę :)
Dla mnie osobiście to troche "dziwne", aby po 6 postach napisanych na forum, proponować nowy dział :)
Na zawsze w pamięci Roads - 16.10.2007...

Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotr_Pan76 » czw 26 sty 2012, 01:11

Panowie, czy zaglądaliście na forum Mitsumaniaków do którego dałem link? Myślę, że nie, zaglądnijcie i wtedy zrozumiecie o co mi chodzi.To po pierwsze, po drugie to jest forum na którym o ile się nie mylę wymieniamy poglądy więc dlatego piszę, może nie powinienem, nie wiem ? Choć nie wydaje mi się.
orzyl pisze: Dla mnie osobiście to troche "dziwne", aby po 6 postach napisanych na forum, proponować nowy dział :)
Dla mnie zawsze liczyła się nie ilość a jakość ;) już mamy za sobą czasy gdy wszystko robiło się na ilość :), a z drugiej strony wydaje mi się że umiem korzystać z forum i najpierw używam magicznego "szukaj" dopiero potem (gdy nie mogę znaleźć) pytam, ponadto staram się nie uczestniczyć w bezsensownych rozważaniach o których nie mam pojęcia, nie znam się, lub na które nie mam wpływu ... rozumiesz ?

To była luźna propozycja jeżeli uważacie, że to nie jest dobry pomysł ok, jakoś to przeżyję :), ale z drugiej strony może zanim skreślimy do końca moją propozycję poczekajmy na innych użytkowników forum.

Pozdrawiam

Piotrek
Obrazek

Awatar użytkownika
Arnold
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Arnold
województwo: opolskie
Kontakt:

Post autor: Arnold » czw 26 sty 2012, 06:27

Co to za rozdwojenie??
Po drugie jakoś nie było problemu żeby się zgadać na latanie. Jest 7 sekcji "terenowych" i wydaje mi się że obejmują dosyć duży obszar kraju.
Obrazek

Jak głupio pieprzę, to wybaczcie mi, ale jestem po kilku głębszych. :szczerbaty

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » czw 26 sty 2012, 07:52

No to ja stanę częściowo w obronie Piotra. To nie jest do końca głupi pomysł, ale i tak uważam że nie ma sensu tego robić :). Przy tym podziale wiele tematów może zostać niezauważonych, bo niektórzy przeglądają tylko te działy które ich interesują a więc nie będzie się chciało klikać na dział z innych województw. A tak jak zobaczymy od razu temat i wydaje nam się ciekawy to w niego zaglądamy. Poza tym chyba nie jest aż tak dużo użytkowników tego forum żeby dzielić go jeszcze na regionalne. Zawsze można założyć temat "Motórzyści i Motórzystki Pcimia Dolnego łączmy się" i każdy kto będzie chciał się połączyć się połączy.
Ale z drugiej strony jak ktoś rzadko zagląda na forum i chciałby się dowiedzieć co się działo na "dzielni" to podział proponowany przez Piotra by wiele ułatwił.

Awatar użytkownika
Jacko
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Jacek
województwo: lubelskie
Kontakt:

Post autor: Jacko » czw 26 sty 2012, 08:43

Jak dla mnie to działy regionalne już istnieją i nie widzę konieczności powielania.
Po drugie jak ktoś chce polatać w regionie to przecież może się nauczyć takiej czynności jak zaglądanie do tematu z konkretnego regionu. Człowiek z natury potrafi się uczyć więc dla więkrzości użytkowników nie powinno być problemu. :mrgreen:

adjar
klepacz
klepacz
Imię: Adam
Kontakt:

Post autor: adjar » czw 26 sty 2012, 09:17

Piotrze, ale ja nadal nie wiem, co proponujesz. Piszesz, ze tak, jak na innym forum. Owszem , wszedlem, zobaczylem jakies dzialy regionalne - ale trudno, zebym przez pol godziny przegladal i analizowal, o co konkretnie Ci chodzilo. Zadaj sobie trud i skonkretyzuj, co bys chcial zrobic.
Mamy dzial watkow lokalnych i mamy jeden watek "spotkania, trasy, plany" na pomysly dluzsze i ponadregionalne. Napisz konkretnie, co bys chcial dodac, wtedy mozna dyskutowac.

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » czw 26 sty 2012, 11:24

Piotr_Pan76 pisze:umiem korzystać z forum
Piotr_Pan76 pisze:Dla mnie zawsze liczyła się nie ilość a jakość
Skoro umiesz korzystac z forum i stawiasz na jakość to dlaczego masz dwa loginy?
zdecyduj się na jeden.

Są tematy regionalne i nie ma ograniczeń by powstały kolejne węższe na które będą się zwoływali zainteresowani.
ivan pisze:Zawsze można założyć temat "Motórzyści i Motórzystki Pcimia Dolnego łączmy się"
oczywiście droga otwarta.
Tylko czy się obronią.

Jest temat ogólnopolskich spotkań i organizowane tam wypady muszą być już lepiej ogarnięte co do terminu i miejsca bo za tym idzie większa odpowiedzialność.

Co do Mitsubishi: to jest groch z kapustą. Popatrzcie na zagnieżdzenie działów:
Strona Główna » Fora Ogólne » Fora Klubowe i Regionalne » Mazowieckie » Mazowieckie
a tam:
Nowy wita na forumie
Wypadki
Spotkanie na drodze ;)
Ankieta Spot 11.02.2012

więcej mi się nie chce pisać ale to jest MEGAMIX.

zaglądnąłem na
Strona Główna » Fora Ogólne » Fora Klubowe i Regionalne » Śląskie » Śląskie
tam jest to samo.
Jest też miejsce na publikowanie spotkań ogólnych:
Strona Główna » Fora Ogólne » Zloty i Spoty
Zatem co proponujesz? Opisz szczególowo.

Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotr_Pan76 » czw 26 sty 2012, 11:33

Piotrek, dzięki :oops: rozwiązałeś mój problem, zastanawiałem się dlaczego niektóre wiadomości w domu do mnie dochodzą a w pracy nie, nie skojarzyłem, że mam dwa różne loginy Piotr_pan założony jak zacząłem myśleć o VFR-ce i Piotr_pan76 jak już kupiłem. W takim razie Piotr_Pan znika :D :oops: Przepraszam za pomyłkę.
Obrazek

Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotr_Pan76 » czw 26 sty 2012, 11:46

I proszę administratorów o usunięcie mojego loginu Piotr_pan :)

Moja propozycja dotyczy podziału tylko na województwa aby można się umówić na spotkania czy pomoc. W takim dziale absolutnie nie powinien znaleźć się temat typu: Silnik nie odpala - bo to powinno trafić do mechaniki silnik, prawda ? A jak będzie województwo to można zaprosić kolegów na spota, spotkać się i zamknąć temat, a nie przeglądać 175 postów nie podzielonych na wątki. To jest moja propozycja.
Obrazek

Awatar użytkownika
ppamula
stary wyjadacz
stary wyjadacz

Post autor: ppamula » czw 26 sty 2012, 11:47

Jeśli chcesz mogę te loginy połączyć. Na razie masz niedużo postów więc się wyrobię. Jakby ich było kilkaset to bym się nie podją.

A co do spotkań.
Jak tylkoprzyjdzie sezon i zaczną się ludzie zbierać to można będzie pomyśleć o czymś lepszym.

Sam sie boję tego słowa bo jak mawiał mój pradziad ulepszając bombe własnej roboty lepsze jest wrogiem dobrego . :lol: :D

Awatar użytkownika
Piotr_Pan76
teksciarz
teksciarz

Post autor: Piotr_Pan76 » czw 26 sty 2012, 11:52

Piotrze bardzo dziękuje, za propozycję. Proszę o pozostawienie mojego Piotr_Pan76, (mam takie ładne zjęcie ;) ), a to co naprodukowałem jako Piotr_pan skonsolidowanie z pierwszym, chyba namieszałem :? :D
Wiesz, jak pisałem na wstępie to jest moja propozycja nie będę się upierał, choć jestem tego zdania, że zawsze należy się rozwijać, ale z głową i tu ukłon dla wszystkich propozycji i udziału w tej dyskusji :)
Obrazek

ODPOWIEDZ