Uzyskiwanie odszkodowania z Ubezpieczenia

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony
Imię: Damian
województwo: łódzkie

Uzyskiwanie odszkodowania z Ubezpieczenia

Post autor: damianj » wt 06 gru 2011, 18:53

Miałem mały wpadek . Złamana noga ( strzałka prawa ) ,dodatkowo okazało się , że przy zakładaniu gipsu przesunęli mi kostkę . Zakończyłem już rehabilitację i będę ubiegał się o odszkodowanie z Ubezpieczenia Szkolnego od nieszczęśliwych wypadków. Od jakiegoś czasu "molestuje" mnie pracownik firmy zajmującej się pełnomocnictwem . Firma nazywa się AutoMobile Expert. Miał ktoś może do czynienia z tą firmą ?? nie wiem czy podpisywać umowę ......czy nie jest to gra nie warta świeczki?? Pomóżcie :D

Awatar użytkownika
brylek22
klepacz
klepacz
województwo: mazowieckie

Re: Uzyskiwanie odszkodowania z Ubezpieczenia

Post autor: brylek22 » wt 06 gru 2011, 19:20

mój znajomy pracuje w takiej firmie, wypowiadał się w samych superlatywach o takiej firmie,oni biorą % od wygranej kwoty, więc walczą w sumie też o swój zarobek,a Ty jako klient nic nie robisz tylko masz za zadanie podpisać umowę więc sądzę że warto, na pewno więcej wyciągną od ubezpieczalni niż Ty bo lepiej znają prawo, przepisy i wiedzą co Ci się należy,
z OC sprawcy można wyciągnąć niezłą kasę, tylko trzeba wiedzieć jak

Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: damianj » wt 06 gru 2011, 19:23

Niestety sprawcą był pies który uciekł .

Awatar użytkownika
thrillco
pisarz
pisarz
Imię: Grzegorz
Kontakt:

Post autor: thrillco » wt 06 gru 2011, 19:58

sam korzystałem z podobnej firmy. akurat tej twojej nie znam. moją sprawe prowadziła firma Votum z wrocławia.
myśle, że jak ktoś nie jest obeznany w ubezpieczeniachi prawie to warto skorzystać.
firma bierze % od wywalczonej kwoty.

Awatar użytkownika
MC_Hammer
ostry klepacz
ostry klepacz
Imię: Maciej
województwo: mazowieckie

Post autor: MC_Hammer » śr 07 gru 2011, 00:15

Na wstępie, współczuję,
damianj pisze:Niestety sprawcą był pies który uciekł .
Niestety tutaj też pozostaje współczuć, sprawca bez OC i jeszcze uciekł ;)
Jedyną alternatywą pozostaje AC jeśli takowe posiadasz lub dodatkowe ubezpieczenie obejmujące tego typu wypadki.
Jeśli jakakolwiek firma chce się podjąć odzyskania kasy, oczywiście bezpłatnie dla Ciebie, pozostaje jedynie jej wiarygodność i wysokość odszkodowania, które są wstanie wyciągnąć.
Pamiętaj jedynie, że na ewentualnej umowie ma być zapis, że Ty nie ponosisz żadnych kosztów.

Awatar użytkownika
Lukaszny
pisarz
pisarz
Imię: Łukasz
województwo: warmińsko-mazurskie

Post autor: Lukaszny » śr 07 gru 2011, 09:15

I pamiętaj, że taka firma bierze spory procent od wygranej - znacznie większy niż gdybyś sam udał się do adwokata/radcy prawnego. Zgubne jest myślenie, że oni nic nie biorą za prowadzenie sprawy - biorą - tyle, że po jej zakończeniu z należnych Ci pieniędzy. Nie polega bowiem to na tym, że wywalczą Twoje odszkodowanie + ich prowizje. Suma sumarum jest to Twoje odszkodowanie minus ich prowizja.
W wolnych chwilach spamuje sobie na Blogu prawniczym - http://forumprawnicze.info/blog/2-blog- ... -nysztala/

Awatar użytkownika
damianj
zadomowiony
zadomowiony

Post autor: damianj » śr 07 gru 2011, 15:24

O tym , że biorą procent z mojego odszkodowania poinformowali mnie na wstępie :) Wysłali mi umowę w której ma być dokładnie określone ile to będzie % , kiedy ją dostanę zadecyduję. Jeżeli ktoś miał jakiś kontakt z firmą AutoMobile Expert to byłbym wdzięczny za podzielenie się doświadczeniami. :)

ODPOWIEDZ