Jedniodniowa wycieczka do Szwecji Wizzem z Katowic za 30 PLN
- VFRKrzysztof
- klepacz
- Imię: Krzysztof
- województwo: mazowieckie
Jedniodniowa wycieczka do Szwecji Wizzem z Katowic za 30 PLN
Chciałem się z szanownym towarzystwem podzielić pomysłem na spędzenie soboty z żoną, dziewczyną, kochanką, z kimkolwiek lub też samotnie. WizzAir lata z Katowic na lotnisko Sztokholm Skavsta. Tak naprawdę to typowa ściema tanich linii, bo to lotnisko mieści się w miasteczku Nykoping, a do Sztokholmu jest daleeeeeeko. We wtorki i soboty jest bardzo ciekawe połączenie. Samolot wylatuje z Katowic o 14:55 i ląduje na Skavsta o 16:45, a z powrotem do Katowic wylatuje o 21:20. Na miejscu mamy cztery godziny. Można pojechać autobusem do Nykoping (15 minut, bilet kosztuje ok. 6 PLN), zjeść hamburgera na mieście i wrócić na lotnisko. Ja się wybieram na taką wycieczkę z małżonką i dziecięciem w sobotę 29-go stycznia. Polecam, bo to fajna wycieczka może być i rzadka okazja polecenia za takie pieniądze tam i z powrotem w ciągu jednego dnia.
The best is yet to come! 

- VFRKrzysztof
- klepacz
Argail pomyliłeś miasta.
Nyköping - miasto w południowo-wschodniej Szwecji, ośrodek administracyjny regionu Södermanland, siedziba gminy Nyköping, port przy ujściu rzeki Nyköpingsån do Morza Bałtyckiego. Około 32 427 mieszkańców. Wmawia się Nycioping.
Za bilety już zapłaciłem. Dla syna 30 PLN, dla nas po 45 PLN, bo kupowałem później. Dziś na ten dzień są po 60 PLN, ale na późniejsze soboty są taniej.
Będę oglądał prognozy pogody. Jak będzie zagrożenie przedłużonym weekendem to nie polecę.
Nyköping - miasto w południowo-wschodniej Szwecji, ośrodek administracyjny regionu Södermanland, siedziba gminy Nyköping, port przy ujściu rzeki Nyköpingsån do Morza Bałtyckiego. Około 32 427 mieszkańców. Wmawia się Nycioping.
Za bilety już zapłaciłem. Dla syna 30 PLN, dla nas po 45 PLN, bo kupowałem później. Dziś na ten dzień są po 60 PLN, ale na późniejsze soboty są taniej.
Będę oglądał prognozy pogody. Jak będzie zagrożenie przedłużonym weekendem to nie polecę.
The best is yet to come! 

- VFRKrzysztof
- klepacz
No niestety nie Tupolew. Tupolewem chętnie bym się przeleciał. Latam czasem Aeroflotem, ale na Tupolewa nigdy nie trafiłem, a teraz chyba już się wszystkich pozbyli. Leciałem kiedyś Jakiem-42, ciekawe doświadczenie
Wizzair ma tylko arbuzy A320, średni wiek 3,7 roku. Dla porównania średni wiek floty Lufthansy to 13,2 roku.

The best is yet to come! 

- VFRKrzysztof
- klepacz
All inclusivea opłaty lotniskowe i inne szmery-bajery

The best is yet to come! 

-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Fajna sprawa, tylko trza jeszcze doliczyć transport do/z Katowic, no i zerwać się jakimś bladym świtem, albo i przed, żeby dotrzeć, a powrót to już pewnie rankiem dnia następnego. Ale jak ktoś ma blisko...
Sam kiedyś, za zalewu biletów za zeta, myślałem coby tak sobie polatać (bardziej dla sportu i zaliczenia miejscowości, niż żeby to miało sens, bo co przez parę godzin zrobisz
), ale się jakoś dotąd nie zmobilizowałem. Myślałem, że już po ptokach, bo wszyscy mówili, że tanie bilety się skończyły - a tu proszę bardzo.
Sam kiedyś, za zalewu biletów za zeta, myślałem coby tak sobie polatać (bardziej dla sportu i zaliczenia miejscowości, niż żeby to miało sens, bo co przez parę godzin zrobisz

-
- klepacz
- Imię: Adam
- Kontakt:
Tutaj sobie zobacz - nie patrzyłem na szczegóły, ale widać kilka potencjalnie ciekawych opcji:
http://samoloty.wp.pl/
http://samoloty.wp.pl/
- VFRKrzysztof
- klepacz
www.skyscanner.pl
albo
strony tanich linii
albo forum:
www.lotnictwo.net.pl
Tam siedzi masa maniaków, którzy śledzą promocje tanich linii i potrafią w ciągu jednego dnia wylecieć z jednego miasta w Polsce, odbyć trzy loty, wrócić do innego miasta w Polsce i za to zapłacić kilkadziesiąt złotych. Trzeba czytać, co piszą i naśladować
albo
strony tanich linii
albo forum:
www.lotnictwo.net.pl
Tam siedzi masa maniaków, którzy śledzą promocje tanich linii i potrafią w ciągu jednego dnia wylecieć z jednego miasta w Polsce, odbyć trzy loty, wrócić do innego miasta w Polsce i za to zapłacić kilkadziesiąt złotych. Trzeba czytać, co piszą i naśladować

The best is yet to come! 

-
- klepacz
- Imię: Roman
- województwo: wielkopolskie
Takie promocje nie dotyczą tylko Katowic ale i i nnych portów lotniczych.Ostatnio przeglądałem takie oferty z Poznania i było kilka takich m.in. do Mediolanu.Trza sie będzie kiedyś gdzieś wyrwać.adjar pisze:tylko trza jeszcze doliczyć transport do/z Katowic, no i zerwać się jakimś bladym świtem, albo i przed, żeby dotrzeć, a powrót to już pewnie rankiem dnia następnego. Ale jak ktoś ma blisko