Stan bezpieczenstwa drogowego okiem portalu Scigacz

Czyli pokój z serii - "gadajcie o czym chcecie"
cooba1
teksciarz
teksciarz
Imię: Kuba

Stan bezpieczenstwa drogowego okiem portalu Scigacz

Post autor: cooba1 » śr 23 mar 2011, 16:02

Drodzy!!! Kilka slow na temat mojego oczka w glowie "(nie)bezpieczenstwa motocyklistow w ruchu drogowym" skreslonych celnym piorem Piotra Jędrzejaka na portalu Scigacz.pl
Sezon zaczal nam sie juz fatalnie - i nie mam tu na mysli tylko wypadku Eater'a :cry: - poczytajcie wiec i wyciagnijcie wnioski abysmy wszyscy doczekali konca tego i przyszlych sezonow.
http://www.scigacz.pl/Wypadki,motocyklo ... 15002.html
Zdrowko!!!
Kuba
Ludziom brak kultury zupełnie, wczoraj jak wychodziłem z knajpy ktos nadepnął mi na rekę!!!

Awatar użytkownika
PBWroc
pisarz
pisarz
Imię: Paweł
województwo: dolnośląskie

Post autor: PBWroc » czw 24 mar 2011, 08:57

Dziś mam o tym opowiadać kursantom - przyszłym posiadaczom KAT A. (jako zaproszony gość - czytaj miejscowy błazen. Nie jestem instruktorem).
Artykuł i dane wykorzystam. Moim zdaniem parę wątków wymaga głębszego wyjaśnienia.

SZEROKOŚCI i PRZYCZEPNOŚCI dla ALL
Z laskami jest odwrotnie niż z VTEC-iem - im mniej wałków tym lepiej
Nie będąc motocyklistą tracisz z życia tyle samo co abstynent i impotent
Prędkość moim przyjacielem - przyjaźni nie wykorzystuj nadmiernie
Prędkość nie zabija tylko nagłe zatrzymanie ...

Awatar użytkownika
ivan
klepacz
klepacz
Imię: Mariusz

Post autor: ivan » czw 24 mar 2011, 18:16

Ciekawe statystyki. Ale mnie zastanawia wiek biorących udział w wypadkach. Czy rzeczywiście podniesienie progu wieku osób ubiegających się o kat. A zmniejszy ilość wypadków? No i bez sensu jest porównywanie wieku 18-24 i 25-39. Kto robił te statystyki? Albo chociaż mogliby podać ile jest użytkowników w danych kategoriach wiekowych bo tak to te dane nic nam nie mówią. No można tylko się domyśleć że ludzie w wieku 25-39 mają więcej szczęścia bo przy znacznej llości wypadków rzadziej w nich giną.

ODPOWIEDZ