Pytanie o AC
- SpiNacZ
- zadomowiony
- Imię: Jarek
- województwo: łódzkie
Pytanie o AC
Dzisiaj poprosiłem brokera, aby wyszukał dla mnie najtańszą polisę OC. Powiedział, że najtaniej będzie w Warcie - 90 zł. To, przy okazji zapytałem się o AC. I, tutaj szok. 1950 zł, uwzględniając moje pełne zniżki i ponad 20 letni staż prawa jazdy. Nie chce mi się wierzyć i będę się dopytywał u innego, ale też chcę się zapytać Was.
Czy, macie opłacone AC za VFR? Jeżeli tak, to w jakiej firmie i jaką składkę opłacacie.
Czy, macie opłacone AC za VFR? Jeżeli tak, to w jakiej firmie i jaką składkę opłacacie.
- Dżambo
- klepacz
- Imię: Marcin
- Kontakt:
Re: Pytanie o AC
Nie każde TU chce ubezpieczyć kradzież. Dodatkowo, to że masz 20 letni staż prawa jazdy i pełne zniżki (najprawdopodobniej "na" samochodzie), nie znaczy to że te zniżki zostaną przepisane na motocykl....SpiNacZ pisze:Dzisiaj poprosiłem brokera, aby wyszukał dla mnie najtańszą polisę OC. Powiedział, że najtaniej będzie w Warcie - 90 zł. To, przy okazji zapytałem się o AC. I, tutaj szok. 1950 zł, uwzględniając moje pełne zniżki i ponad 20 letni staż prawa jazdy. Nie chce mi się wierzyć i będę się dopytywał u innego, ale też chcę się zapytać Was.
Co da Ci składka??
Każdy z nas jest w innym wieku, mieszkamy w różnych rejonach kraju, dodatkowo wśród nas są policjanci, matki wychowujący dzieci...
I ostatnia sprawa - wg mnie powinieneś zacząć od zakresu ubezpieczenia a dopiero później mówić o składce
PS. Poprosiłeś agenta.....
73 55 88
A Rh +
"...kręcić, wkręcić, uwodzić i nęcić....."
Nie jest prawdą, że człowiek przestaje się bawić bo się starzeje...
Człowiek się starzeje bo się przestaje bawić
A Rh +

My mamy OC w Link 4 a AC w Allianz, przy czym mamy pełną opcje, jeśli chodzi o zniżki i w razie (tfu, tfu, tfu, na psa urok) jakiegoś nieszczęścia, to oddajemy sprzęty do ASO i nic więcej nas nie interesuje. Stawek nie pamietam, ale są na forum, bo o nich pisałem. Nie mam także odniesienia do stawek tegorocznych.
"Miejsce, na które wstąpił człowiek dobry, jest uświęcone." - Goethe
- Piotr_Pan76
- teksciarz
- Imię: Piotr
- województwo: małopolskie
Generalnie ceny AC na motocykle są astronomicznie wysokie. Niestety ale statystyka robi swoje
, proponuję przejrzeć wszystkie dostępne strony www towarzystw ubezpieczeniowych i może trafi się coś ciekawego. A tak przy okazji od przyszłego roku może być ciekawie w sprawie OC. Zmiana ma polegać na tym, iż to zakład ubezpieczeń w którym mamy polisę OC będzie wypłacał nam odszkodowanie za sprawcę (zakład ubezpieczeń sprawcy) a dopiero rozliczenie będzie następowało między zakładami ubezpieczeń. Co to oznacza dla nas kierowców, a tyle, że nie będziemy już szukać aby było najtaniej, bo OC to dla poszkodowanego, a nie dla nas, tylko będziemy wybierali "zaufanych" ubezpieczycieli abyśmy nie mieli problemów przy wypłacie z ubezpieczenia.

- kiler80
- teksciarz
- Imię: Piotrek
- województwo: małopolskie
czy czasem OC nie jest najtańsze w starym pzu? 68zł chyba stała cena na każdy moto przy 60% zniżki - tyle płacę
-
- teksciarz
- Kontakt:
ja mam ac w hestii, płacę ok 400zł miesięcznie, ale mam 50% zniżki na żonę (pracownika hestii) i jakieś zniżki za kontynuację (chyba 3-4 lata). Hestia nie ubezpiecza od kradzieży i nie ubezpiecza motocykli starszych niż 10 lat, chyba że tak jak w moim przypadku te 10 lat minęło w trakcie ubezpieczenia i nie było szkody. Teraz pierwsza szkoda i tracę możliwość dalszego ubezpieczania, więc jak coś to konkretnie muszę walnąć. Wykupiłem też AC na samochód w hestii i rozwaliłem zaraz potem lekko zderzak. Agent ubezpieczeniowy mi poradził, żeby w ogóle tego nie zgłaszać, bo stracę zniżki na motor i jeszcze dostanę zwyżkę na obie polisy, więc ogólnie to żenada
- Dżambo
- klepacz
- Kontakt:
Dupa nie agent....topol pisze:j]Agent ubezpieczeniowy mi poradził, żeby w ogóle tego nie zgłaszać, bo stracę zniżki na motor i jeszcze dostanę zwyżkę na obie polisy, więc ogólnie to żenada
Hestia daje możliwość ochrony zniżek
73 55 88
A Rh +
A Rh +

-
- pisarz
- Imię: Adam
- województwo: mazowieckie
68 PLN za rok OC w PZU i to w Warszawie , tyle płacę a chyba u nas jest najdrożej
Adam
- PETER
- stary wyjadacz
- Imię: PIOTR
jak dobze zrozumiałem ta bardzo duzo 400pln x 12 m-ctopol pisze:ja mam ac w hestii, płacę ok 400zł miesięcznie
4800pln

"BO JA JESTEM NIESPOTYKANIE SPOKOINY CZŁOWIEK"
- SpiNacZ
- zadomowiony
Dzięki za odpowiedzi.
Faktem jest, że motocykl z 2001 r. a większość ubezpieczycieli, z którymi rozmawiałem AC moto ubezpiecza do 7 lat.
Staż prawa jazdy mam ponad 20 i na samochód i na motocykl, ale nigdy nie miałem motocykla, na którym tak bardzo by mi zależało. A, zakres ubezpieczenia, to przede wszystkim - od kradzieży. I, to mówiłem brokerowi.Dżambo pisze:Nie każde TU chce ubezpieczyć kradzież. Dodatkowo, to że masz 20 letni staż prawa jazdy i pełne zniżki (najprawdopodobniej "na" samochodzie), nie znaczy to że te zniżki zostaną przepisane na motocykl....
Co da Ci składka??
Każdy z nas jest w innym wieku, mieszkamy w różnych rejonach kraju, dodatkowo wśród nas są policjanci, matki wychowujący dzieci...
I ostatnia sprawa - wg mnie powinieneś zacząć od zakresu ubezpieczenia a dopiero później mówić o składce
Dzięki. Faktycznie W-wa jest najdroższa. Muszę pogadać z agentem PZU.adam.ada pisze:68 PLN za rok OC w PZU i to w Warszawie , tyle płacę a chyba u nas jest najdrożej
Faktem jest, że motocykl z 2001 r. a większość ubezpieczycieli, z którymi rozmawiałem AC moto ubezpiecza do 7 lat.
- Panasonix82
- pisarz
- województwo: mazowieckie
Ja dałem Gixa do wyceny w Allianz i okazuje się, że OC 170 zł i AC 1290 zł od wartości 25 800 zł (zaniżona wartość-cwaniaki) przy maksymalnych zniżkach (ubezpieczone mieszkanie i auto oc,ac,nw). Także coś sporo Ci wyszlo ...
Aaaa, OC teraz mam na niego w PZU - 56 zł
Aaaa, OC teraz mam na niego w PZU - 56 zł

ex. VFR 800 VTEC (teraz u Żetona ) - https://picasaweb.google.com/1043711926 ... VFR800VTEC#
ex. VFR 800 FI (RC46 - teraz u Gruby73) - https://picasaweb.google.com/1043711926 ... DAVFR800FI#
Moja Ś.P. SC36 - http://www.bikepics.com/members/panasonix82/98vtr1000/
ex. VFR 800 FI (RC46 - teraz u Gruby73) - https://picasaweb.google.com/1043711926 ... DAVFR800FI#
Moja Ś.P. SC36 - http://www.bikepics.com/members/panasonix82/98vtr1000/
- SpiNacZ
- zadomowiony
Też, tak myślę. I, dlatego jestem bardzo zaskoczony. W przyszłym tygodniu muszę trochę za tym pochodzić.Panasonix82 pisze:Także coś sporo Ci wyszlo ...
- Damo 88
- klepacz
Hestia Pytałem o ubezpieczenie auta w zeszłym roku i tak jak usiadłem zaraz podziękowałem i wyszedłem
.

Jeżeli Rozwiązałeś problem nie Zapomnij Odpisać .
-
- teksciarz
- Kontakt:
sorry, roczniePETER pisze:jak dobze zrozumiałem ta bardzo duzo 400pln x 12 m-ctopol pisze:ja mam ac w hestii, płacę ok 400zł miesięcznie
4800pln![]()
![]()
rocznie