Jaki telefon wybrać ????
-
- pisarz
- Imię: Grzegorz
Jaki telefon wybrać ????
Co jakiś czas Era pragnie uszczęśliwić mnie nowym telefonem . Niby to dobrze , bo poprzedni po 2 latach eksploatacji w trudnych warunkach nie jest najzdrowszy .
Pojawia się jednak problem , bo za dotykowymi nie przepadam ( chyba ) a sliderów jest niewiele i nie wiem , na co się zdecydować . Zawsze upierałem się na Nokię ale po kilkunastu latach nie jestem o tym przekonany ...
Pomóżcie wybrać trwały , z przyjaznym menu i żeby nie było wstyd wyjąć z kieszeni ..
Pojawia się jednak problem , bo za dotykowymi nie przepadam ( chyba ) a sliderów jest niewiele i nie wiem , na co się zdecydować . Zawsze upierałem się na Nokię ale po kilkunastu latach nie jestem o tym przekonany ...
Pomóżcie wybrać trwały , z przyjaznym menu i żeby nie było wstyd wyjąć z kieszeni ..
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Może jestem troszkę zboczony, ale odkąd spróbowałem to nie chcę innego: iPhone (Najlepiej czwóreczka. Trójkę miałem 2 lata i byłem bardzo zadowolony, ale czwóreczka wymiata)
Oczywiście, jeśli oprócz funkcji typowo telefonicznych używasz również netu i lubisz czasem w coś popykać. No i genialny jeśli chodzi o muzę. Pełna funkcjonalność iPoda.
menu - Bardzo przyjazne menu (po chwili przyzwyczajenia), na tyle przyjazne, że inni producenci coraz częściej na nim się wzorują.
trwałość - Przez 2 lata 3G nie zawiesił mi się ani razu, na szybce powstała jedna mała ryska. Tylko tył obudowy się troszkę porysował od kładzenia na biurko. Od kilku m-cy mam czwórkę i też gitara. Dodam tylko, że przez 2 lata nie zauważyłem zmian w trwałości baterii.
wstyd - niektórzy uważają, że to wstyd i kicha, bo to taki gadżecik do poszpanowania. Ja mam na to wyj... Zwłaszcza, że twierdzą tak ci, którzy nie mieli z tym telefonem do czynienia
No i najważniejsza zaleta: cisza i spokój w samochodzie nawet na długich dystansach. Daję dzieciakom do zabawy i przypominam sobie o tym, że jadą z tyłu dopiero jak trzeba wysiadać. Nie udało mi się przejechać jeszcze takiej trasy, żeby zdążyły zagrać we wszystkie gierki i żeby im się znudziło
Oczywiście, jeśli oprócz funkcji typowo telefonicznych używasz również netu i lubisz czasem w coś popykać. No i genialny jeśli chodzi o muzę. Pełna funkcjonalność iPoda.
menu - Bardzo przyjazne menu (po chwili przyzwyczajenia), na tyle przyjazne, że inni producenci coraz częściej na nim się wzorują.
trwałość - Przez 2 lata 3G nie zawiesił mi się ani razu, na szybce powstała jedna mała ryska. Tylko tył obudowy się troszkę porysował od kładzenia na biurko. Od kilku m-cy mam czwórkę i też gitara. Dodam tylko, że przez 2 lata nie zauważyłem zmian w trwałości baterii.
wstyd - niektórzy uważają, że to wstyd i kicha, bo to taki gadżecik do poszpanowania. Ja mam na to wyj... Zwłaszcza, że twierdzą tak ci, którzy nie mieli z tym telefonem do czynienia

No i najważniejsza zaleta: cisza i spokój w samochodzie nawet na długich dystansach. Daję dzieciakom do zabawy i przypominam sobie o tym, że jadą z tyłu dopiero jak trzeba wysiadać. Nie udało mi się przejechać jeszcze takiej trasy, żeby zdążyły zagrać we wszystkie gierki i żeby im się znudziło

- abook
- zadomowiony
- Imię: Kuba
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Cześć,
ja niestety nie dysponowałem budżetem na iPhona chociaż jest tak jak mój poprzednik napisał wart grzechu. Osobiście używam od kilku miesięcy Nokia C6, jest dotykówka, ale dla wybrednych ma pełną klawiaturę QWERTY
Menu jak to w nokiach, dorzuciłem sobie nakładkę z SPB, co zmieniło wygląd "pupitu" i jego funkcjonalność. Jak narazie jestem bardzo zadowolony i z czystym sumieniem mogę polecić. Nadaje się zarówno do rozmów, pisania SMS jak i do zabawy i surfowania po necie.
ja niestety nie dysponowałem budżetem na iPhona chociaż jest tak jak mój poprzednik napisał wart grzechu. Osobiście używam od kilku miesięcy Nokia C6, jest dotykówka, ale dla wybrednych ma pełną klawiaturę QWERTY

Ciężka praca jeszcze nikomu nie zaszkodziła, ale po co ryzykować?
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa
Kluczborski Klub Miłośników VW Garbusa
- puzon
- klepacz
- Imię: Piotr
- województwo: opolskie
- Kontakt:
Ostatnio wymieniałem telefon a że jestem zwolennikiem nokii chciałem E 72 ale że firma za mało zwracała kasy wybór padł na E 5 i zadowolenie moje jest pełne, zawsze używałem telefonu do dzwonienia, odbierania i czytania sms-ów sam nie pisałem bo nie lubię tego robić a w tym modelu robię trochę więcej rzeczy.
- ivan
- klepacz
- Imię: Mariusz
A myślałeś o E52?
Internet? Jest
Dzwonić? Można
Pisać SMS? Można
Zdjęcia? Można choć nie najlepszej jakości.
Co naważniejsze? Bateria. Trzyma nawet tydzień (rozmawiam ok 30-60 min dziennie i przez 8 godz jest włączony bluetooth) co przy dzisiejszych telefonach jest nie lada wyczynem.
Poza tym ma normalną klawiaturę a nie dotykowy ekran
Internet? Jest
Dzwonić? Można
Pisać SMS? Można
Co naważniejsze? Bateria. Trzyma nawet tydzień (rozmawiam ok 30-60 min dziennie i przez 8 godz jest włączony bluetooth) co przy dzisiejszych telefonach jest nie lada wyczynem.

- adi610
- klepacz
- województwo: podkarpackie
- Kontakt:
C_L_K jeżeli użytkowałeś iPhona 3 to nie przeszkadzało Ci np. brak możliwości uruchamiania aplikacji w tle, brak komunikacji z urządzeniami Bluetooth, brak możliwości np. kasowania wszystkich wiadomości naraz, brak opcji kopiowania tekstu, cały iTuns, ? W iPhone 4 np. gubienie zasięgu no i rewelacyjna, nowatorska funkcja video-rozmów z której Stev Jobs zrobił wielkie HALLLO. Nokia dla przykładu umożliwiła to już od modelu N70.
Można dużo pisać, ja uważam że iPhone jest przereklamowany. Proponuje podyskutować jak porównasz iPhona 4 z Samsungiem i9000. Na sucho nie ma sensu
Można dużo pisać, ja uważam że iPhone jest przereklamowany. Proponuje podyskutować jak porównasz iPhona 4 z Samsungiem i9000. Na sucho nie ma sensu
- niedźwiedź
- bywalec
- Imię: Mariusz
- Kontakt:
A ja odradzam ten model nokii. Kilku znajomych ma tego fona i większość ma z nim jakis problem:/ (Orange i Plus) Najczęściej pada w nich głośnik na co w serwisie mówią, że to normalka. Do tego ładowarka w moim przypadku padła po pierwszym ładowaniu...ivan pisze:A myślałeś o E52?
Internet? Jest
Dzwonić? Można
Pisać SMS? Można
Jedyne co jest dobre w tym tel to bateria!
- kamil grudziadz
- klepacz
- Imię: Kamil
- województwo: kujawsko-pomorskie
- Kontakt:
- C_L_K
- ostry klepacz
- Imię: Rafał
- województwo: mazowieckie
Ale ja nie chcę dyskutować i udawadniać wyższości Świąt Bożego Narodzenia nad Świetami Wielkiej Nocy. Każdy ma prawo do własnego zdania. Ja tylko zapytałem zgodnie z tym co napisałeś w pierwszym poście, z czym wg Ciebie jest niedopracowany iphon4? A Ty w odpowiedzi opisałeś niedoskonałości trójki (w większości już dawno wyeliminowane nowymi wersjami systemu) i opisałeś funkcję w czwórce, którą nokia ma już od dawna.adi610 pisze:Proponuje podyskutować jak porównasz iPhona 4 z Samsungiem i9000.

Nadal uważam, że ip4 jest wart polecenia jako trwały, niezawodny, rozbudowany pod kontem multimediów i internetu telefon z bardzo prostym i intuicyjnym menu.